Dakkapellen expert in Wevelgem: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!

dakkapel Wevelgem

Dakkapel Wevelgem

Overweegt u een dakkapel te plaatsen op uw woning in Wevelgem? Dakkapellen bieden vele belangrijke voordelen als het gaat om wooncomfort en de woningwaarde. Weet u nog niet of u moet kiezen voor een prefab of traditioneel model? Of vraagt u zich af welke materiaalsoort de juiste is? Weet u niet of u vergunningsvrij mag plaatsen en bent u nieuwsgierig naar de prijzen? Twijfel dan niet om contact met ons op te nemen.

Waarom een dakkapel?

  • Het vergroten van de leefruimte
  • Extra licht op uw slaap- of werkkamer
  • Een waardevermeerdering van uw woning.
Wij sturen u indien desgewenst meerdere offertes toe van verschillende bedrijven uit Wevelgem. Vergelijk de verschillende prijzen zodat u het bedrijf kiest die het beste bij u past. Dankzij onze werkwijze bespaart u tot wel honderden euro’s op de prijzen!

dakkapel plaatsen Wevelgem

Voordelen van een dakkapel?

Overweegt u een dakkapel te plaatsen, maar twijfelt u nog over de voordelen? Allereerst is een dakkapel een uitbreiding van uw woning in Wevelgem en zal het zorgen voor een waardevermeerdering van uw woning. De extra woonruimte kan ervoor zorgen dat uw woning er bij een potentiële koper uitspringt. Toch is het belangrijkste voordeel van een dakkapel de extra leefruimte die u creëert. Doordat u geen schuine wand meer heeft, vergroot u de loopruimte in de slaap- of werkkamer. Samen met de extra lichtinval zorgt dit voor een verhoging van uw eigen wooncomfort.

Dakkapel plaatsen: het proces

De dag van het plaatsen van de dakkapel is er waarschijnlijk één waar u al weken naar uitkijkt. Een paar weken eerder is er al een vakman langsgekomen om de dakkapel uit te meten en inmiddels is de prefab constructie in de fabriek gebouwd. De dag van het plaatsen verloopt vervolgens als volgt: ’s ochtends vroeg komen de vakmannen al bij u over de vloer om te beginnen met de werkzaamheden. Dit start met het maken van een uitsparing op uw dak. Uw dakbedekking wordt weggehaald en er wordt een gat ter grootte van de dakkapel gemaakt. In sommige gevallen worden er ook balken worden weggehaald maar u hoeft zich geen zorgen te maken dat uw dak zal instorten. Alle draagbalken die de vakman verwijdert zal hij vervangen. Het maken van de uitsparing kost ongeveer 3 uur. Na die 3 uur arriveert de kraan en de dakkapel. Deze wordt op het dak getild, waarna de vakmannen uit Wevelgem beginnen met het aftimmeren van de buitenzijde.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Als u kiest voor een prefab constructie dan vindt een groot deel van de werkzaamheden plaats in de fabriek. Hierdoor duurt het plaatsen van de dakkapel slechts één werkdag. Indien u een traditionele dakkapel laat plaatsen dan rekenen de meeste bedrijven een extra werkdag. Dit zorgt ervoor dat het gat in uw dak zo spoedig mogelijk weer gedicht is.

Dakkapel op maat

Zoals wij hierboven al zeiden is een prefab constructie niet altijd mogelijk. Vaak gaat het om standaard modellen die niet op uw dak passen als de hellingsgraad afwijkt van het gemiddelde. Bovendien is er een kraan nodig om de dakkapel op het dak te tillen, en als deze niet in uw straat past dan zult u de dakkapel ter plekke moeten laten bouwen. Dit biedt u echter ook vele voordelen. Zo heeft u een uitgebreidere keuze uit het materiaal en de modellen. Bij het kopen van dakkapellen op maat kunt u het model volledig aanpassen naar uw eigen smaak en de stijl van uw woning.

Waarom een dakkapel op maat?

Vraagt u zich af waarom u een dakkapel op maat zou moeten laten bouwen?

  • Er is veel meer keuze wat betreft het materiaal en model
  • Het zorgt voor een grotere waardevermeerdering
  • Het sluit perfect aan bij de uitstraling van uw woning in Wevelgem
prefab dakkapel Wevelgem

Prefab dakkapel

Wij spraken eerder al over een prefab constructie. Prefab staat voor geprefabriceerd, en houdt in dat de constructie al voorafgaand aan de werkzaamheden gebouwd zijn. Dit scheelt u veel tijd en geld, omdat de productie goedkoop en snel verloopt. Daarnaast bent u gegarandeerd van een hoog afwerkingniveau, omdat dit in de fabriek gebeurt. Het plaatsen kost u overigens slechts één werkdag. Zo ervaart u slechts korte tijd overlast van de werkzaamheden en bespaart u op de arbeidskosten. Het nadeel van prefab is dat de constructie niet geschikt is voor ieder dak. Wanneer de dakhelling afwijkt of als er onvoldoende ruimte in de straat is voor een kraan zult u moeten afwijken naar een traditioneel gebouwde dakkapel. Toch zitten er ook voldoende voordelen aan een prefab constructie:

  • Gegarandeerd een hoog afwerkingniveau
  • U bespaart tijd en geld doordat de constructies vooraf gefabriceerd zijn
  • Prefab is in erg korte tijd geplaatst
dakkapel kosten

Wel of geen vergunning?

Wanneer u werken aan uw woning uitvoert, dan zult u in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning moeten aanvragen. Sinds februari 2017 is deze stedenbouwkundige vergunning samengevoegd met de milieuvergunning en is sindsdien ook wel bekend als de omgevingsvergunning. Als u zeker wilt weten of u een vergunning nodig heeft, dan kunt u dit online controleren. Wanneer u een specialist uit ons netwerk in Wevelgem inschakelt dan is ook deze op de hoogte van alle landelijke en regionale regels omtrent het bouwen van dakkapellen. Hij kan u tevens ondersteunen bij de aanvraag voor uw dakkapel. Het proces werkt als volgt: u vraag schriftelijk of online een stedenbouwkundige vergunning aan, waarna de gemeente binnen 30 dagen nagaat of uw aanvraag volledig is. Indien u de vergunning toegekend krijgt kan u nog niet direct van start met de werkzaamheden. Instanties of burgers hebben namelijk nog 30 dagen lang de tijd om een bezwaar in te dienen. Dit betekent niet een intrekking van uw vergunning, maar wel dat er naar aanleiding van het bezwaar opnieuw gekeken moet worden naar uw aanvraag. Ongeveer 35 dagen na het ontvangen van uw vergunning kunt u gaan starten met de werken.


Prijzen

De prijzen van dakkapellen zijn afhankelijk van twee belangrijke factoren: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De materiaalkosten worden uiteraard grotendeels bepaald door de keuze voor het materiaal, de afmetingen van de dakkapellen, de kunststof kozijnen en de kwaliteit van de ruiten die u kiest. Zo zal de richtprijs stijgen als u kiest voor een houten model, omdat de prijs van hout een stuk hoger ligt dan de prijs van kunststof. Gemiddeld betaalt u €200,- tot €400,- meer voor houten dakkapellen. Voor standaard dakkapellen van 1 meter hoog bij 2 meter breed ligt de gemiddelde richtprijs tussen de €3.100,- tot €3.400,-, afhankelijk van het gekozen materiaal. Als een indicatie van de kosten wenst te ontvangen, dan raden wij u aan contact met ons op te nemen. Bovendien bespaart u hiermee tot wel 30% op de kostprijs. Dat komt omdat de arbeidskosten per bedrijf enorm kunnen verschillen. Zij mogen het uurtarief namelijk zelf vaststellen. Het loont altijd op meerdere offertes met elkaar te vergelijken, daarom sturen wij u tot 5 vrijblijvende offertes toe. Vergelijk de prijsopgaven op prijs en aanbod, zodat u zeker weet dat u de scherpste prijs voor de beste service betaalt.

dakkapel prijzen
Offertes aanvragen
Type dakkapel Afmetingen (h x l in meters) Materiaalsoort Gem. prijzen, inclusief BTW en plaatsing
1x draaikiep 1×1 Kunststof €2.250,-
1x draaikiep 1×1 Hout €2.500,-
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €3.100,–
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €3.500,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €4.000,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €4.200,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Kunststof €5.000,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Hout €5.400,-
(*) – Let op, dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de montagekosten, de dakbedekking, beglazing, etc.
moderne dakkapel

Moderne of landelijke stijl?

Bij de aanschaf van dakkapellen is er de keuze uit diverse modellen. Bij nieuwe, moderne woningen in Wevelgem is vooral de moderne stijl populair. De moderne uitstraling wordt bereikt met het gebruik van strakke lijnen in de zijwangen en boeidelen. Is uw woning in Wevelgem juist klassieker? Kies dan voor een landelijke sfeer. Ook de keuze voor het materiaal is van invloed op de stijl. Zo straalt hout warmte uit, waardoor dit erg goed past bij dakkapellen met een landelijke stijl. Wilt u juist een moderne uitstraling dan raden wij u materiaal als kunststof of zink aan.

Benieuwd naar de prijs van een dakkapel?

Vraag snel vrijblijvende offertes aan en bespaar tot wel 30% op de totale kosten!

Offertes aanvragen
kunststof dakkapel Wevelgem

Kunststof

Kunststof dakkapellen worden in Wevelgem steeds populairder. Dit heeft onder meer te maken met de aantrekkelijke prijzen: kunststof is in de meeste gevallen een stuk voordeliger dan houten modellen. Bovendien is het heel veelzijdig, zo is het mogelijk om te kiezen voor een kunststof afwerking die de uitstraling van echt hout heeft. Er is bijna geen onderscheid te maken tussen kunststof en echte houten boeidelen. Er is echter nog een reden waarom klanten uit Wevelgem steeds vaker voor kunststof kiezen: het is bijna onderhoudsvrij en vereist af en toe slechts een simpele schoonmaakbeurt. Doordat u het niet hoeft te laten schilderen of onderhouden scheelt dit u veel tijd en geld.

houten dakkapel Wevelgem

Hout

Hoewel kunststof iets voordeliger geprijsd is, is de keuze voor hout in Wevelgem nog altijd erg populair. Dit heeft vooral te maken met de charme van hout. Veel woningeigenaren uit Wevelgem vinden de uitstraling van houten constructies goed bij hun woning passen. Heeft u op dit moment ook houten kozijnen in uw woning? Dan ligt de keuze voor houten afwerking voor de hand, omdat dit goed bij elkaar past. Het grootste voordeel van een houten afwerking, is dat er maatwerk mogelijk is. Zo kunt u een landelijke stijl creëren door bijvoorbeeld te kiezen voor sierlijke boeidelen. Met de keuze voor kunststof zit u in de meeste gevallen vast aan standaard houten dakkapellen.

Zink

Een materiaal dat in Wevelgem nog niet zoveel gebruikt wordt, is zink. In het verleden werd de zinken afwerking voornamelijk gebruikt voor de zijkanten van de dakkapellen, maar tegenwoordig is het mogelijk om de kiezen voor een volledig zinken constructie. De zinken afwerking biedt u vele voordelen. Zo zorgt het voor een enorm goede isolatiewaarde, wat uw wooncomfort vergroot. De zinken dakkapellen zijn volledig waterdicht en gaan daarnaast jarenlang mee zonder dat er veel onderhoud aan te pas komt. Het nadeel van zinken dakkapellen is dat de prijs een stuk hoger ligt. Voor een zinken model betaalt u gemiddeld €1.000,- tot €1.200,- per strekkende meter.

Dakkapel met plat dak

De meeste dakkapellen in Wevelgem hebben een plat dak. Dit komt omdat de meeste dakkapellen die geplaatst worden prefab zijn. Een plat dak is dus vooral een voordelige keuze. Wel dient u rekening te houden met het feit dat een plat dak iets meer onderhoud vereist dan dakkapellen met schuine daken. Dat komt omdat vuil en regenwater dat op de dakbedekking blijft liggen het materiaal aantast. Qua dakbedekking heeft u de keuze uit een drietal opties: bitumen, EPDM en PVC. Een plat dak gaat gemiddeld 30 tot 40 jaar lang mee voordat u de dakbedekking moet laten vervangen.

zinken dakkapel Wevelgem

Dakkapel met schuin dak

Bij de aanschaf van dakkapellen op maat heeft u de vrije keuze wat betreft het model. Door te kiezen voor een schuin dak, sluit het model naadloos aan op uw eigen dak. Dit zorgt voor een grotere waardevermeerdering ten opzichte van dakkapellen met plat dak. Bovendien is een schuin dak beter bestand tegen de verschillende weersomstandigheden. Zo zijn dakpannen een stuk minder kwetsbaar dan bitumen, EPDM of PVC en krijgt regenwater en vuil geen kans om het materiaal aan te tasten. Wel liggen de prijzen voor schuine daken gemiddeld een stuk hoger. Daar staat tegenover dat de gemiddelde levensduur een stuk langer is, gemiddeld 30 tot 50 jaar.

sleepdakkapel Wevelgem

Onderhoud

Met goed onderhoud voorkomt u grote problemen als lekkages. Wat voor onderhoud u moet uitvoeren is grotendeels afhankelijk van het gekozen materiaal. In het geval van kunststof is jaarlijks reinigen voldoende om de kwaliteit te behouden. Dit houdt in dat u het materiaal afneemt met lauw water, raamrubbers opnieuw invet en de ventilatieroosters schoonmaakt. Controleer bovendien het hang- en sluitwerk en de dakbedekking op gebreken. Onderhoud van houten dakkapellen is iets uitgebreider. Laat het schilderwerk tevens jaarlijks controleren op blaasjes of scheurtjes. Het schilderwerk zou u bovendien eens in de 5 jaar opnieuw moeten laten schilderen.

Dakkapel renovatie

Dakkapellen gaan gelukkig jarenlang mee. Toch kan het na verloop van tijd voorkomen dat een renovatie onvermijdelijk is. Bijvoorbeeld wanneer houten onderdelen zijn gaan rotten, als de dakbedekking niet meer naar behoren werkt of als loodslabben versleten zijn. Ook voor het uitvoeren van een renovatie aan uw dakkapellen kunt u bij één van de specialisten uit ons netwerk terecht. Een renovatie kan onder meer bestaan uit het vervangen van de ramen, zijwangen of boeidelen en het isoleren van de constructie. Een andere vorm van een renovatie is het compleet vervangen van een oude constructie. Bijvoorbeeld als u uw oude houten model wilt vervangen door een kunststoffen dakkapel.

Afwerking dakkapel

Dakkapellen worden in Wevelgem voornamelijk casco opgeleverd. Dit houdt in dat de buitenkant is afgetimmerd, maar dat u de binnenkant nog zelf moet afwerken. Indien u geen ervaring heeft met het aftimmeren, dan raden wij u aan om dit over te laten aan een specialist uit Wevelgem. Zo weet u zeker dat het aftimmeren vakkundig gedaan wordt en hoeft u na oplevering enkel nog de ruimte opnieuw in te richten. Er zijn diverse opties waar u bij het aftimmeren uit kan kiezen. Denk aan het monteren van een vensterbank, het plaatsen van knieschotten voor bergruimte of net inbouwen van LED spotverlichting.

dakkapel renovatie Wevelgem

Isolatie van dakkapel

Tegenwoordig worden dakkapellen geïsoleerd afgeleverd. Er worden bij de bouw van dakkapellen namelijk eisen gesteld aan de minimale isolatiewaarde. Wanneer u in een oude woning in Wevelgem woont, dan is de kans echter groot dat uw dakkapel nog niet geïsoleerd is. In dit geval kunt u bij één van de specialisten uit ons netwerk terecht voor het na-isoleren van uw dakkapel. In de meeste gevallen kiezen klanten voor na-isolatie van binnenuit. In dit geval brengt de specialist het isolatiemateriaal aan de binnenzijde aan. Houd er wel rekening mee dat u met deze isolatietechniek een gedeelte van uw leefruimte moet inleveren.

dakkapel isoleren

Verschil dakopbouw en dakkapel

Naast het plaatsen van dakkapellen, zou u uw leefruimte tevens kunnen vergroten met het realiseren van een dakopbouw. Klanten denken veelal dat een dakopbouw hetzelfde is als een dakkapel, maar dit is niet het geval. Het verschil met een dakkapel is dat een dakopbouw eigenlijk alleen op platte daken geplaatst wordt. Hiermee realiseert u een volledig nieuwe verdieping, terwijl u met het plaatsen van dakkapellen juist één specifieke ruimte vergroot. Een dubbele nokverhoging wordt ook wel een dakopbouw genoemd. Hierbij wordt de nok van uw huis in Wevelgem aan beide kanten verhoogd. Met een dubbele nokverhoging realiseert u een hoop extra leefruimte en lichtinval.

Timelapse van een dakkapel plaatsen

Keurmerken

Keurmerken werden in het leven geroepen om klanten te helpen bij hun keuze. Als een product of bedrijf beschikt over een aantal keurmerken, dan zegt dit iets over de kwaliteit. Zo geeft het FSC keurmerk aan dat het hout dat voor dakkapellen gebruikt is uit een duurzaam bos afkomstig zijn. Een ander belangrijk keurmerk is het SKG keurmerk. Dit geeft aan dat het sluit- en hangwerk van uw ramen van goede kwaliteit is. Let bovendien op of het bouwbedrijf/schrijnwerker beschikt over het KOMO keurmerk: dan weet u zeker dat u te maken heeft met een kwalitatief en ervaren bedrijf.

Meer licht & ruimte

Heeft u een donkere, kleine zolder die u eigenlijk niet gebruikt? Dankzij het plaatsen van een dakkapel transformeert u deze zolder in een lichte, ruime werk- of slaapkamer! Dit zorgt voor een enorme waardevermeerdering, wat zeker van pas komt als u uw huis in Wevelgem in de toekomst wil verkopen!
dakopbouw Wevelgem

dakkapellen Wevelgem
Offertes aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Is uw oude dakkapel toe aan een renovatie? Of wilt u de houten constructie vervangen door een kunststoffen model? Heeft u altijd al een interesse gehad in dakkapellen maar weet u niet of u dit kunt betalen? Laat ons u helpen met het vinden van een geschikte bedrijf uit Wevelgem. Wij zijn een netwerk van dakkapel specialisten dat werkzaam is door heel Vlaanderen. Om u zo goed mogelijk te helpen vragen wij u om ons contactformulier zo volledig mogelijk in te vullen. U ontvangt dan zo spoedig mogelijk tot 5 vrijblijvende offertes op maat!

Vergelijk offertes & bespaar!

Doordat u de prijsopgaven zelf kunt vergelijken kiest u snel en gemakkelijk het bedrijf dat het beste bij u past. Zit er niets voor u bij? Geen probleem, u zit nergens aan vast en het aanvragen van de offertes is geheel vrijblijvend. Dankzij deze unieke werkwijze bespaart u al snel tot wel 30% op de totale kosten!

Ook voor gratis offertes voor het plaatsen van een spanplafond of het inschakelen van een schrijnwerker.