Keukens op maat

Vergelijk offertes van schrijnwerkers en bespaar tot 40% op de kosten van de klus!

Kosteloos offertes aanvragen

Keukens op maat

Dankzij een keuken op maat is het mogelijk om uw kookruimte optimaal te benutten. De opbouw, het materiaal, de kleur en indeling zoals u die wenst is mogelijk. Bent u opzoek naar een vakman met ervaring in het ontwerpen en maken van keukens? U bent bij ons aan het juiste adres! Matisco is een netwerk van erkende schrijnwerkers. U vraagt bij ons gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door ze met elkaar te vergelijken kunt u altijd de schrijnwerker met de beste voorwaarden en de laagste prijs kiezen. Daarnaast bent u met vragen over op maat gemaakte keukens van harte welkom bij ons.

keuken op maat

Waarom een keuken op maat?

U vraagt zich misschien af, waarom zou ik een keuken op maat ontwerpen? De redenen hebben wellicht te maken met lichamelijke handicappen. Een keuken moet namelijk helemaal aangepast worden aan rolstoelgebruikers. In sommige gevallen is een persoon simpelweg langer dan gemiddeld waardoor het fijner is als het aanrechtblad hoger zit. Voor kleine mensen is het juist belangrijk dat de bovenkastjes binnen handbereik zitten. Andere redenen van een keuken op maat ontwerpen is wanneer u een eenheid wilt creëren met de rest van het interieur of als uw woning architecturale obstakels heeft. Ook persoonlijke voorkeuren als extra diepe kasten of kasten die doorlopen tot het plafond zijn redenen om een keuken te ontwerpen.

keuken ontwerpen

Moderne, landelijke of klassieke stijl?

Modern, landelijk of klassiek, elke stijl is denkbaar. Keukens waarbij de stijl modern is, zijn stijlvol, eenvoudig en strak. Kiest u modern, dan gaat uw voorkeur waarschijnlijk uit naar greeploos en vlak. Subtiel zacht, donker en vaak wit is kenmerkend als kleur bij een keuken met een modern design. Bij een landelijk design komen meer kleuren voorbij, zoals warme mediterrane tinten. Typerend bij een landelijk design zijn paneeldeuren, kroonlijsten en houten keukendeurtjes en kastjes. Een keuken die landelijk is heeft vaak een vrijstaand fornuis en een opbouw spoelbak. Tot slot heeft u de keuze uit klassieke keukens. Klassieke keukens zien er tijdloos en elegant uit, waarbij rechtlijnigheid en contrasten worden gebruikt.

keuken ontwerp

Heeft u zelf een keuken ontwerp?

Wilt u zelf uw keuken ontwerpen? Houd zeker rekening met ergonomie in de keuken. Hoe beter de indeling van keukens, hoe sneller en nauwkeuriger hierin gewerkt kan worden. De af te leggen afstand in keukens wordt vooral bepaald door de koelkast, spoelbak en kookplaat. Dit vormt de keukendriehoek. U berekent de loopafstand door de lengte van de zijden op te tellen. Bij ergonomische keukens ligt dit tussen de 6 en 8 meter. Is het ontwerpen van keukens niet helemaal uw ding of komt u er niet uit? Geen probleem. Dankzij een combinatie van uw wensen en ideeën en onze expertise en ervaring ontstaat er binnen no time een ontwerp.

keukenkast

Keukenkast op maat

Hebt u speciale wensen met betrekking tot een keukenkast? Geen probleem, elk gewenst ontwerp is mogelijk bij op maat gemaakte keukens. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een keukenkast dieper of breder te maken dan de standaard maten. Er wordt rekening gehouden met de maten van uw keukenruimte en alle hoekjes en kantjes om zeker te weten dat elke keukenkast goed past. Bovendien kunt u zelf beslissen wat de indeling van de keukenkast wordt. Het is mogelijk om uw keuken helemaal eigen te maken door bepaalde kleuren te kiezen. Daarnaast hebt u vrije keuze in de afwerking zoals poten, greeplijsten en plinten.

werkblad op maat

Werkblad op maat

In het ontwerp van uw keuken is een werkblad onmisbaar. Een op maat gemaakt werkblad is ideaal bij keukens met een niet standaard vorm. Hebt u obstakels in uw keuken waar het werkblad omheen gebouwd moet worden? Met een werkblad op maat is dit geen probleem. Door uw werkblad dikker of juist dunner te maken dan de standaard, geeft u uw keuken al gauw een hele andere aanblik. Laat direct een spoelbak in het werkblad monteren op de plek waar u dat wilt. Qua kleur en materiaal is tevens van alles denkbaar. De keuze valt vaak op een kunststof of graniet werkblad, maar ook massief hout of beton is een optie.

Keukenfronten

Keukenfronten bepalen grotendeels of de stijl van keukens modern, landelijk of klassiek is. Als u van modern houdt dan vindt u een vlak keukenfront wellicht het mooist. Voor een landelijke of klassieke look is het echter mogelijk om vormen en profielen in het keukenfront aan te brengen. Daarnaast zijn alle handgrepen en knoppen naar keuze realiseerbaar. Hebt u een keukenkast aangepast aan uw keukenruimte? In dat geval hebt u waarschijnlijk een aangepast keukenfront nodig. Naast de vormen en de uitstraling van een keukenfront is tevens de kleur volgens uw ontwerp aan te passen. Bij open keukens is het erg mooi op de keukenfronten te laten matchen met de rest van de meubels in de woning.

Kosten

U bent natuurlijk benieuwd wat het ontwerpen van een keuken op maat gaat kosten. De kostprijs van keukens op maat hangt af van vele verschillende factoren. Allereerst is de grootte natuurlijk van invloed op de kostprijs. Daarnaast zijn de moeilijkheidsgraad en de materialen hiervan invloed op. Ook de apparaten kunnen ervoor zorgen dat de kostprijs omhoog of omlaag gaat. Voor complete keukens op maat gemaakt moet u zeker rekening houden met een kostprijs vanaf €10.000,-. Zoals u begrijpt hangt de kostprijs erg af van uw persoonlijke ontwerp en smaak. Voor een prijsindicatie kunt u daarom het beste offertes aanvragen.

keukenfront
keuken op maat kostprijs

Vrijblijvende offertes aanvragen

Hebt u een keukenruimte waar de keuken op aangepast moet worden? Of kunt u uw droomkeuken niet vinden tussen de standaard keukens? Geen probleem, met behulp van uw ontwerp maakt onze keukenbouwer de keuken van uw dromen. Bent u opzoek naar een schrijnwerker die u kan helpen? U zit bij ons goed. Wij zijn een netwerk van erkende en ervaren schrijnwerkers. Bij ons vraagt u gratis en geheel vrijblijvend meerdere offertes aan. Door deze met elkaar te vergelijken kunt u altijd voor de schrijnwerker met de beste voorwaarden en de laagste kostprijs kiezen. Ook met vragen bent u bij ons van harte welkom!