Dakkapellen

Dakkapellen

Bent u op zoek naar een manier om meer ruimte en licht te creëren in bijvoorbeeld uw slaapkamer? Dan is een dakkapel de perfecte oplossing. Het plaatsen hiervan neemt meestal niet meer dan één dag in beslag en doordat er tegenwoordig dakkapellen bestaan die prefab gemaakt kunnen worden, hoeft u niet midden in een verbouwing te zitten. Dakkapellen zijn verkrijgbaar in verschillende materialen, elk met voor- en nadelen. Voor sommige dakkapellen heeft u een vergunning nodig. Onze dakkapellen specialist helpt u graag verder door informatie en advies te geven, of door deze voor u te plaatsen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan!

Dakkapel

Dakkapel vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel is het verstandig om uit te zoeken of u een vergunning nodig heeft. Ten eerste heeft u voor een monumentaal pand altijd een vergunning nodig en voor een nieuwere woning is het afhankelijk van een aantal zaken. Wanneer u een dakopbouw aan de achterkant van uw woning laat plaatsen, heeft u meestal geen vergunning nodig. Voor de zijkant meestal ook niet, tenzij de zijkant aan een openbaar gebied zoals een weg of bos ligt. Daarnaast moet de dakopbouw bestaan uit een plat dak en zijkanten die dicht zijn en niet doorzichtig. Ook moeten vergunningsvrije dakkapellen voldoen aan bepaalde maten. Een specialist kan u hier meer over vertellen.

Prefab dakkapel, snel geplaatst

Eén van de voordelen van de nieuwste dakkapellen, is dat deze prefab gemaakt kunnen worden. Dit houdt in dat deze van tevoren al in elkaar is gezet en dus al klaar is. Hij hoeft alleen nog maar geplaatst te worden. Hierdoor gaat het plaatsen van de prefab dakopbouw ook sneller. Meestal zijn prefab dakkapellen verkrijgbaar in standaard maten, maar het is mogelijk om deze van tevoren in speciale maten te laten maken. Op deze manier scheelt het u veel tijd en uw woning wordt niet een bouwplaats. Een prefab variant kan binnen een dag geplaatst worden. Ook is een prefab dakopbouw verkrijgbaar in verschillende materialen.

Dakkapel vergunning

Hout of kunststof?

De meest voorkomende materialen die gebruikt worden voor dakkapellen zijn hout en kunststof. Een houten dakkapel wordt al langere tijd gemaakt, terwijl kunststof relatief nieuw materiaal is voor een dakkapel. Een houten dakopbouw vraagt vaak om meer onderhoud. Zo moet deze regelmatig geschilderd worden. Wel zijn houten dakkapellen goedkoop in aanschaf. Eén van kunststof vraagt om minder onderhoud, vaak is af en toe een vochtig doekje voldoende. Daarentegen is kunststof weer duurder in de aanschaf. Hiernaast zijn er nog vele voor- en nadelen voor een houten en kunststof dakopbouw. Onze specialist geeft u graag meer informatie en zorgt voor het plaatsen van de dakkapellen.

Nokverhogende dakkapel

Een mooie vorm van meer ruimte creëren op de zolder, is een nokverhogende dakkapel. Hierbij wordt de nok van uw woning verhoogd, zoals de naam eigenlijk al zegt. Een nokverhogende variant is een ingrijpendere verbouwing dan een normale dakopbouw. Hierdoor is het verstandig om een specialist te vragen voor een nokverhogende dakkapel. Vaak is hiervoor wel een vergunning nodig, doordat het vaak een complete verbouwing is en het uiterlijk van uw woning behoorlijk verandert. Wij helpen u bij een nokverhoging en geven u informatie, zowel over het plaatsen als over de aanvraag voor een vergunning.

Dakkapel prijzen

Prijzen

De prijzen voor dakkapellen zijn vaak geen vaste prijzen. Dit komt doordat de prijzen onder andere van het materiaal en de maat van de dakkapel afhangen. Over het algemeen is een houten dakkapel bijvoorbeeld goedkoper dan één van kunststof. Daarnaast hangt het vaak er ook vanaf hoe veel tijd in de dakopbouw gestoken wordt. Hierdoor kunnen prijzen voor een standaard geproduceerde prefab dakopbouw lager uitvallen dan één die nog compleet gebouwd moet worden. Ook hangt het ervan af of er een vergunning nodig is. Een vergunning kost namelijk ook geld. Een specialist op het gebied van dakkapellen kan u meer vertellen over de prijzen voor zowel een houten dakkapel als één van kunststof en voor prefab dakkapellen en het plaatsen hiervan.

Contact met een dakkapel specialist

Wilt u een dakkapel laten plaatsen? Of wilt u meer weten over prefab dakkapellen of over de vergunning die eventueel nodig is? Onze specialist vertelt u graag meer over bijvoorbeeld prefab dakkapellen, het plaatsen hiervan en een eventuele vergunning. Wij helpen u met het plaatsen van een prefab dakopbouw, de vergunning en geven u informatie over de verschillende materialen, zoals een houten of kunststof dakkapel. Daarnaast plaatsen wij een nokverhogende dakkapel voor u en dit allemaal tegen lage prijzen. Neem daarom nu contact met ons op via het offerteformulier op onze website. Onze specialist helpt u graag verder.