Zolderinrichting

Vergelijk offertes van schrijnwerkers en bespaar tot 40% op de kosten van de klus!

Kosteloos offertes aanvragen

Zolderinrichting

Is uw zolder nu een opbergruimte, maar wilt u de zolderkamer opnieuw inrichten en verbouwen tot een slaapkamer? Op deze pagina informeren wij u over een aantal aspecten die mogelijk onderdeel zijn van het inrichten van uw zolder. Denk bijvoorbeeld aan het maken van maatkasten. Een zolderkamer heeft vaak afwijkende afmetingen voor standaardkasten en daarvoor zijn maatkasten de oplossing. Daarnaast wilt u tijdens de zolderinrichting misschien uw vlizotrap verbouwen tot een vaste trap. Verder benoemen wij het plaatsen van een dakraam, het isoleren van uw zolder en de dakafwerking. Ons netwerk van bedrijven gespecialiseerd in het inrichten en verbouwen voor uw zolderinrichting helpt u graag verder. Vul het offerteformulier in en ontvang op korte termijn diverse offertes (maximaal 5) uit uw regio. Vergelijk de offertes zelf om geld te besparen.

zolderinrichting

Van zolder naar slaapkamer

Een zolder functioneert vaak als opbergruimte. Daarom wil men meestal een extra slaapkamer inrichten door hun zolder te verbouwen. Door efficiënte zolderinrichting creëert u extra ruimte en door de plaatsing van een dakraam ontstaat er meer lichtinval. Bij een zolderinrichting wordt verbouwen en inrichten als lastig beschouwd omdat een zolderkamer bijna altijd een schuin plafond heeft. Hierdoor kan het inrichten en verbouwen van uw zolderkamer ingewikkeld zijn. Dat hoeft niet. Het is bijvoorbeeld mogelijk om uw bed onder het schuine plafond neer te zetten. Of plaats maatkasten om nutteloze hoeken te benutten. In de volgende alinea’s leest u meer over de mogelijkheden wat betreft uw zolderinrichting.

maatkasten

Maatkasten maken

Een zolderinrichting wordt als lastig ervaren doordat een zolderruimte vaak een schuin plafond of balken bevat waardoor het vinden van geschikte kasten lastig is. Kasten met standaardmaten passen vaak niet in uw zolderkamer. De inzet van maatkasten is ideaal bij de zolderinrichting. Ze worden speciaal op maat gemaakt voor uw zolderkamer. Door het maatwerk kunt u uw kasten zelf samenstellen. Denk bij de zolderinrichting aan de afwerking, stijl en indeling. Kies bij het inrichten en verbouwen voor schuifdeuren, ingebouwde lades of legplanken. Daarbij kiest u bij het inrichten van uw maatkasten om bijvoorbeeld een moderne of klassieke uitstraling te creëren. Na de zolderinrichting met uw nieuwe kasten zal meteen opvallen dat uw zolderkamer minder nutteloze hoeken heeft.

zolder trap

Trap plaatsen

Onderdeel van het verbouwen en opnieuw inrichten van uw zolderruimte is het plaatsen van een trap. Over het algemeen hebben vele woningen een vlizotrap die uitklapbaar is. Het is wenselijk om deze te vervangen door een vaste trap zodat uw zolder beter bereikbaar is. Tevens loopt u gemakkelijker en veiliger naar uw zolderkamer. Houd er bij uw zolderinrichting rekening mee dat bij de montage van een vaste trap het trapgat vergroot moet worden. Meestal kiest men voor een steektrap, maar een draaitrap komt ook steeds vaker voor. Daarbij is hout en staal populair materiaal voor een vaste zoldertrap.

zolder verbouwen

Dakraam plaatsen

Het is wenselijk bij de zolderinrichting om een dakraam te plaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte groter en er ontstaat veel lichtinval. Voor deze ramen bestaan er een aantal varianten. Over het algemeen is het kiezen voor een wentelend raam gebruikelijk. Daar zit het draaipunt in het midden. Hierdoor kunt u uw raam tot 180° openen. Daarnaast is het een optie om te kiezen voor een uitzetbaar raam. Deze variant opent ook tot 180°, maar hier zit het kantelpunt aan de bovenkant. Heeft u een plat dak? Plaats bij het inrichten dan een platdakvenster. Bij alle bovenstaande mogelijkheden is zonwering mogelijk.

zolder isoleren

Zolder isoleren

Het is aangeraden om zowel uw dak als vloer te isoleren als u uw zolder wilt verbouwen en inrichten tot een leefruimte. Heeft u een hellend dak? Dan gebeurt het isoleren van uw dak door middel van isolatiedekens. Deze kunt u eenvoudig op maat snijden en tussen de gordingen van uw zolder bevestigen. Hierbij is een dikte van 15-20cm het minimum voor de beste geluid- en warmte-isolatie. Het isoleren van uw vloer kan op meerdere manieren. Bij het isoleren van een betonnen vloer worden er drukvaste isolatieplaten gebruikt. Een houten zoldervloer isoleren gebeurt door de uitsparingen op te vullen met glas- of rotswol.

Dakafwerking

Om uw zolderinrichting compleet te maken is de juiste dakafwerking ook van belang. Na het isoleren begint u aan de afwerking van uw zolder. Wilt u de ruimte behangen of schilderen? Kies dan voor gipsplaten bijvoorbeeld van het merk Gyproc. Zij bieden goede en kwalitatieve gipsplaten die ook vochtwerend zijn. Tevens kunt u de gipsplaten gebruiken als scheidingswanden bij het inrichten van uw zolder. Ze wegen bijna niets en de montage gaat vrij snel. Naast vochtwerende gipsplaten biedt Gyproc ook platen die geluidswerend zijn. Dat is ideaal als u uw muziekinstrument wilt beoefenen op uw zolderkamer. Dan hebben uw medebewoners er geen last van.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u uw zolder opnieuw inrichten en verbouwen tot een zolderkamer? Of wilt u uw zolder voorzien van maatkasten, een vaste trap of dakraam? Zoekt u voor uw zolderinrichting een vakman die u bijstaat en helpt waar nodig? Wij bieden een initiatief waar u diverse offertes kan vergelijken. Vul het offerteformulier in met uw gegevens en opdrachtomschrijving en ontvang op korte termijn meerdere offertes (maximaal 5). U krijgt altijd een offerte van zolderinrichting specialisten uit uw regio. Vergelijk gratis en vrijblijvend de offertes op de prijzen en voorwaarden en kies de zolderinrichting expert die bij uw opdracht past.

zolderinrichting offerte