Interesse in spanplafonds?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Spanplafond Lanaken

Beschadigd, verouderd of lelijk plafond? Laat een spanplafond in Lanaken plaatsen! Spanplafonds hebben een stijlvolle en moderne uitstraling en zijn geschikt voor elk vertrek in huis. Een spanplafond is vocht- en schimmelbestendig en is bovendien gemakkelijk te reinigen. Besparen op de kosten van uw nieuwe spanplafond?

Start de gratis offerteaanvraag.

De aanvraag is gratis én vrijblijvend, dus u zit helemaal nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over spanplafonds: wat is een spanplafond precies? En wat zijn de belangrijkste voordelen? Ook leest u meer over de prijs van een spanplafond en krijgt u informatie over de verschillende materialen, kleuren en soorten afwerking.

Wat is een spanplafond precies?

Een spanplafond noemen we ook wel een ‘vals plafond’. Spanplafonds bestaan uit kunstdoeken die een vakman tussen de muren spant. Op die manier creëert u eigenlijk een verlaagd plafond. Een groot voordeel van een gespannen plafond ten opzichte van een standaard vals plafond, is dat u deze gemakkelijk weer demonteert als u het verlaagd plafond zat bent!

Hoe wordt het doek tussen de muren gespannen?

Het spanplafond wordt gespannen tussen profielen tegen de muur. Als het doek eenmaal bevestigd is, zijn deze profielen voor u niet zichtbaar: deze zitten weggewerkt onder het verlaagd plafond. De vakmannen gebruiken warmte om spanplafonds volledig strak te spannen. Zo is uw vals plafond helemaal netjes afgewerkt.

spanplafond Lanaken

Waarom kiezen voor een spanplafond in Lanaken?

Het plaatsen van spanplafonds is een goede manier om een verouderd of beschadigd plafond netjes weg te werken. Spanplafonds in Lanaken zijn bovendien een stuk gemakkelijker te plaatsen dan andere verlaagde plafonds. Het voordeel van een zwevend plafond is daarnaast dat het heel weinig onderhoud vereist, en goed bestand is tegen vocht.

U heeft de keuze uit verschillende designs, het is zelfs mogelijk een spanplafond met print te laten plaatsen!

De voordelen op een rij:

 • Een gespannen plafond ziet er glad en strak uit en heeft een levensduur van gemiddeld 20 jaar.
 • Het doek is verkrijgbaar in tal van verschillende kleuren en designs.
 • Spanplafonds vereisen nauwelijks onderhoud en zijn bestand tegen vocht en schimmel.
 • Verlichting boven een spanplafond is enorm sfeervol.

spanplafond prijs

Voordelen van onze service

 • U krijgt een indicatie van de prijzen van verschillende plaatsers in Lanaken.
 • U kiest zelf de plaatser die best bij u past.
 • De besparing op uw nieuwe spanplafond loopt op tot wel 40%!
 • De offerteservice is gratis en volledig vrijblijvend: u zit nergens aan vast!

Spanplafond prijs

Een naadloos plafond is een goede aanvulling aan uw woonkamer, keuken of slaapkamer. Maar wat kost een spanplafond? Voor een standard spanplafond ligt de prijs per m² rond de €70,- tot €90,-. In dit geval hebt u een effen doek van pvc of polyester.

Liever een spanplafond met print? De kostprijs van dit spanplafond ligt rond de €90,- tot €100,- per m². Een lichtdoorlatend spanplafond creëert een heel sfeervol effect en heeft een kostprijs van ongeveer €140,- per m². De kosten voor een akoestisch of geluidswerend spanplafond liggen rond de €100,- tot €150,-.

Twijfelt u hoeveel een splanplafond in de woonkamer gaat kosten? Vraag dan gratis offertes aan en de plaatser zal de prijs voor het spanplafond berekenen.

Wat kost een spanplafond?

Type spanplafond Spanplafond prijs per m²* (inclusief plaatsing)
Standaard spanplafond (pvc of polyester) ± €70,- tot €90,-
Spanplafond met print ± €90,- tot €100,-
Lichtdoorlatend spanplafond ± €140,-
Akoestisch spanplafond ± €100,- tot €150,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsopgaven gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

Elke plaatser van spanplafonds in Lanaken bepaalt zijn eigen tarief. Hierdoor kunnen de kosten voor de montage flink verschillen. Daarnaast zijn er nog andere factoren die de prijs van een spanplafond beïnvloeden. Hoe groter het aantal vierkante meters, des te lager de prijs per m² voor de montage.

Tot slot heeft u zelf invloed op de prijs. Door te kiezen voor een standaard doek houdt u de kosten zo laag mogelijk. Een glanzende afwerking is duurder, net als een afwerking met een print.

De prijs wordt beïnvloed door:

 • De afmetingen van uw plafond.
 • De soort afwerking van het doek.
 • De keuze voor verlichting of andere opties.
 • Het uurtarief van de plaatser in Lanaken.

Rekenvoorbeeld: spanplafond prijs

Standaard pvc spanplafond

€70,- tot €90,- per m²

Prijs per m², inclusief plaatsing.

Plafond van 20m²
€80,- tot €90,- per m²

Totaalprijs: €1.600,- tot €1.800,-
Inclusief plaatsing
Hogere prijs per m², omdat het een kleinere oppervlakte is

Plafond van 80m²
€70,- tot €80,- per m²

Totaalprijs: €5.600,- tot €6.400,-
Inclusief plaatsing
Lagere prijs per m², omdat het een grotere oppervlakte is

Besparen op de prijs van uw spanplafond? Vergelijk offertes!

Kies de plaatser in Lanaken met het beste aanbod en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

pvc of polyester spanplafond

Mogelijke materialen van spanplafonds

Spanplafonds (zie wikipedia) in Lanaken worden gemaakt van pvc en polyester. Qua uitstraling en kwaliteit zit er weinig verschil tussen spanplafonds van pvc en polyester. Beide materialen hebben een gemiddelde levensduur van 20 jaar, en ook de kosten zijn vergelijkbaar. Het grote verschil zit hem in het plaatsen van de spanplafonds.

Een polyester spanplafond plaatst de plaatser in Lanaken op kamertemperatuur. Een pvc spanplafond wordt juist geplaatst bij een temperatuur van 40 tot 50 graden. Wilt u ook een gespannen plafond laten plaatsen? Vraag dan direct gratis offertes aan en bespaar!

Navigeer hieronder verder naar:

Pvc spanplafond

Een pvc spanplafond wordt opgespannen bij een temperatuur van 40 tot 50 graden. Waarom? De hoge temperatuur maakt het doek heel soepel, waardoor het spanplafond in Lanaken gemakkelijk te plaatsen is.

Wat gebeurt er als de temperatuur daalt?

Zodra de temperatuur weer daalt, trekt het pvc-spanplafond weer strakker. Het resultaat is een egaal, en naadloos plafond. Het plafond is naadloos te plaatsen tot een breedte van 5 meter. Geïnteresseerd in een pvc spanplafond? De prijs ligt rond de €70,- tot €90,- per m², afhankelijk van het formaat van uw plafond.

Polyester spanplafond

Een polyester spanplafond is op veel vlakken vergelijkbaar met pvc. Door de hoge stabiliteit van het materiaal, kunt u er zoveel gaten in maken als nodig voor uw verlichting: zowel rond als vierkant. Net als pvc, is ook een polyester spanplafond naadloos te plaatsen tot een breedte van ongeveer 5 meter.

Wilt u een breder spanplafond in Lanaken plaatsen?

Geen zorgen. Hoewel er naden zichtbaar zijn, zijn deze zo subtiel dat ze nauwelijks opvallen. De ervaring van een breder spanplafond is dat de naden niet storend zijn.

Het grootste verschil tussen pvc en polyester? De manier van plaatsen! Een polyester plafond wordt gewoon op kamertemperatuur geplaatst. Daarom noemen we dit ook wel een ‘koud plafond’.

spanplafonds Lanaken

Welke soorten spanplafonds zijn er?

Er bestaan verschillende soorten spanplafonds, kies dus een plafond dat goed aansluit bij uw wensen.

U heeft de keuze uit deze soorten spanplafonds in Lanaken:

 • Akoestisch spanplafond: dit verbetert de akoestiek in huis. Door hele kleine, onzichtbare gaatjes absorbeert het doek storende geluiden. Daarnaast dempt het doek deze geluiden dankzij een extra isolerende folie.
 • Spanplafond met print: kies zelf hoe uw spanplafond in Lanaken eruit komt te zien. Kies voor een effen kleur, of ga voor een doek met een print erop. Dit is een leuk idee voor bijvoorbeeld een kinderslaapkamer of winkelpand.
 • Lichtdoorlatend spanplafond: dit geeft het plafond een enorm stijlvolle sfeer. Kies voor een spanplafond met verlichting en het doek laat deze verlichting door. Vaak bestaat de spanplafond verlichting uit LED-strips, weggewerkt achter het doek.
 • Geluidswerend spanplafond: dit doek dempt geluiden van buitenaf. Denk aan geluiden van een tv, het verschuiven van een stoel of andere veel voorkomende geluiden.

Benieuwd naar de exacte prijzen van spanplafonds?

Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan & ontdek de prijzen.

Gratis offertes ontvangen

spanplafond plaatsen Lanaken

Spanplafond plaatsen Lanaken

Het plaatsen van een spanplafond in Lanaken vereist flink wat kennis en ervaring: daarom kunt u hier best een plaatser voor inschakelen. Hoe de spanplafonds geplaatst worden, is onder meer afhankelijk van de materiaalkeuze. De vakman plaatst profielen tegen de muren en spant hier het plafond tussen.

Hoe lang duurt het plaatsen van een spanplafond?

Een spanplafond is vaak in één dag geplaatst. Toch is kwaliteit altijd van belang, het kán dus voorkomen dat de vakmannen een extra werkdag nodig hebben.

Houd er rekening mee dat u aan een spanplafond in Lanaken niet zomaar een extra lamp kunt ophangen. Het is dus slim om voor het plaatsen van de spanplafonds eerst te kiezen welke verlichting u wilt ophangen.

Gespannen plafond in Lanaken laten plaatsen? Start direct uw gratis offerteaanvraag!

Profielen van spanplafonds

Een spanplafond wordt geplaatst met behulp van profielen. De plaatser uit Lanaken bevestigt deze metalen profielen tegen de muren, zodat het originele plafond geen extra gewicht hoeft te dragen.

Er zijn verschillende soorten profielen. Bij een klemprofiel wordt het doek vastgeklemd, bij een steekprofiel steekt de vakman het doek door het profiel.

Afwerkingen en kleuren

Natuurlijk heeft u de keuze uit verschillende kleuren. Daarnaast is het ook mogelijk een bijzondere afwerking te kiezen. De meeste spanplafonds hebben een mat uiterlijk, maar het is ook mogelijk een glanzende afwerking te gebruiken. Daarnaast zijn er doeken met een reliëf erin verkrijgbaar. Houd er wel rekening mee dat de keuze voor een bijzondere afwerking of print de prijs verhoogt.

Spanplafond en verlichting

Ook bij een gespannen plafond is het mogelijk inbouwspots in het plafond te plaatsen. Natuurlijk zit de verlichting niet echt aan het gespannen plafond vast, maar aan het originele plafond. In het zwevend plafond is het mogelijk vierkante of ronde gaten te maken voor de spanplafond verlichting.

Een andere optie is verlichting onder het doek. Zo schijnt er een sfeervol licht door het gespannen plafond heen.

Spanplafond plaatsen: het proces in beeld

Bekijk de video en leer meer over hoe het plaatsen van spanplafonds in zijn werk gaat.

Spanplafond in Lanaken laten plaatsen? Vind een plaatser bij u in de buurt!

Vergelijk offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kosten!

Vergelijk gratis offertes

gespannen plafond Lanaken

Spanplafond plaatsen, in welke ruimte?

Een spanplafond kun je natuurlijk in verschillende ruimtes laten plaatsen. De woonkamer is een veelgekozen ruimte, maar waarom niet in de badkamer of in de keuken? Hieronder leest u meer over de verschillende ruimtes die geschikt zijn voor spanplafonds.

Wilt u ook een gespannen plafond? Start dan vandaag uw gratis offerteaanvraag.

Navigeer hieronder verder naar:

Keuken

De keuken is een geschikte ruimte voor een gespannen plafond. Waarom? Het spanplafond is relatief gemakkelijk te reinigen. Vervuiling die ontstaat van het koken, kunt u dus zelf gemakkelijk verwijderen met een vochtige doek zonder dat u het plafond opnieuw moet schilderen.

Hoe zit het met het spanplafond en de brandveiligheid? De plafonds zijn bewerkt met een brandwerende coating. Een spanplafond heeft dus een hoge brandveiligheid, en is veilig te gebruiken in de keuken. De doeken zijn bestand tegen vocht, hitte en droogte, waardoor het spanplafond in de keuken lang meegaat.

Woonkamer

De woonkamer is ongetwijfeld de ruimte waar u de meeste tijd doorbrengt. Bij een beschadigd of vervuild plafond, kunt u deze renoveren met behulp van een gespannen plafond. Een gespannen plafond is bovendien in één dag geplaatst dus u heeft bij het vernieuwen van uw plafond geen last van een lange verbouwing en u hoeft uw meubels ook niet volledig af te dekken.

Spanplafond in de badkamer

Een spanplafond in de badkamer is een hele goede keuze. Een spanplafond is namelijk volledig vochtwerend. Ontstaan er wel vochtproblemen, dan gaat het doek niet beschimmelen, verkleuren of blaasjes vormen. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld een gepleisterd of gyproc plafond.

Een akoestisch spanplafond is een mogelijkheid, omdat dit het galmen tegengaat. Daarnaast kiezen veel mensen voor een lichtdoorlatend spanplafond. Met LED-verlichting onder het spanplafond geeft u de badkamer een hele sfeervolle uitstraling.

Spanplafond buiten, kan dat?

Een spanplafond kan in Lanaken ook goed buiten gebruikt worden. Het doek is vochtbestendig en goed bestand tegen algen, schimmels en bacteriën. Gebruik een gespannen plafond bijvoorbeeld in de garage of onder de carport. Met een gespannen plafond geeft u uw tuinoverkapping bovendien een strakke en moderne uitstraling.

Overweegt u een spanplafond buiten te plaatsen? Laat u dan persoonlijk informeren door een vakman bij u in de buurt: start direct uw offerteaanvraag!

onderhoud spanplafond

Onderhoud van spanplafond

Eén van de belangrijkste voordelen van een spanplafond in Lanaken, is dat ze weinig onderhoud vereisen.

Hoe kan ik mijn spanplafond best onderhouden?

Met behulp van warm water en een zachte doek. Wrijf dit zachtjes over de vervuiling. Let op: het doek is elastisch! Voorkom beschadigingen en ga dus voorzichtig te werk! Gebruik nooit agressieve middelen omdat dit het doek kan beschadigen. Ook is het beter om het plafond niet met een stofzuiger te stofzuigen. Heeft u last van stof of spinnenwebben? Gebruik dan een klassieke plumeau.

Hoe vaak moet ik mijn spanplafond onderhouden? Het is aan te raden om in ieder geval een keer per jaar het plafond te reinigen. Op die manier verlengt u de levensduur en behoudt het gespannen plafond langer de mooie uitstraling.

Spanwand, een groeiende trend

Naast spanplafonds, is het ook mogelijk een spanwand te plaatsen. Een spanwand is hetzelfde principe, alleen gaat het hierbij om een wand waar u een doek voor laat spannen. Net als het plafond, is ook de spanwand binnen één dag geplaatst. U hoeft de muren niet te schilderen, heeft geen last van een langdurige verbouwing, maar renoveert wél de kamer.

Laat het geknoei met patroonbehang achterwege en kies voor een spanwand met print. Dit kost minder tijd en heeft een nog mooiere uitstraling dan het behang. Kies bijvoorbeeld voor uw favoriete vakantiefoto als opdruk!

Veelgestelde vragen

Spanplafonds worden in Lanaken steeds populairder. Toch zijn er nog veel onduidelijkheden met betrekking tot de plaatsing, het onderhoud en de functionaliteit van een spanplafond. Hieronder beantwoord een ervaren plaatser een aantal van de meest gestelde vragen met betrekking tot spanplafonds.

Hebben spanplafonds ook nadelen?

Het nadeel van een gespannen plafond, is dat het materiaal erg kwetsbaar is. Hierdoor moet u er altijd voorzichtig mee omgaan. Ook is het plafond vaak niet overschilderbaar, kies dus een kleur waar u niet snel zat van bent. Toch wegen deze nadelen van spanplafonds niet op tegen de voordelen: een verbeterde uitstraling en gemakkelijk in onderhoud.

Zijn spanplafonds brandveilig?

Spanplafonds hebben een hoge brandveiligheid. Dit komt omdat de plafonds worden afgewerkt met een brandwerende coating. Een spanplafond in Lanaken heeft brandklasse M1 en B1. Met andere woorden: de doeken zijn moeilijk ontvlambaar en brandvertragend. Als u de bron van de brand verwijdert, dooft het plafond zichzelf.

Hoe spanplafond reinigen?

Een spanplafond reinigt u best met een zachte doek en lauwwarm water. Wrijf voorzicht op het vervuilde oppervlak om de vervuiling te verwijderen. Last van stof? Dan is een plumeau de beste manier om het plafond te reinigen. Gebruik geen agressieve middelen of stofzuiger!

Kunt u een spanplafond laten herstellen?

Een vakman kan uw spanplafond herstellen. Kleine gaatjes en scheuren van maximaal 4 centimeter groot laat u best door een vakman herstellen. Ook als de zijkant loslaat is het slim om zo snel mogelijk een expert in te schakelen voor een reparatie.

Spanplafond zelf plaatsen een optie?

Het is mogelijk om het spanplafond zelf te plaatsen. Toch is het aan te raden om hiervoor een ervaren plaatser in te schakelen. Alleen dan bent u verzekerd van het beste resultaat. Bovendien krijgt u garantie op de montage.

spanplafond plaatser Lanaken

Voordelen professionele spanplafond plaatser

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • Met een plaatser bent u verzekerd van het mooiste resultaat.
 • U verkleint de kans op beschadigingen aan het spanplafond in Lanaken.
 • Een plaatser plaatst direct de verlichting die u wilt.

Recent aangevraagde offertes

Pvc spanplafond plaatsen in Hasselt
Spanplafonds in de woonkamer - Genk
Akoestisch spanplafond - Beringen
Spanplafond verlichting in Sint-Truiden
Gespannen plafond met print in Maasmechelen
Spanplafond reparatie in Lanaken
Spanplafond in de badkamer in Lommel
Gekleurd spanplafond in Heusden-Zolder
Lichtdoorlatend spanplafond plaatsen in Bilzen
Polyester spanplafond in Houthalen-Helchteren
Gespannen plafond in de keuken in Tongeren
Geluidswerend spanplafond in Maaseik

Besparen op spanplafonds Lanaken? Gratis offertes vergelijken!

Geïnteresseerd in een gespannen plafond als plafondbekleding? Vergelijk offertes zodat u zeker weet dat u niets te veel betaalt. Kies de spanplafond plaatser uit Lanaken met het beste aanbod en bespaar zo tot maar liefst 40% op de kosten!

Geen zorgen: deze service is gratis en er zitten geen verplichtingen aan vast. Start daarom vandaag nog uw gratis offerteaanvraag! Vergelijk ook gratis en vrijblijvend offertes van: schrijnwerkers en dakkapellen experts.

Gratis spanplafond offertes vergelijken