Houten wandbekleding

Vergelijk offertes van schrijnwerkers en bespaar tot 40% op de kosten van de klus!

Kosteloos offertes aanvragen

Houten wandbekleding

Heeft u er wel eens over nagedacht om houten wandbekleding te plaatsen? Houten wandbekleding of een wandpaneel van hout bestaat veelal uit houtstrips. U vindt hier meer informatie over deze goedkope wandbekleding. Hebt u een wand waarop houtstrips niet zouden misstaan? En zoekt u een vakman die de wanddecoratie binnen kan plaatsen in uw woonkamer of badkamer? Wij zijn een netwerk van schrijnwerkers bij u in de regio. Vul gauw het offerteformulier in en ontvang gratis en helemaal vrijblijvend meerdere offertes. U vergelijkt de offertes vanuit uw luie stoel op basis van aanbod en prijzen. Vervolgens kiest u zelf de vakman die bij u langskomt voor het monteren van de houten wandbekleding.

Akoestiek & sfeer

Gaat u binnen houten wandbekleding plaatsen? Dit heeft een hoop voordelen. Een houten wandpaneel geeft namelijk een bijzondere en warme sfeer. Door een accentmuur in hout te bekleden creëert u een mooi ruimtelijk effect. Een ander groot voordeel van houten wandbekleding is de akoestiek, hout zorgt namelijk voor akoestische demping. Een woonkamer of badkamer klinkt al gauw hol door harde materialen zoals tegels. Een wand voorzien van houtstrips doet veel voor de akoestiek, geluid klinkt al gauw heel aangenaam. Daarnaast is een houten wandpaneel erg licht, waardoor u dit eenvoudig en snel verwerkt op een muur.

Soorten houtstrips

U heeft de keuze uit verschillende soorten houtstrips. Allereerst kunt u kiezen uit een aantal soorten hout. Eikenhout, teakhout, grenen, notenhout, behandeld of onbehandeld. Aan u de keus. Daarnaast is er nog een verschil in stroken. Een wandpaneel bestaat veelal uit smalle, langwerpige strips. Het is echter tevens mogelijk om een wandpaneel met vierkante houtstrips van bijvoorbeeld 9 bij 9 cm te plaatsen. Vierkant, langwerpig, dik of dun, het is allemaal mogelijk. De houten wandbekleding is veelal 3D omdat er een reliëf ontstaat door de verschillende diktes van hout. Het is daarnaast mogelijk om het hout te schilderen met bijvoorbeeld een greywash of whitewash.

houten wandbekleding

Welk vertrek?

U kunt deze houten wanddecoratie in bijna elk vertrek toepassen. De woonkamer, badkamer, slaapkamer, keuken of de zolder ermee inrichten. Houd er wel rekening mee dat u een houten wandpaneel beter niet op een natte plek kunt plaatsen. Een houten wandpaneel in de badkamer is dus prima, maar houtstrips als wandbekleding van de douche is niet verstandig. In de woonkamer of slaapkamer is geen probleem. Als u contrast wilt creëren is het leuk om één muur of een deel daarvan te bekleden met de houten wandbekleding. Naast de woonkamer, badkamer of slaapkamer wordt het tevens binnen toegepast in winkels, kantoren of horecagelegenheden.

houtstrips

Houten wandbekleding aanbrengen

Het aanbrengen van houtstrips op de wand is niet heel moeilijk. De strips kunt u eventueel met een machine of met de hand zagen. Het is verstandig om de wanddecoratie aan te brengen met behulp van een spijkerpistool. Dankzij een spijkerpistool liggen de spijkertjes wat dieper in het hout en zijn ze onzichtbaar. Hebt u een stenen wand? Dan kunt u het beste eerst dun plaatmateriaal aanbrengen. Hout werkt en het is mogelijk dat houtpanelen niet helemaal recht zijn. Als u de wanddecoratie gaat lijmen dan is het corrigeren van de kromheid niet goed mogelijk. Door spijkers te gebruiken lukt dit wel. Controleer na elke rij of de strips waterpas staan.

houten wandpaneel

Zelf doen of uitbesteden?

Twijfelt u of u het aanbrengen van de wanddecoratie zelf gaat doen of dat u dit overlaat aan een schrijnwerker? Als u een beetje handig bent dan is het aanbrengen goed zelf te doen. Het is wel belangrijk dat u geduldig bent, accuraat kunt werken en genoeg tijd hebt. Als u hier niet over beschikt dan kunt u het plaatsen het beste overlaten aan een schrijnwerker. Een vakman is ervaren en zal het binnenschrijnwerk daarom snel kunnen afhandelen. Daarnaast beschikt een schrijnwerker over het juiste gereedschap om de wanddecoratie aan te brengen. U bent bovendien verzekerd van kwaliteit.

Prijs

Houtstrips staan erg mooi op een wand en ze hebben daarnaast een hoop voordelen. Wilt u binnen houten wandbekleding laten aanbrengen? U bent natuurlijk benieuwd wat de prijs hiervan is. De prijs hangt af van een aantal factoren zoals de houtsoort, de afwerking en het aantal vierkante meters. U hebt al houtstrips voor een prijs van circa €40,- per vierkante meter. Afhankelijk van de houtsoort en de afwerking kan de prijs oplopen tot €110,- per vierkante meter. Bent u benieuwd wat een wand met houtstrips in uw woning kost? Als u het offerteformulier invult ontvangt u gratis en helemaal vrijblijvend meerdere prijsopgaven.

Besparen? Gratis offertes!

Wilt u goedkope houten wandbekleding laten plaatsen in de woonkamer of badkamer? Het aanbrengen van houtstrips op de wand binnen in uw woning doet veel voor de akoestiek. Er ontstaat binnen bovendien een mooie en warme uitstraling als u een houten wandpaneel laat monteren. Zoekt u een schrijnwerker die de wanddecoratie in uw woning kan aanbrengen? Als u het offerteformulier invult ontvangt u telefonisch of via email gratis en vrijblijvend maximaal vijf offertes. Nadat u ze met elkaar hebt vergeleken kiest u zelf de vakman die bij u langskomt. De vakman met de scherpste prijs of degene die het snelste kan beginnen. Voordat u het weet geniet u van een mooie wand!

houten wanddecoratie