Deuren

Vergelijk offertes van schrijnwerkers en bespaar tot 40% op de kosten van de klus!

Kosteloos offertes aanvragen

Deuren

Meestal zijn de binnendeuren één van de laatste dingen die u doet bij de inrichting van uw huis. Dit betekent echter niet dat deuren niet belangrijk zijn. Dit zijn ze namelijk wel. Niet alleen bepalen ze voor een groot deel de uitstraling van uw huis, ook spelen ze een grote rol bij de isolatiewaarde van uw huis en de veiligheid van uw woning. Het is dus belangrijk om goed na te denken over wat voor deur u wilt gaan plaatsen in uw woning. Een schrijnwerker uit ons netwerk kan u hierbij uitstekend van dienst zijn. Vraag gerust kosteloos en vrijblijvende offertes aan indien u meer informatie wilt ontvangen over de prijzen en mogelijkheden. Liever eerst meer informatie lezen over de verschillende soorten deuren, materiaalsoorten prijzen? Onderstaand een korte uiteenzetting van de mogelijkheden.

Soorten deuren

Soorten

Er bestaat drie soorten deuren: de draaideur, de zwaaideur en de schuifdeur. De draaideur komt het meeste voor. Bij deze draaideur is belangrijk om na te denken over de draairichting. Welke kant moet de deur op draaien? Wat is het meest praktisch met betrekking tot de plaatsing van de meubels? Het voordeel van zwaaideuren is dat ze aan beide kanten kunnen worden geopend. Daarbij zijn ze ook zelfsluitend. Deze zwaaideur wordt voornamelijk gebruikt in ziekenhuizen en restaurants. U kunt zwaaideuren monteren met schanieren, vloerveer of een bovendorpelveer. Schuifdeuren zijn deuren die je open kunt schuiven. De muur is in de dit geval wel dikker dan bij een gewone deur. Schuifdeuren zijn ruimtebesparend en het heeft een elegante uitstraling. Voor het monteren van schuifdeuren kunt u het beste een schrijnwerker in huren.

Binnendeuren en buitendeuren

Binnendeuren

De binnendeuren in uw huis hebben een grote invloed op de uitstraling van uw interieur. Tegenwoordig zijn er ontzettend veel verschillende deuren verkrijgbaar. Niet alleen is de deur in verschillende materialen verkrijgbaar, maar ook in verschillende kleuren en afwerkingen. Denk bijvoorbeeld aan een smeedijzeren deur of juiste een deur van PVC. Tegenwoordig zijn smeedijzeren deuren helemaal in. Deze smeedijzeren deuren passen perfect in een rustiek of landelijk interieur. Binnendeuren kunnen ook op maat worden gemaakt. Dit betekent dat deze geheel is aan te passen is aan uw eisen. Het op maat maken van een binnendeur moet u uiteraard wel over laten aan een schrijnwerker. Naast dat de deuren de uitstraling van uw woning bepalen is het ook van groot belang voor uw isolatie. Ook dragen binnendeuren bij aan de isolatie van uw huis en zijn ze geluidswerend.

Schuifdeur

Schuifdeuren

Zoals de naam al zegt, schuiven de deuren bij een schuifdeur open met een zijwaartse beweging. In feite worden de deur aan de kant geschoven. Het frame waarin de schuifdeur is geplaatst is gemaakt van sterk materiaal. De deur hangt of rolt over een rail aan de vloer of bovenkant van de deur. Schuifdeuren zitten in een frame of een omlijsting van metaal, aluminium, kunststof of hout. Een voordeel van de schuifdeur is dat er meer ruimte in de kamer overblijft omdat er geen draaihoek is zoals bij een klassieke deur. Een nadeel is wel dat een schuifdeur vaak iets meer lawaai maakt dan een gewone deur. Professionals raden aan een schrijnwerker in te huren voor het plaatsen van een schuifdeur.

Glazen deuren

Glazen deuren

Glazen binnendeuren worden steeds populairder. Glazen binnendeuren vergroten het ruimtegevoel en ze laten meer licht door. Daarnaast is glas ontzettend stijlvol. Glas is ontzettend duurzaam omdat het niet vervormt en slijt. Ook is glas goed bestand tegen vocht. Verder is glas goed te combineren met andere materialen. Glazen deuren kunnen geheel naar eigen wens bewerkt worden. Denk bijvoorbeeld aan het zandstralen op basis van een eigen print. Glas is overigens ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en er is speciaal folie wat op het glas kan worden geplakt om de privacy te waarborgen. Een deur gemaakt van glas is een brandwerende deur.

Voordeuren

Voordeuren

Het is belangrijk dat uw voordeur goed beveiligd is. Het is namelijk zo dat de voordeuren van woningen het meest favoriete aanvalspunt is voor inbrekers. Als u overweegt een nieuwe voordeur te plaatsen, houdt dan ook rekening met de veiligheid. Ook moet u rekening houden met de isolatiewaarde van een nieuwe voordeur. Uw voordeur is daarbij natuurlijk het visitekaartje van uw woning. Model en uitvoering zijn dus uiterst belangrijk. Materialen waar voordeuren onder andere van gemaakt worden zijn: PVC en aluminium. Voordeuren gemaakt van PVC zijn brandwerende deuren. Ze zijn moeilijk ontvlambaar en mochten deze deuren wel in aanraking komen met vuur dan zullen zij het niet bevorderen, aanwakkeren of bevorderen. Daarnaast hebben PVC voordeuren een goede isolatie waarde en zijn wind- en waterdicht. Aluminium is een sterk materiaal en voordeuren gemaakt van aluminium zijn ook brandwerende deuren. Aluminium voordeuren zijn altijd voorzien van een thermische onderbreking. Hierdoor is er geen condensatie of warmtegeleiding meer. Dit betekent dus ook dat het een goede isolatiewaarde heeft.

Prijzen deuren

Prijzen

De prijzen voor deuren variëren sterk. Factoren die prijzen bepalen zijn de materiaalsoort, het soort deur en de kwaliteit van het gebruikte materiaal. Een buitendeur dient aan andere eisen te voldoen dan een binnendeur. Onderstaand een globaal overzicht van de prijzen. Voor een exacte prijs adviseren wij u om contact met ons op te nemen. Een glazen deur is vrij duur. Het glas moet namelijk goed isolerend zijn en het moet ook tegen een stootje kunnen. De prijs ligt hier gemiddeld tussen de €600, – en €800, – per deur. Voor schuifdeuren betaald u zo’n €550, – per deur. Het monteren kost ongeveer €100, – tot €150,-. Het bevestigen van een gewone binnendeur is vaak goedkoper, met name omdat u deze meestal zelf kunt plaatsen. De prijzen van smeedijzeren deuren is niet exact bekend. Dit hangt volledig af van uw eigen wensen. Als u een schrijnwerker inhuurt, moet u natuurlijk ook rekening houden met plaatsingskosten. Dit kan per schrijnwerker verschillen. Bent u benieuwd naar de mogelijkheden? Vraag dan gerust en vrijblijvend offertes aan bij Matisco. Onze vakmannen leveren iedere gewenste deur tegen aantrekkelijke prijzen!

Deuren offerte

Vrijblijvende offertes aanvragen

Veel soorten deuren en materialen zijn in doe-het-zelfzaken te vinden. Zo kunt u dus zelf u nieuwe deur gaan plaatsen. Voor het plaatsen van glazen deuren, smeedijzeren deuren of schuifdeuren is het verstandig om een schrijnwerker in te huren. Zij hebben alle kennis en ervaring die nodig zijn bij de installatie. Mocht u benieuwd zijn naar de prijzen dan kunt u altijd vrijblijvend offertes aanvragen. Er is altijd een schrijnwerker bij u in de buurt die u kunt adviseren en helpen bij de plaatsing!