Dakopbouw

Dakopbouw

Bent u op zoek naar een manier om meer ruimte te creëren op de bovenverdieping? Dan zit u met een dakopbouw goed. Hiermee kunt u een complete bovenverdieping erbij creëren wanneer u een plat dak heeft. Vaak wordt deze compleet geleverd en hoeft het dus alleen nog maar geplaatst te worden. Het hangt van uw wensen af, maar u kunt met een dakopbouw soms wel ruimte creëren voor twee tot drie slaapkamers. Wilt u meer weten over een dakopbouw of dakkapel, het plaatsen hiervan en of dit vergunningsvrij is? Onze specialist helpt u graag verder. Neem daarom nu contact met ons op.

Dakkapel plaatsen

Vergunningsvrij een dakopbouw plaatsen

Het hangt van de soort dakopbouw af of u deze vergunningsvrij kunt laten plaatsen. Zo kunt u een dakkapel aan de achterzijde van uw woning vaak vergunningsvrij laten plaatsen. Aan de zijkant van uw woning vaak ook, al hangt het ervan af of deze aan een openbaar gedeelte zit, zoals een weg of bos. Een dakkapel aan de voorkant laten plaatsen is nooit vergunningsvrij. Vaak zijn verbouwingen niet vergunningsvrij doordat er een zichtbare verandering is geweest aan een woning. Om te voorkomen dat mensen zomaar aanpassingen aan een woning doen en het straatbeeld compleet verandert, is het nodig om een vergunning aan te vragen. Onze specialist kan u meer vertellen over of een project vergunningsvrij is.

Verschil tussen dakramen en een dakopbouw?

Zowel door het plaatsen van dakramen als door een dakopbouw of dakkapel, zorgt u ervoor dat er veel meer licht op de bovenverdieping binnenkomt. Het verschil tussen de twee is dat dakramen vaak in het dak zelf geplaatst wordt en dus niet zorgt voor meer ruimte, terwijl bij een dakopbouw ook meer ruimte wordt gecreëerd. Dit door een dakkapel, een complete verdieping op een plat dak of een nokverhoging. Dakramen zijn dus veelal goedkoper, omdat dit minder werk is om te plaatsen. Onze specialist kan u meer vertellen over dakbedekking, dakramen en de verschillen tussen dakramen en bijvoorbeeld een dakkapel.

Dakopbouw vergunningsvrij

Dakopbouw renoveren

Beschikt u momenteel over een dakkapel en staat deze al een aantal jaren? Op een gegeven moment heeft ook een dakkapel onderhoud nodig aan bijvoorbeeld de dakbedekking en moet deze dus gerenoveerd worden. Of het renoveren van de dakopbouw vergunningsvrij kan, hangt van een paar zaken af. Zo mag vaak het beeld van de woning niet veranderen. Dus voor uiterlijke veranderingen aan een dakkapel aan de kant van bijvoorbeeld een openbare straat zijn vaak niet vergunningsvrij. Onze specialist helpt u bij het kijken naar of het renoveren wel of niet vergunningsvrij kan tegen lage kosten. Wanneer u in een monumentaal pand woont, is het eigenlijk altijd nodig om een vergunning aan te vragen.

Dakopbouw plat dak

Een dakopbouw op een plat dak kan u heel veel ruimte opleveren. Zo kunt u deze laten maken en plaatsen op uw plat dak die hetzelfde oppervlakte heeft als het plat dak. Hierdoor krijgt u er een complete verdieping bij. Zo’n ingrijpende verandering is vaak niet vergunningsvrij. De kosten liggen vaak ook hoog, er komt immers een complete verdieping bij. Het is dus verstandig om te kijken naar wat u uit kunt geven. Vergeet de kosten voor een eventuele vergunning niet mee te nemen! Onze specialist komt graag bij u langs om u te helpen bij het plaatsen van een dakopbouw op uw plat dak en de dakbedekking.

Dakopbouw kosten

Hoe groot kan mijn dakopbouw zijn?

In principe kan een dakopbouw, in het geval van een plat dak, net zo groot zijn als het oppervlakte van hiervan. Als het gaat om een dakkapel mag deze maximaal 1,75 meter hoog zijn hoeveel meter breed hangt van uw woning af. Als deze 5 meter breed is, mag uw dakkapel ook 5 meter breed zijn. Maar u kunt ook kiezen voor een andere maat, bijvoorbeeld 2 meter breed. Onze specialist komt graag bij u langs om advies te geven over hoe groot en breed uw dakkapel mag zijn en om deze vervolgens te plaatsen. Ook over dakbedekking en de kosten hiervan geeft hij graag advies. Neem daarom nu contact met ons op!

Contact met een specialist

Wilt u een dakopbouw of dakkapel laten plaatsen? Wilt u alles weten over of dit vergunningsvrij kan? Onze specialist helpt u graag verder. Hij kan u alles vertellen over een dakkapel, dakramen en dakbedekking, zowel het plaatsen als de kosten hiervan. Bij ons ontvangt u een vrijblijvende offerte waardoor u eerst een inzicht krijgt in de kosten voor bijvoorbeeld een dakkapel, dakramen of dakbedekking maar u nergens aan vast zit. Onze specialist geeft u graag meer informatie en wij plaatsen graag een dakopbouw of dakkapel voor u. Neem daarom nu contact met ons op door het offerteformulier op onze website in te vullen.