Dakkapellen expert in Harelbeke: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!

dakkapel Harelbeke

Dakkapel Harelbeke

Voor veel mensen vormt een dakkapel de ideale middenweg tussen het creëren van meer ruimte en licht in huis, zonder al te grote verbouwingen. De meeste dakkapellen kunnen prefab worden gebouwd, wat betekent dat u maximaal enkele dagen overlast ondervindt van de verbouwing. Voordat u een dakkapel kunt laten bouwen, moet u een keuze maken tussen de diverse materialen: er zijn onder andere kunststof, houten, en aluminium dakkapellen beschikbaar bij de meeste specialisten in Harelbeke.

Waarom een dakkapel?

  • Een verhoogde woningwaarde
  • Een hoger wooncomfort vanwege de extra lichtinval
  • U vergroot uw leefruimte in huis
Via het contactformulier komt u eenvoudig en snel in contact met enkele dakkapelspecialisten bij u in de buurt. Stel uw vragen of vraag meerdere vrijblijvende prijsopgaven aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakkapel plaatsen

Voordelen van een dakkapel?

Het plaatsen van een dakkapel biedt u enkel maar voordelen. Zo creëert u allereerst een hoop extra licht in huis. Klanten vragen wel eens of een dakkapel zo’n grote meerwaarde heeft ten opzichte van een nieuw dakraam. Het antwoord daarop is: ja. Behalve extra licht realiseert u namelijk ook extra loopruimte in huis. Dit maakt uw slaapkamer of werkkamer een heel stuk groter. Bovendien heeft een dakkapel nou eenmaal een positieve effect op de waarde van uw woning in Harelbeke. Dat komt zeker van pas als u het huis op termijn wilt gaan verkopen.

Dakkapel plaatsen: het proces

Heeft u definitief gekozen voor de bouw van een nieuwe dakkapel? Wat spannend! U zult u ongetwijfeld afvragen hoe de dag van het plaatsen eruit ziet. Het plaatsingsproces is afhankelijk van de typen dakkapellen: een prefab model is vooraf gebouwd en hoeft enkel op het dak geplaatst te worden terwijl een traditioneel gebouwd model op de dag zelf ter plekke gebouwd wordt. In beide gevallen zullen de vakmannen rond een uur of 7 ’s ochtends bij u langs komen. Zij beginnen met het maken van een uitsparing in uw dak: zij verwijderen dakpannen en een deel van uw dakbeschot. Rond een uur of 11 arriveert de kraan die de prefab constructie op het dak moet tillen. Zodra de constructie op het dak is bevestigd vertrekt de kraan, en maken de vakmannen de dakkapel waterdicht. Afhankelijk van de afspraken die u gemaakt heeft beginnen zij tevens met het aftimmeren van de binnenkant.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Het plaatsen van dakkapellen kan in de meeste gevallen in korte tijd worden afgerond. Een prefab model staat binnen één werkdag op uw dak en is waterdicht. Wilt u de binnenkant laten aftimmeren? In sommige situaties wordt hier een extra werkdag voor gerekend. Voor de bouw van traditionele dakkapellen worden een aantal werkdagen gerekend.

Dakkapel op maat

Soms wil een klant geen standaard dakkapel, maar één op maat. Bovendien is het plaatsen van een prefab constructie niet altijd mogelijk, waardoor u wellicht moet afwijken naar een traditioneel gebouwd model. Het grootste voordeel van op maat gebouwde dakkapellen, is dat u deze volledig kan aanpassen naar uw smaak. Dit houdt tevens in dat het volledig in de stijl van uw woning gebouwd kan worden. Dit leidt tot een nog grotere waardevermeerdering dan het plaatsen van prefab dakkapellen.

Waarom een dakkapel op maat?

Vraagt u zich af waarom u een dakkapel op maat zou moeten laten bouwen?

  • De dakkapellen kunnen aangepast worden naar uw eigen wens
  • Een betere waardevermeerdering dan bij prefab constructies
  • Het is altijd mogelijk om op traditionele wijze te plaatsen
prefab dakkapel plaatsen

Prefab dakkapel

Zowel kunststof als houten dakkapellen kunnen prefab worden gemaakt. Prefab is de Engelse afkorting voor voorgefabriceerd. Dit betekent dat uw prefab dakkapel al bij de fabriek in elkaar wordt gezet, en dat wij deze binnen één dag bij uw woning in Harelbeke kunnen plaatsen. Het voordeel van prefab producten is dan ook deze korte montagetijd. De kosten voor voorgefabriceerde producten zijn echter wel aanzienlijk hoger, omdat er in de fabriek langer aan wordt gewerkt. Wanneer u de prijzen voor een prefab dakkapel en een op locatie gemonteerd model met elkaar vergelijkt, dan lopen deze maar een klein beetje uiteen. Dit zijn de belangrijkste voordelen van een prefab constructie:

  • De constructie is in slechts één dag geplaatst
  • Door de productie in een fabriek is de constructie gegarandeerd van hoge kwaliteit
  • Het is een voordelige keuze, omdat de arbeidskosten lager liggen
dakkapel vergunning

Wel of geen vergunning?

Het plaatsen van dakkapellen is verbonden aan vele regels en voorwaarden. Dit betekent dat er in de meeste gevallen een stedenbouwkundige vergunning moet worden aangevraagd. Sinds februari 2017 is deze vergunning ook wel bekend als de omgevingsvergunning. Het opvragen van een vergunning kost u ongeveer 4% van de bouwsom. U dient de aanvraag schriftelijk of online in te dienen en uw gemeente zal binnen 30 dagen controleren of de aanvraag volledig is. Het kan dus enkele weken duren voordat uw aanvraag is verwerkt. Wanneer de gemeente de beslissing verwerkt zal u nog 30 dagen moeten afwachten of er een bezwaar wordt ingediend. Heeft u binnen 35 dagen na het ontvangen geen bezwaar heeft ontvangen kunt u beginnen met de werken. Hiervan brengt u de gemeente op de hoogte. De hoge kosten en het langdurige proces heeft als gevolg dat veel woningeigenaren hun moderne dakkapel vergunningsvrij laten bouwen. Hier zitten een aantal regels aan verbonden, één van de specialisten uit ons netwerk kan u hiervan op de hoogte stellen.


Prijzen

De prijzen voor het plaatsen van dakkapellen worden beïnvloed door diverse factoren. In grote lijnen onderscheiden we twee belangrijke factoren: de arbeidskosten en de materiaalkosten. De arbeidskosten bedragen ongeveer 25% van het totaalbedrag, en verschillen per bedrijf. Om er zeker van te zijn dat u niet teveel betaalt, raden wij u aan om via ons contactformulier meerdere offertes aan te vragen. Doordat u inzicht heeft in de arbeidskosten van diverse bedrijven kunt u kiezen voor de specialist die u de scherpste richtprijs biedt. Op deze manier bespaart u uiteindelijk tot wel 30% op het totaalbedrag! Naast de arbeidskosten bedragen de materiaalkosten ongeveer 70% van de totaalprijs. Hiervan wordt 20% van de prijs bepaald door de kosten voor kunststof kozijnen. Voor een dakkapel in Harelbeke van 1 meter hoog bij 1 meter lang betaalt u ongeveer €2.500,-. De prijzen van houten dakkapellen liggen doorgaans iets hoger. Wilt u een model van 1 meter hoog bij 3 meter lang? Deze bestaat in de meeste gevallen uit 2 draaikiep ramen en 1 vast glas. Voor hout ligt de prijs rond de €4.200,- en voor kunststoffen dakkapellen van dit formaat betaalt u ongeveer €4.000,-.

dakkapel prijzen Harelbeke
Offertes aanvragen
Type dakkapel Afmetingen (h x l in meters) Materiaalsoort Gem. prijzen, inclusief BTW en plaatsing
1x draaikiep 1×1 Kunststof €2.250,-
1x draaikiep 1×1 Hout €2.500,-
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €3.100,–
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €3.500,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €4.000,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €4.200,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Kunststof €5.000,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Hout €5.400,-
(*) – Let op, dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de montagekosten, de dakbedekking, beglazing, etc. Vraag voor exacte prijsberekeningen gratis en vrijblijvend diverse offertes aan!
landelijke dakkapel

Moderne of landelijke stijl?

Wanneer u kiest voor een prefab constructie dan is er keus uit een aantal verschillende modellen. Kiest u echter voor traditioneel gebouwde dakkapellen, dan heeft u in de meeste gevallen vrije keuze uit de stijl. Hout heeft een authentieke uitstraling die perfect past bij een landelijke stijl. Een schuin dak maakt uw landelijke dakkapel compleet. Bij nieuwbouwwoningen in Harelbeke past een moderne stijl wellicht beter. Deze uitstraling behaalt u bijvoorbeeld met dakkapellen met een kunststoffen of zinken afwerking.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Vergelijk prijzen!

Jaarlijks vergelijken honderden klanten de offertes van dakkapellen leveranciers en besparen tot 30% op de kosten!

Offertes aanvragen
kunststof dakkapel Harelbeke

Kunststof

Eén van de meest gebruikte producten voor het maken van dakkapellen is kunststof. Een kunststof dakkapel heeft als voordeel dat deze lange tijd meegaat en weinig onderhoud vergt. Tot een aantal jaar terug werd het gebrek aan uitstraling als nadeel gezien van het kunststof, het is tegenwoordig echter mogelijk om te kiezen voor een design met houtstructuur, waardoor dit nadeel wordt opgeheven. De prijzen voor een (prefab) kunststof dakopbouw zijn wel aanzienlijk, maar op de lange termijn zult u een deel terugverdienen dankzij de uitstekende isolatiewaarde van het materiaal. Meer weten over de eigenschappen van kunststof? Vul dan het contactformulier in.

houten dakkapel Harelbeke

Hout

Hout is een meer traditioneel materiaal voor het fabriceren van dakkapellen. Houten producten hebben een authentieke uitstraling en zijn gemakkelijk van kleur te veranderen en te repareren. Het nadeel van houten dakkapellen is dat u deze regelmatig moet onderhouden, om zo de kwaliteit van het hout te garanderen. Net als houten kozijnen moet een houten dakkapel ook minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geschilderd. Wij adviseren om hiervoor een dakkapel specialist uit Harelbeke in te schakelen. Zo weet u zeker dat dit snel en vakkundig wordt uitgevoerd, en vermindert u de kans op lekkage en andere houtproblemen. Kom snel in contact met een dakkapellen specialist bij u uit de buurt!

Zink

Hoewel u in Harelbeke voornamelijk houten en kunststoffen dakkapellen tegen zult komen, is een zinken model tevens een goede optie. Zinken dakkapellen zijn tijdloos en het materiaal zorgt voor een stijlvolle en moderne uitstraling. Bovendien is de zinken afwerking enorm duurzaam en gaat het jarenlang mee. Bovendien heeft het maar weinig onderhoud nodig om mooi te blijven en biedt het een hoge isolatiewaarde. Het nadeel van zinken dakkapellen is de prijs. De kosten liggen een stuk hoger dan bij het gebruik van andere materialen. In de praktijk kiezen klanten uit Harelbeke daarom voor een constructie van bijvoorbeeld hout, met een zinken afwerking. Hiermee bereikt u dezelfde uitstraling tegen lagere kosten.

Dakkapel met plat dak

Een plat dak geeft dakkapellen een moderne uitstraling. De keuze voor een plat dak is vaak ook de meest voordelige, omdat de beschikbare dakbedekkingen een stuk voordeliger zijn. Qua dakbedekking heeft u de keuze uit bitumen, EPDM of PVC. Bitumen gaat ongeveer 25 jaar mee en is een voordelige keuze. Heeft u een ruimer budget, dan is EPDM een optie. Dit is een synthetisch rubber dat erg goed bestand is tegen temperatuurverschillen. De levensduur van EPDM is ongeveer 40 jaar. Tot slot kiezen veel klanten uit Harelbeke voor een afwerking van PVC. Dit heeft nagenoeg geen onderhoud nodig en gaat tevens langer dan 30 jaar mee.

dakkapel schuin dak

Dakkapel met schuin dak

Zoekt u dakkapellen met een landelijke stijl? Dan raden wij u aan te kiezen voor een schuin dak. Dit is iets kostbaarder, maar dankzij de ruime keuze in de dakafwerking, creëert u eenvoudig de landelijke uitstraling die u wenst. Bovendien gaat een schuin dak over het algemeen een stuk langer mee, doordat al het water en vuil direct van het dak af loopt. Qua dakbedekking kiezen de meeste klanten uit Harelbeke voor hetzelfde materiaal als op het dak. Vaak zijn dit beton- of kleidakpannen, maar ook het gebruik van dakleien is mogelijk. Door de afwerking af te stemmen op uw eigen dak zorgt u voor een grotere waardevermeerdering van uw woning in Harelbeke.

dakkapel onderhoud

Onderhoud

Het onderhoud van een (prefab) dakopbouw kan ervoor zorgen dat een eventuele renovatie wordt uitgesteld en de levensduur verlengd. Het onderhoud van dakopbouwen bestaat uit het reinigen van de buitenzijde en de controle op eventuele beschadigingen. Daarnaast moet het hout minimaal eens in de vijf jaar worden geschuurd en geschilderd om de kans op lekkages te minimaliseren. Hebt u zelf geen behoefte om het dak op te gaan om het onderhoud van de dakkapel te verzorgen? Laat dan een specialist uit Harelbeke bij u langskomen om de klus af te handelen. U bent zeker van een snelle hulp tegen een aantrekkelijke tarief.

Dakkapel renovatie

Een houten dakkapel kent gemiddeld een levensduur van 20 jaar, daarna zal deze gerenoveerd of vervangen moeten worden. De renovatie van een houten dakopbouw bestaat onder andere uit het vervangen van de versleten of verrotte houtpanelen en eventueel het aanpassen van de beglazing voor meer isolatie. Kunststof dakkapellen gaan langer mee, ongeveer 40 tot 50 jaar. Hoewel het mogelijk is om deze daarna van een renovatie te voorzien, wordt meestal geadviseerd om het kunststof te vervangen, zo bent u zeker van de juiste kwaliteit en isolatiewaarde. Bent u benieuwd naar de prijzen en voorwaarden voor renovatie? Wij informeren u met alle plezier!

Afwerking dakkapel

In de meeste gevallen wordt de dakkapel opgeleverd zonder afwerking. Dit houdt in dat de constructie geïsoleerd en waterdicht is, maar dat u zelf de binnenzijde nog moet aftimmeren. Dit kost veel tijd en is, zeker als u weinig ervaring heeft, een lastige klus. U kunt er daarom voor kiezen om het bedrijf uit Harelbeke tevens in te schakelen voor het aftimmeren van de binnenzijde. Vaak wordt hier een extra werkdag voor gerekend, maar u weet zeker dat u de ruimte direct weer opnieuw kunt inrichten. Bovendien heeft u bij de afwerking van de constructie de keuze uit diverse opties als een hor of elektrische rolluiken.

dakkapel renovatie Harelbeke

Isolatie van dakkapel

Met de bouw van dakkapellen vergroot u de ruimte in uw woning in Harelbeke en wilt u uw wooncomfort verbeteren. Het is zonde als de constructie onvoldoende geïsoleerd is, omdat dit een enorm warmtelek is. Bovendien brengen slecht geïsoleerde dakkapellen onnodig veel extra kosten met zich mee. Tegenwoordig is de isolatie van dakkapellen veelal bij de prijs inbegrepen. In het bouwbesluit wordt namelijk vastgesteld dat de minimale Rc-waarde (isolatiewaarde) 3,5 moet zijn. Deze isolatiewaarde wordt bepaald door de constructie en de dikte van het gekozen isolatiemateriaal. Heeft u een oude dakkapel? Kies dan voor een renovatie, inclusief isolatie door één van de specialisten uit ons netwerk.

dakkapel dakopbouw

Verschil dakopbouw en dakkapel

Klanten uit Harelbeke halen de termen dakopbouw en dakkapel regelmatig door elkaar. Dit is echter niet hetzelfde! Bij een dakopbouw gaat het vaak om het bouwen van een extra verdieping. De dakopbouw wordt daarom ook vaak op een plat dak geplaatst, terwijl dakkapellen enkel op schuine daken geplaatst worden. Met de bouw van een dakkapel vergroot u dus een bestaande ruimte terwijl u met een dakopbouw een volledig nieuwe verdieping creëert. Tot slot is er nog de mogelijkheid tot een nokverhoging. Hierbij gaat het om het verhogen van uw nok, waardoor u de leefruimte op zolder enorm vergroot. Een dubbele nokverhoging wordt doorgaans ook wel een dakopbouw genoemd.

Timelapse van een dakkapel plaatsen

Keurmerken

Keurmerken zijn in het leven geroepen om klanten te helpen. Wanneer een bedrijf, schrijnwerker of een materiaal beschikt over een bepaald keurmerk, dan weet u als klant dat het voldoet aan scherpe kwaliteitseisen. Bij de bouw van dakkapellen kunt u letten op diverse keurmerken. Het SKG keurmerk (Stichting Kwaliteit Gevelbouw) geeft een inzicht in de kwaliteit van het hang- en sluitwerk. Sluitwerk met dit keurmerk is getest op sterkte en duurzaamheid. Kiest u voor een houten model en vindt u duurzaamheid belangrijk? Let dan op of het materiaal beschikt over het FSC keurmerk, dit geeft aan dat het hout afkomstig is van verantwoord bosbeheer.

Meer licht & ruimte

Bent u nog niet overtuigd van de voordelen van een dakkapel? Met een houten of kunststoffen constructie verbetert u het aanzicht van uw woning en vergroot u bovendien de ruimte in huis. Dankzij de grote raampartijen transformeert u de donkere zolder naar een gezonde en lichte slaapkamer. Eén van de specialisten uit Harelbeke neemt graag alle belangrijke voordelen met u door.
dakkapel keurmerken

dakkapellen Harelbeke
Offertes aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Om ervoor te zorgen dat de offertes die u aanvraagt zo goed mogelijk aansluiten bij uw wensen, adviseren wij om uw wensen, budget en andere vragen nauwkeurig aan te geven op het webformulier. Wij laten vervolgens diverse professionals uit Harelbeke een offerte op maat maken, welke u zelf met elkaar kunt vergelijken. Kijk hierbij goed naar de diensten die bij de prijs zitten inbegrepen en houdt rekening met extra prijzen bijvoorbeeld wanneer u niet vergunningsvrij kunt bouwen. Zo voorkomt u dat u onverwacht voor een verrassing komt te staan bij de afrekening. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

Vergelijk offertes & bespaar!

De arbeidskosten bedragen een groot deel van de totaalprijs en verschillen per bedrijf. Daarom raden wij u sterk aan om meerdere offertes met elkaar te vergelijken op prijs en aanbod. Dit doet u eenvoudig via ons contactformulier. Dankzij onze unieke werkwijze bespaart u namelijk tot wel 30% op de totale kosten!

Ook voor gratis offertes voor het plaatsen van een spanplafond of het inschakelen van een schrijnwerker.