Dakkapellen expert in Vlaams-Brabant: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!

dakkapel Vlaams-Brabant

Dakkapel Vlaams-Brabant

Denkt u erover na om uw woning in Vlaams-Brabant te voorzien van een dakkapel? Een goed idee, want dakkapellen brengen vele voordelen met zich mee. U vindt hier meer informatie over de voordelen, evenals het plaatsingsproces, de prijzen en de mogelijke materialen. Zoekt u een dakkapellen specialist die bij u de klus kan uitvoeren? Wij zijn een netwerk van meerdere vakmannen in heel Vlaanderen. Er is dus ook altijd iemand in Vlaams-Brabant of in de buurt van Vlaams-Brabant beschikbaar. Laat uw gegevens achter via het contactformulier, dan zorgen wij ervoor dat u gratis en vrijblijvend een aantal offertes ontvangt. Vergelijk hiervan de voorwaarden en prijzen en kies zelf de vakman die bij u past!

Waarom een dakkapel?

  • Meer ruimte en licht
  • Waardestijging van uw woning
Kom via het contactformulier snel in contact met enkele dakkapelspecialisten uit uw regio. Vraag vrijblijvend diverse offertes aan. Wij zijn u graag van dienst.

dakkapellen Vlaams-Brabant

Voordelen van een dakkapel?

U denkt wellicht: waarom zou ik een dakkapel plaatsen? Vanwege de vele voordelen natuurlijk! Met een dakkapel verandert u de donkere, krappe zolder in een mooie leefruimte. Dankzij de grote ramen van de dakkapel komt er namelijk een hoop natuurlijk daglicht de zolder binnen. Het is daarnaast mogelijk om te ventileren, waardoor een gezonde leefomgeving ontstaat. Een voordeel ten opzichte van een dakraam is dat er ook extra ruimte ontstaat. Hierdoor creëert u eenvoudig de hobbykamer waar u altijd van hebt gedroomd. Tot slot zorgt deze nieuwe leefruimte ervoor dat de waarde van uw huis in Vlaams-Brabant stijgt!

Dakkapel plaatsen: het proces

Als er vakmannen uit Vlaams-Brabant langskomen voor het plaatsen van een dakkapel, dan staan ze op de afgesproken dag rond 08.00 uur al voor de deur. Ze beginnen direct met het maken van een gat in het dak. Via het gat halen ze de dakpannen naar binnen. Vervolgens zorgen ze ervoor dat het gat helemaal op maat is gemaakt. Al het vrijgekomen afval doen ze in vuilniszakken en tegelijkertijd, rond 11.00 uur, arriveert de hijskraan. Deze verwijdert eerst de vuilniszakken via het gat, zodat u hier in huis geen last van hebt. Vervolgens hijst de kraan de dakkapel omhoog. De vakmannen uit Vlaams-Brabant zorgen ervoor dat deze precies op het gat wordt geplaatst. Vervolgens zetten ze de dakkapel vast en beginnen ze met de afwerking. Rond 14.00 uur kunt u het eindresultaat al bekijken.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Hoe lang het plaatsen van een dakkapel duurt is afhankelijk van het type. Gaat uw voorkeur uit naar prefab? Deze wordt van te voren in de fabriek gemaakt. Het plaatsen is binnen een dag gedaan. Laat u een dakkapel op maat maken? Als de vakman uit Vlaams-Brabant dit in zijn werkplaats doet dan is het plaatsen ook binnen een dag gedaan. Als de dakkapel ter plekke op maat wordt gemaakt dan duur het plaatsen gemiddeld twee dagen.

Dakkapel op maat

Prefab dakkapellen zijn niet voor alle daken geschikt. Gelukkig is het ook mogelijk om een dakkapel op maat te laten maken. Een voordeel hiervan is dat deze voor ieder dak geschikt is, dus bijvoorbeeld ook voor een dak met een kleinere hellingshoek dan 25 graden. Een ander voordeel is dat u helemaal vrij bent in het bedenken van een ontwerp. Een rond dak of juist een aparte vorm, er is van alles mogelijk.

Waarom een dakkapel op maat?

De grootste voordelen op een rijtje:

  • Kies zelf welke materialen u gebruikt
  • Toepasbaar op ieder dak
  • Ideaal voor bijvoorbeeld monumenten
dakkapel plaatsen Vlaams-Brabant

Prefab dakkapel

Prefab dakkapellen worden in een fabriek gemaakt. In de meeste gevallen worden ze ook direct waterdicht gemaakt en geïsoleerd. Ze bestaan veelal uit kunststof of een houten frame met kunststof afwerking. Prefab dakkapellen hebben vele voordelen. De productie is namelijk erg efficiënt omdat ze in een fabriek worden gemaakt waarbij alle machines en materialen direct voorhanden zijn. Hierdoor hebben prefab dakkapellen een scherpe prijs. Het afwerkingsniveau is bovendien erg hoog dankzij deze manier van produceren. Ook resulteert dit in een korte levertijd, omdat het produceren zo’n 2 tot 4 dagen duurt. Daarnaast is een prefab dakkapel binnen een dag te plaatsen waardoor u weinig overlast van de verbouwing hebt.

  • Erg hoog afwerkingsniveau
  • Binnen een dag geplaatst
  • Goedkoper dan standaard dakkapel
dakkapel prijzen Vlaams-Brabant

Wel of geen vergunning?

Denkt u erover na om een dakkapel te laten plaatsen door vakmannen uit Vlaams-Brabant? Als u uw woning in Vlaams-Brabant gaat uitbreiden dan is een omgevingsvergunning verplicht. In sommige gevallen is een verbouwing vergunningsvrij, dan is alleen een melding nodig. Het uitbreiden van een woning is echter nooit vergunningsvrij. Als een stedenbouwkundige vergunning nodig is, dan is in principe ook de hulp van een architect nodig. Bij een aantal klussen is het inschakelen van een architect niet nodig. Voorwaarde hiervan is dat deze noch oplossing van een constructieprobleem met zich meebrengt en de stabiliteit van het pand niet wijzigt. Onder andere het aanbrengen van een dakuitbouw welke kleiner dan een vierde van het dakoppervlak is valt hier onder. Twijfelt u of het aanvragen van een vergunning nodig is? Dan is het verstandig om contact op te nemen met uw gemeente. Deze kan u meer informatie geven over een eventuele vergunning zodat u niet voor vervelende verrassingen komt te staan tijdens de verbouwing.


Prijzen

Denkt u erover na om een dakkapel te laten plaatsen? Dan bent u natuurlijk benieuwd naar de prijzen. De prijzen hangen af van verschillende factoren waaronder uw keuze tussen prefab en maatwerk. De meeste mensen kiezen voor een prefab dakkapel. Deze wordt in een fabriek gemaakt en dankzij het snelle productieproces is prefab al gauw zo’n €900,- goedkoper dan maatwerk. Ook de materiaalsoort beïnvloedt de prijzen. Kunststof is het meest populair. Gaat uw voorkeur uit naar een houten dakkapel? Dan moet u rekening houden met hogere prijzen. Standaard dakkapellen hebben een plat dak. Vindt u een schuin dak mooier? Dan is er meer materiaal nodig, de klus is bovendien groter. U moet dan ook rekening houden met een meerprijs van zo’n €1.000,-.

Extra opties

Tot slot is het mogelijk om eventuele extra opties toe te voegen welke hogere prijzen met zich meebrengen. Denk hierbij aan een rolluik, insectenhor of ventilatierooster. In onderstaande prijstabel ziet u de gemiddelde richtprijs van verschillende soorten dakkapellen.

prefab dakkapel Vlaams-Brabant
Offertes aanvragen
Type dakkapel Afmetingen (h x l in meters) Materiaalsoort Gem. prijzen, inclusief BTW en plaatsing
1x draaikiep 1×1 Kunststof €2.250,-
1x draaikiep 1×1 Hout €2.500,-
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €3.100,–
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €3.500,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €4.000,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €4.200,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Kunststof €5.000,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Hout €5.400,-
(*) – Let op, dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de montagekosten, de dakbedekking, beglazing, etc. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend diverse offertes aan!
kunststof dakkapel Vlaams-Brabant

Moderne of landelijke stijl?

Als u kiest voor maatwerk, dan bepaalt u zelf het uiterlijk van de dakkapel. Het is dus ook mogelijk om te kiezen voor een moderne of landelijke stijl. Zo is het heel eenvoudig om de dakkapel aan de stijl van uw pand in Vlaams-Brabant aan te passen. Hebt u bijvoorbeeld een moderne woning? Dan past een dakkapel met strakke lijnen en een plat dak erg mooi. Ook een zinken versie doet het erg goed bij een moderne stijl. Houdt u juist meer van een landelijke stijl? Dan kunt u juist gebruik maken van ronde vormen, zoals een dakkapel met een halfrond dak.

Met een dakkapel creëert u meer licht en ruimte!

Vraag via ons contactformulier vrijblijvend tot 5 offertes aan en bespaar tot 30% op de kosten!

Offertes aanvragen
houten dakkapel Vlaams-Brabant

Kunststof

Kunststof dakkapellen zijn erg populair. Het is mogelijk dat kunststof dakkapellen uit één geheel bestaan. Het is ook een optie dat alleen de afwerking kunststof is terwijl de binnenste basisconstructie van bijvoorbeeld hout is. Kunststof brengt vele voordelen met zich mee. Het materiaal isoleert namelijk erg goed. Warmte wordt tegengehouden waardoor u geniet van lagere stookkosten. Daarnaast heeft het materiaal heel weinig onderhoud nodig. Het enige waar u rekening mee moet houden is een jaarlijkse schoonmaakbeurt. Bent u fan van de houtlook? Er is tegenwoordig kunststof verkrijgbaar met een houtnerfstructuur, waardoor deze bijna niet van echt te onderscheiden is.

zinken dakkapel Vlaams-Brabant

Hout

Ook houten dakkapellen zijn geliefd. Ze hebben namelijk een warme en unieke uitstraling dankzij de nerfstructuur van hout. Houten dakkapellen passen daarom erg goed bij oudere woningen in Vlaams-Brabant, zoals monumenten. Hout is eenvoudig te bewerken. Houten dakkapellen zijn daarom de juiste keuze als u bijzondere wensen hebt. Een ander voordeel hiervan is dat een kleine beschadiging eenvoudig gerepareerd is. Daarnaast geeft u houten dakkapellen eenvoudig een nieuwe look met een lik verf. Dit brengt echter ook een nadeel met zich mee. Houten dakkapellen hebben namelijk onderhoud nodig en moeten ongeveer eens in de vijf jaar opnieuw worden geverfd.

Zink

Houdt u van de moderne stijl? Zinken dakkapellen zijn bijzonder, tijdloos en heel duurzaam. Dit materiaal wordt veelal toegepast als afwerking. Het grote voordeel van zinken dakkapellen, naast de bijzondere en stijlvolle uitstraling, is dat onderhoud vrijwel niet nodig is. Dit hoogwaardige materiaal zorgt voor een waterdichte afwerking. Zinken dakkapellen zijn bovendien brandwerend, duurzaam en recyclebaar. Zink heeft ook een aantal nadelen. Allereerst is het materiaal erg prijzig, vandaar dat het meestal alleen als afwerking wordt toegepast. Daarnaast is het niet voor elke woning geschikt. Zinken dakkapellen zouden bijvoorbeeld bij een monument in Vlaams-Brabant niet mooi staan.

Dakkapel met plat dak

De standaard modellen zijn voorzien van een plat dak. Een voordeel hiervan is dat de constructie van het dak minder aangepast hoeft te worden. Dit resulteert in voordeligere prijzen. Daarnaast is het plaatsen hierdoor een stuk eenvoudiger. Dit maakt dakkapellen met platte daken erg populair. U zult deze dan ook het meeste zien op straat. Een plat dak brengt ook een nadeel met zich mee. Het is namelijk goed mogelijk dat er bladeren, takken en vervolgens regenwater blijft liggen. Stilstaand water is erg slecht voor de dakbedekking. U moet dus regelmatig onderhoud plegen. Voor de dakbedekking valt de keuze veelal op EPDM, bitumen, polyester of PVC.

dakkapel renovatie

Dakkapel met schuin dak

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuin dak. Dit uiterlijk van dit model past erg goed bij woningen in Vlaams-Brabant omdat het dakvlak vloeiend in de rest van het dak overloopt. Er is wel een groter gat in de dakconstructie nodig. Hierdoor brengt de klus meer werk met zich mee, wat bovendien resulteert in hogere kosten. Een schuin dak heeft echter ook vele voordelen. Regenwater, takken en bladeren glijden vanzelf het dak af. Er is dan ook vrijwel geen onderhoud nodig wat resulteert in een hogere levensduur. Ook de dakbedekking gaat langer mee. Bij schuine daken kiest men veelal voor dakpannen.

dakkapel omgevingsvergunning

Onderhoud

Onderhoud is belangrijk om ervoor te zorgen dat de levensduur wordt gehaald. Hoe vaak onderhoud nodig is hangt, zoals u hebt gelezen, af van het materiaal. Het is in ieder geval verstandig om ieder jaar het materiaal met lauw water af te nemen. Controleer bovendien het hang- en sluitwerk en vet de raamrubbers in. Daarnaast kunt u de ventilatieroosters reinigen en zowel de dakbedekking als de regenwaterafvoer controleren. Hebt u veel houten onderdelen? Dan is meer onderhoud nodig. Controleer dan ook het schilderwerk op scheurtjes en blaasjes en voer het schilderwerk elke vijf jaar opnieuw uit.

Dakkapel renovatie

Als dakkapellen nog in redelijke staat zijn, maar als er wel een aantal onderdelen vervangen moeten worden, dan is het een optie om te kiezen voor een renovatie. Een specialist uit Vlaams-Brabant kan voor u beslissen of een renovatie mogelijk is. Een renovatie duurt gemiddeld één dag. Tijdens een renovatie wordt er veelal voor gekozen om de dakbedekking te vernieuwen en de loodslabben te vervangen. Daarnaast wordt het kozijn vervangen evenals de zijwangen en boeiborden. Men maakt tevens vaak van het moment gebruik om dubbel glas te plaatsen en het dak en de zijwangen te isoleren. Na een renovatie zien dakkapellen er al gauw als nieuw uit.

Afwerking dakkapel

De afwerking van een dakkapel is erg belangrijk. De binnenkant wordt veelal afgewerkt met behulp van gipsplaten en plinten. Het is eventueel een mogelijkheid om een stapje verder te gaan. U kunt er dan voor kiezen om een opbergruimte te creëren of een vensterbank te laten installeren. Om ervoor te zorgen dat alles bij de rest van uw interieur past kunt u de dakkapel in een gewenste kleur schilderen. Daarnaast is het een mogelijkheid om bij de afwerking bepaalde extra opties toe te voegen. Denk hierbij aan rolluiken voor een goede nachtrust of een ventilatierooster zodat er altijd frisse lucht in de kamer is.

dakkapel renoveren Vlaams-Brabant

Isolatie van dakkapel

Kunststof bestaat uit verschillende kamers welke resulteren in een goede isolatiewaarde. Dakkapellen van dit materiaal zijn dan ook al goed geïsoleerd. Bij houten dakkapellen kiest men er vaak voor om nog isolatie toe te voegen. Er kan dan onderscheid worden gemaakt tussen koude en warme isolatie. Bij warme isolatie wordt het isolatiemateriaal aan de binnenkant aangebracht. Hierbij wordt veelal gebruik gemaakt van steenwol of glaswol. Bij koude isolatie gebruikt men veelal PUR- of PIR-platen. Deze worden aan de buitenkant bevestigd waardoor een isolatieschil ontstaat. Vooral deze laatste methode is erg effectief en zorgt ervoor dat de isolatiewaarde aanzienlijk wordt verhoogd.

dakopbouw Vlaams-Brabant

Verschil dakopbouw en dakkapel

Als u meer ruimte op zolder wilt creëren dan hebt u verschillende opties. Het komt wel eens voor dat er verwarring ontstaat tussen de termen ‘dakopbouw’ en ‘dakkapel’. Men denkt dan dat beide hetzelfde zijn, maar niets is minder waar. Er is namelijk wel degelijk een verschil tussen beide. Het verschil tussen beide zit hem in het soort dak waar deze opbouw op wordt geplaatst. Een dakopbouw wordt namelijk op een plat dak geplaatst. Er ontstaat een hele nieuwe verdieping dankzij een dakopbouw. Dakkapellen worden in schuine daken gemonteerd. Dankzij deze verbouwing wordt een al bestaande ruimte vergroot.

Timelapse van een dakkapel plaatsen

Keurmerken

Wilt u uw huis in Vlaams-Brabant voorzien van een dakkapel? Dan is het verstandig om te controleren of deze is voorzien van bepaalde keurmerken. Eén van de keurmerken is bijvoorbeeld het SKG keurmerk welke het hang- en sluitwerk op kwaliteit keurt. Producten met één ster kunnen beter niet zelfstandig worden gebruikt. Producten met twee sterren wel, deze vertragen inbrekers bovendien met minimaal drie minuten. Het SKG keurmerk met drie sterren vertraagd inbrekers minimaal vijf minuten. Als uw voorkeur uitgaat naar houten dakkapellen dan kunt u controleren of deze het FSC keurmerk hebben. Deze wordt door veel schrijnwerkers uit Vlaams-Brabant gebruikt en geeft aan dat er gebruik is gemaakt van duurzaam hout.

Meer licht & ruimte

Als u kiest voor een dakkapel, dan kiest u voor een ruimere zolder met meer natuurlijk daglicht. Dankzij deze verbouwing maakt u van uw rommelzolder eenvoudig een prachtige leefruimte. Hierdoor geniet u van de logeerkamer of hobbykamer waarvan u altijd hebt gedroomd. Daarnaast stijgt hierdoor de waarde van uw pand in Vlaams-Brabant.
moderne dakkapel

dakkapel op maat Vlaams-Brabant
Offertes aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Hebt u interesse in landelijke of moderne prefab dakkapellen? Wilt u een nieuwe dakkapel laten plaatsen of juist een renovatie laten uitvoeren? U bent bij ons aan het juiste adres! Wij zijn namelijk een netwerk van meerdere dakkapellen specialisten. In de loop der jaren hebben wij steeds meer bedrijven aan ons weten te binden. We kunnen daarom zeggen dat we in heel Vlaanderen u van een dakkapel kunnen voorzien. Laat vandaag nog uw gegevens en een omschrijving van de klus achter via het contactformulier.

Vergelijk offertes & bespaar!

Wij sturen u vervolgens meerdere (max. 5) offertes toe van vakmannen uit Vlaams-Brabant of de omgeving van Vlaams-Brabant. U vergelijkt de prijzen en voorwaarden van de offertes met elkaar en kiest vervolgens zelf de vakman welke bij u langskomt. Het aanvragen van offertes is gratis en helemaal vrijblijvend, u zit nergens aan vast!

Ook voor gratis offertes voor het plaatsen van een spanplafond of het inschakelen van een schrijnwerker.