Houten dakkapellen

Houten dakkapellen

Een dakkapel is een mooie toevoeging aan een woning. Met dakkapellen voegt men eenvoudig ruimte toe aan een bovenverdieping en het geeft vele meer licht. Er zijn diverse materialen geschikt voor het maken van een dakkapel, waarvan hout de meest gekozen variant is. Een houten dakkapel is zeker een toevoeging aan een huis, het geeft extra sfeer en de uitstraling van hout is vaak niet te evenaren met andere materialen. Het plaatsen van een houten dakkapel laat over aan de vakman. Wij brengen u graag in contact met een specialist op het gebied van dakkapellen, vul daarom nu het offerteformulier in.

Houten dakkapel

Wat zijn de voordelen?

Zoals net uitgelegd, beschikken houten dakkapellen over een unieke uitstraling die met bijvoorbeeld kunststof niet exact na te bootsen is. Daarnaast is hout één van de meest voordelige materialen, waardoor het laten maken en plaatsen van een dakopbouw geen hoge kosten hoeft te geven. Uiteraard zijn dakkapellen altijd een investering, maar hout als materiaal voor uw dakkapel is verreweg de meest voordelige keuze in aanschaf. Het is mogelijk om een houten dakopbouw op maat te laten maken, op locatie of juist een prefab model, zodat de houten dakkapel bij u thuis alleen nog maar geplaatst hoeft te worden. Ook is hout milieuvriendelijk en bij beschadiging makkelijk te repareren.

Dakopbouw plaatsen

Soorten ramen

Bij houten dakkapellen moeten er natuurlijk ook ramen gemaakt worden. Om uw woning goed te isoleren, is het belangrijk dat zowel de dakopbouw als de ramen van goed materiaal zijn. Hout is hier geschikt voor, maar kunststof ramen is ook een optie. Wilt u de unieke uitstraling behouden, dan is het verstandiger om te kiezen voor houten kozijnen. Zowel houten als kunststof ramen isoleren prima, al staat kunststof hoger aangeschreven als het gaat om isoleren. Bij houten kozijnen is het lastiger om deze te repareren bij beschadigingen en is het moeilijk om ze te schilderen. Houten ramen zijn juist makkelijk te repareren en u kunt ze altijd schuren en in een andere kleur schilderen.

Unieke uitstraling

Als u kiest voor het plaatsen van een dakopbouw, zijn houten dakkapellen zeker een geschikte keuze. Een dakkapel van hout geeft uw woning een warme en authentieke uitstraling. Met kunststof is het een optie om de structuur van hout na te bootsen, maar over het algemeen valt het prima te zien wanneer er kunststof of hout gebruikt is voor de dakkapellen. Houten dakkapellen hebben dus een unieke uitstraling, welke vooral aansluit bij oudere woningen, maar ook zeker niet misstaan op moderne woningen. Bent u op zoek naar een warme, unieke uitstraling voor uw dakopbouw? Dan is hout precies wat u zoekt voor uw dakopbouw.

Isoleren

Als u een dakopbouw laat plaatsen, is het belangrijk dat u deze goed laat isoleren. Als de nieuwe dakkapel niet goed geïsoleerd is, ontsnapt warmte alsnog uit uw woning. Hierdoor kan uw energierekening oplopen. Het isoleren van dakkapellen van hout laat u uitvoeren door een specialist, dit kan hij meteen al doen bij het plaatsen van de dakopbouw. Omdat het isoleren van dakkapellen niet altijd vanzelfsprekend is, is het verstandig om voor het plaatsen te vragen naar de mogelijkheden voor isolatie van de dakopbouw. Ook bij een prefab dakkapel is het belangrijk dat u deze laat isoleren na het plaatsen.

dakopbouw kosten

Kosten

Het laten plaatsen van een houten dakkapel brengt natuurlijk kosten met zich mee. De kosten voor het plaatsen van een houten dakkapel hangen af van de keuzes die u maakt. Kiest u voor een prefab dakkapel van hout, laat u een dakopbouw op maat maken en kiest voor isolatie en speciale kozijnen? Het zijn allerlei zaken die meespelen als het gaat om de kosten voor een dakkapel van hout. Wij brengen u graag in contact met een vakman die voor u dakkapellen plaatst tegen lage kosten. Neem daarom nu contact met ons op door het offerteformulier in te vullen en laat uw dakkapel van hout plaatsen door een specialist.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor dakkapellen bij uw woning? Wilt u meer weten over de het laten plaatsen van een prefab dakopbouw? Wij brengen u graag in contact met een specialist op het gebied van dakkapellen. Hij gaat graag voor u aan het werk met het plaatsen van een dakopbouw en vertelt u meer over de kozijnen voor de dakopbouw. Vul het offerteformulier in en u ontvangt van ons vrijblijvende offertes zodat u de kosten voor het plaatsen van dakkapellen kunt vergelijken. Wij helpen u graag verder bij vragen over het plaatsen van een dakopbouw, bijvoorbeeld een prefab variant.