Dakkapellen expert in Antwerpen: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!


dakkapel Antwerpen

Dakkapel Antwerpen

Voor veel mensen vormt een dakkapel de ideale middenweg tussen het creëren van meer ruimte en licht in huis, zonder al te grote verbouwingen. De meeste dakkapellen kunnen prefab worden gebouwd, wat betekent dat u maximaal enkele dagen overlast ondervindt van de verbouwing. Voordat u een dakkapel kunt laten bouwen, moet u een keuze maken tussen de diverse materialen: er zijn onder andere kunststof, houten, en aluminium dakkapellen beschikbaar bij de meeste specialisten in Antwerpen. Via het contactformulier komt u eenvoudig en snel in contact met enkele dakkapelspecialisten bij u in de buurt. Stel uw vragen of vraag een vrijblijvende prijsopgave aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Wel of geen vergunning

Het plaatsen van dakkapellen is verbonden aan vele regels en voorwaarden. Dit betekent dat er in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning moet worden aangevraagd. Het opvragen van een bouwvergunning kost ongeveer 4% van de bouwsom, en het kan enkele weken duren voordat uw aanvraag is verwerkt. Het is een optie om te kiezen voor vergunningsvrij bouwen of volstaat enkel een melding bij de gemeente. In dat geval mag het geheel niet in strijd zijn met stedenbouwkundige verordeningen of verkavelingsverordeningen, ruimtelijke uitvoeringsplannen, bijzondere plannen van aanleg, voorschriften van verkavelingsvergunningen en regelgeving over monumenten en landschappen.

Offertes aanvragen


kunststof dakkapel Antwerpen
houten dakkapel Antwerpen

Kunststof

Eén van de meest gebruikte producten voor het maken van dakkapellen is kunststof. Een kunststof dakkapel heeft als voordeel dat deze lange tijd meegaat en weinig onderhoud vergt. Tot een aantal jaar terug werd het gebrek aan uitstraling als nadeel gezien van het kunststof, het is tegenwoordig echter mogelijk om te kiezen voor een design met houtstructuur, waardoor dit nadeel wordt opgeheven. De prijzen voor een (prefab) kunststof dakopbouw zijn wel aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u een deel terugverdienen dankzij de uitstekende isolatiewaarde van het materiaal. Meer weten over de eigenschappen van kunststof? Vul dan het contactformulier in.

Houten

Hout is een meer traditioneel materiaal voor het fabriceren van dakkapellen. Houten producten hebben een authentieke uitstraling en zijn gemakkelijk van kleur te veranderen en te repareren. Het nadeel van houten dakkapellen is dat u deze regelmatig moet onderhouden, om zo de kwaliteit van het hout te garanderen. Net als houten kozijnen moet een houten dakkapel ook minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geschilderd. Wij adviseren om hiervoor een dakkapel specialist uit Antwerpen in te schakelen. Zo weet u zeker dat dit snel en vakkundig wordt uitgevoerd, en vermindert u de kans op lekkage en andere houtproblemen. Kom snel in contact met een dakkapellen specialist bij u uit de buurt!

prefab dakkapel plaatsen
dakkapel renovatie Antwerpen

Prefab

Zowel kunststof als houten dakkapellen kunnen prefab worden gemaakt. Prefab is de Engelse afkorting voor voorgefabriceerd. Dit betekent dat uw prefab dakkapel al bij de fabriek in elkaar wordt gezet, en dat wij deze binnen één dag bij uw woning in Antwerpen kunnen plaatsen. Het voordeel van prefab producten is dan ook deze korte montagetijd. De kosten voor voorgefabriceerde producten zijn echter wel aanzienlijk hoger, omdat er in de fabriek langer aan wordt gewerkt. Wanneer u de prijzen voor een prefab dakkapel en een op locatie gemonteerd model met elkaar vergelijkt, dan lopen deze maar een klein beetje uiteen.

Dakkapel renovatie

Een houten dakkapel kent gemiddeld een levensduur van 20 jaar, daarna zal deze gerenoveerd of vervangen moeten worden. De renovatie van een houten dakopbouw bestaat onder andere uit het vervangen van de versleten of verrotte houtpanelen en eventueel het aanpassen van de beglazing voor meer isolatie. Kunststof dakkapellen gaan langer mee, ongeveer 40 tot 50 jaar. Hoewel het mogelijk is om deze daarna van een renovatie te voorzien, wordt meestal geadviseerd om het kunststof te vervangen, zo bent u zeker van de juiste kwaliteit en isolatiewaarde. Bent u benieuwd naar de prijzen en voorwaarden voor renovatie? Wij informeren u met alle plezier!

dakkapel onderhoud
dakkapel prijzen Antwerpen

Onderhoud

Het onderhoud van een (prefab) dakopbouw kan ervoor zorgen dat een eventuele renovatie wordt uitgesteld en de levensduur verlengd. Het onderhoud van dakopbouwen bestaat uit het reinigen van de buitenzijde en de controle op eventuele beschadigingen. Daarnaast moet het hout minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geschilderd om de kans op lekkages te minimaliseren. Hebt u zelf geen behoefte om het dak op te gaan om het onderhoud van de dakkapel te verzorgen? Laat dan een specialist uit Antwerpen bij u langskomen om de klus af te handelen. U bent zeker van een snelle hulp tegen een aantrekkelijke tarief.

Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van dakkapellen zijn afhankelijk van diverse factoren. Zo worden de prijzen onder andere bepaald door het materiaal waar u voor kiest: een kunststof dakkapel is over het algemeen duurder dan de houten variant. Daarnaast zijn ook de afmeting en de noodzaak voor een vergunning van invloed op de uiteindelijke investering. Wilt u graag weten wat de prijzen worden voor een dakkapel naar uw wensen? Aarzel dan niet om via ons contactformulier enkele vrijblijvende offertes aan te vragen. U kunt deze zelf vergelijken op basis van prijs. Zo kiest u altijd voor de specialist uit Antwerpen die bij u past!

dakkapel offerte aanvragen Antwerpen

Gratis offertes aanvragen

Om ervoor te zorgen dat de offertes die u aanvraagt zo goed mogelijk aansluiten bij uw wensen, adviseren wij om uw wensen, budget en andere vragen nauwkeurig aan te geven op het webformulier. Wij laten vervolgens diverse professionals uit Antwerpen een offerte op maat maken, welke u zelf met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij goed naar de diensten die bij de prijs zitten inbegrepen en houdt rekening met extra prijzen bijvoorbeeld wanneer u niet vergunningsvrij kunt bouwen. Zo voorkomt u dat u onverwacht voor een verrassing komt te staan bij de afrekening. Wij zijn u met alle plezier van dienst.