Dakkapellen expert in Sint-Lievens-Houtem: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!

dakkapel Sint-Lievens-Houtem

Dakkapel Sint-Lievens-Houtem

Wie op een eenvoudige wijze meer licht en ruimte bij zijn woning wil creëren zonder omgevingsruimte te verliezen, kan het beste een dakkapel overwegen. Dakkapellen zorgen voor meer loopruimte en licht, terwijl u geen tuin of terrasruimte verliest. Dankzij een dakkapel wordt bijvoorbeeld de zolderruimte zo aangepast dat hier een slaapkamer of studeerkamer van kan worden gemaakt. Met een nokverhoging zorgt u ervoor dat kleine kamers meer staruimte hebben, waardoor het wooncomfort sterk wordt verhoogd. Dakkapellen kunnen zowel in houten als kunststof variant worden geleverd, en zijn bij de meeste professionals uit Sint-Lievens-Houtem ook prefab te bestellen.

Waarom een dakkapel?

  • Waardestijging van uw huis
  • Natuurlijk daglicht
  • Meer ruimte
Via het contactformulier komt u eenvoudig en snel in contact met enkele dakkapelspecialisten bij u in de buurt. Stel uw vragen of vraag meerdere vrijblijvende prijsopgaven aan. Wij zijn u met alle plezier van dienst.

dakkapel op maat Sint-Lievens-Houtem

Voordelen van een dakkapel?

Dakkapellen brengen vele voordelen met zich mee. Allereerst stijgt de waarde van uw huis in Sint-Lievens-Houtem. Dit komt doordat u van de zolder een leefruimte maakt. U kunt van de stoffige rommelzolder een mooie slaapkamer of hobbykamer maken. Dankzij deze verbouwing geniet u namelijk van meer natuurlijk daglicht. Hierdoor lijkt de ruimte optisch groter. In tegenstelling tot dakramen hebben dakkapellen als voordeel dat ze ook meer ruimte creëren op zolder.

Dakkapel plaatsen: het proces

Het installeren van dakkapellen duurt niet erg lang. In de ochtend, rond 08.00 uur, arriveren de vakmannen uit Sint-Lievens-Houtem bij uw woning. Ze gaan naar uw zolder en maken een klein gat in het dak. Door dit gat halen ze de dakpannen weg. Vervolgens wordt het gat helemaal op maat gemaakt. Ze doen het afval direct in vuilniszakken. Rond een uur of 11.00 arriveert de hijskraan. De hijskraan haalt allereerst via het gat de vuilniszakken naar buiten. Vervolgens hijst hij de dakkapel omhoog. Met behulp van de vakmannen wordt deze op zijn plek gezet. De vakmannen zetten hem vast en werken vervolgens alles netjes af. Vervolgens ruimen ze vrijgekomen afval op. Vanaf een uur of 15.00 kunt u van de nieuwe leefruimte genieten.

Hoe lang duurt het dakkapel plaatsen?

Het plaatsen van prefab dakkapellen wordt binnen een dag gedaan omdat deze van te voren al in de fabriek worden gemaakt. Als u iets op maat laat maken dan kan dit langer duren, gemiddeld 2 dagen, als de vakman uit Sint-Lievens-Houtem de opbouw ter plekke op maat maakt. Als hij de constructie in zijn werkplaats op maat maakt dan ziet het proces er hetzelfde uit als bij prefab dakkapellen en duurt het plaatsen 1 dag.

Dakkapel op maat

U kunt ervoor kiezen om een dakkapel op maat te laten maken, dit brengt een aantal voordelen met zich mee. U kunt allereerst helemaal zelf kiezen hoe deze eruit komt te zien, op het gebied van materialen, ontwerp maar ook op afmetingen. Wilt u bijvoorbeeld een extra groot model? Of juist één met een schuin dak? Er is van alles mogelijk. Maatwerk dakkapellen zijn voor vrijwel alle daken geschikt, ook als deze een hellingshoek van minder dan 25 graden hebben.

Waarom een dakkapel op maat?

De grootste voordelen op een rijtje:

  • De dakkapel kan naar eigen wens aangepast worden
  • Toepasbaar op ieder dak
  • Zelf invulling geven aan het uiterlijk van de dakkapel
prefab dakkapel Sint-Lievens-Houtem

Prefab dakkapel

Het plaatsen van een prefab dakkapel is tegenwoordig zeer populair in Sint-Lievens-Houtem. Dit komt doordat u bij het installeren van prefab producten weinig last hebt van de verbouwing. Het is in een groot aantal van de gevallen zelfs mogelijk om de dakkapel binnen een dag te plaatsen! Prefab staat dan ook voor voorgefabriceerd: de dakkapel is al in de fabriek in elkaar gezet. Door de langere voorbereidingstijd zijn de prijzen voor prefab bouwproducten enigszins hoger dan voor dakkapellen die op locatie worden gemonteerd. Door de kortere plaatsingstijd worden deze kosten wel weer enigszins rechtgetrokken. Vraag via het webformulier meer informatie over prefab mogelijkheden.

  • Snelle plaatsing, vaak binnen 1-dag
  • Hoge kwaliteit doordat het in een fabriek voorgeproduceerd is
  • Goedkoper door lagere arbeidskosten
dakkapel plaatsen Sint-Lievens-Houtem

Wel of geen vergunning?

Voor het plaatsen van een dakkapel hebt u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Als u uw woning in Sint-Lievens-Houtem wilt uitbreiden, dan hebt u namelijk een omgevingsvergunning nodig. Bij het uitbreiden van een woning geldt er nooit een vrijstelling van vergunning. Als een vergunning voor stedenbouwkundige handelingen verplicht is, dan is de medewerking van een architect in principe ook verplicht. Echter, wijzigt de klus de stabiliteit van het pand niet? En brengt deze noch de oplossing van een constructieprobleem met zich mee? Dan zijn een aantal klussen vrijgesteld voor het inschakelen van een architect. Het aanbrengen van dakuitbouwen, met een maximale grote van één vierde van het dakoppervlak hoort hierbij. Wij adviseren u daarom om altijd bij een dakkapel expert uit Sint-Lievens-Houtem meer informatie op te vragen, of een melding te doen bij de gemeente. Mag u niet vergunningsvrij bouwen? Dan zullen de kosten voor de vergunning ongeveer 4% van de uiteindelijke bouwsom uitmaken.


Prijzen

De prijzen voor de renovatie, het onderhoud of het plaatsen van een dakkapel worden door vele elementen bepaald. Allereerst is uw keuze voor prefab of maatwerk van invloed. Bij deze laatste hebt u meer keuzevrijheid maar betaalt u ook een hogere prijs. Ook het materiaal beïnvloedt de prijzen. Kunststof is bijvoorbeeld voordeliger dan polyester of hout. Houd ook rekening met de afwerking van het dak. Wenst u een schuin dak? Dan moet u rekening houden met een meerprijs van circa €1.000,-. Tot slot hebt u extra opties zoals een ventilatierooster van circa €10,- per decimeter of een insectenhor van €75,- tot €100,- per stuk. Het is daarom voor ons niet mogelijk om hier een prijsindicatie te geven.

Wilt u graag weten wat het gaat kosten om een dakverhoging naar uw wensen op uw woning in Sint-Lievens-Houtem te zetten? Aarzel dan niet om via ons contactformulier geheel vrijblijvend enkele offertes aan te vragen. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod.

zinken dakkapel Sint-Lievens-Houtem
Offertes aanvragen
Type dakkapel Afmetingen (h x l in meters) Materiaalsoort Gem. prijzen, inclusief BTW en plaatsing
1x draaikiep 1×1 Kunststof €2.250,-
1x draaikiep 1×1 Hout €2.500,-
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €3.100,–
1x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €3.500,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Kunststof €4.000,-
2x draaikiep, 1x vast glas 1×1 Hout €4.200,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Kunststof €5.000,-
2x draaikiep, 1x groot vast glas 1×1 Hout €5.400,-
(*) – Let op, dit is een gemiddelde prijs. De exacte prijzen hangen af van diverse factoren, denk aan de montagekosten, de dakbedekking, beglazing, etc.
dakkapel prijzen

Moderne of landelijke stijl?

U hebt bij dakkapellen de keuze uit vele verschillende soorten stijlen en materialen. Dankzij de verschillende materialen is het eenvoudig om het ontwerp bij de stijl van uw woning aan te passen. Houdt u van de moderne stijl? Dan past een recht en strak model van kunststof in combinatie met een plat dak erg goed. Ook zink is een goede keuze voor een moderne woning in Sint-Lievens-Houtem. Gaat uw voorkeur uit naar een landelijke stijl? Dan is hout erg mooi. Een dak van riet doet het ook erg goed bij de landelijke stijl, evenals een rond of juist een schuin dak.

Met een dakkapel creëert u meer licht en ruimte!

Vraag via ons contactformulier vrijblijvend tot 5 offertes aan en bespaar tot 30% op de kosten!

Offertes aanvragen
kunststof dakkapel Sint-Lievens-Houtem

Kunststof

De meeste van onze klanten uit Sint-Lievens-Houtem kiezen ervoor om een kunststof dakkapel te laten plaatsen. Kunststof heeft als bouwmateriaal vele voordelen. Zo heeft het een zeer lange levensduur, en is het een duurzaam materiaal. Kunststof dakkapellen hebben bovendien een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat u op de lange termijn een deel van de investering terugverdient met de besparing op de stookkosten. Het nadeel van kunststof is dat het lastig te repareren is bij een beschadiging en dat de uitstraling vrij koel kan zijn. Dit is te ondervangen met het toepassen van een houtdesign op de wanden. Dit brengt echter wel extra kosten met zich mee, vraag de dakkapel expert deze mee te nemen in de prijzen.

dakkapel van hout Sint-Lievens-Houtem

Hout

Hebt u behoefte aan een dakopbouw met een warme uitstraling en die een authentiek beeld biedt? Overweeg dan om een houten dakkapel te laten plaatsen. Houten dakkapellen zijn de meest traditionele variant en dankzij het hout creëert het een prettige uitstraling. Het voordeel van houten producten is dat deze gemakkelijk van kleur te veranderen zijn en dat wij deze snel kunnen repareren. Nadelig de relatief hoge onderhoudsintensiteit en de korte levensduur in verhouding met de kunststoffen bouwproducten. Door de houten dakopbouw te combineren met hoogisolerende beglazing biedt ook deze een voldoende isolatiewaarde, dit kan eventueel ook later worden toegepast bij een renovatie.

Zink

Als u een industriële en moderne uitstraling wilt dan is zink de juiste keuze voor u. Vroeger werd zink alleen als afwerking van de zijwangen gebruikt. Tegenwoordig is het ook mogelijk dat zinken dakkapellen helemaal in het materiaal zijn afgewerkt, niet alleen de zijwangen maar ook de boeidelen en het dak. Zinken dakkapellen hebben een aantal voordelen. Het materiaal is onderhoudsvrij en recyclebaar. Het heeft een lange levensduur en is erg duurzaam. Zinken dakkapellen zijn daarnaast waterdicht en brandwerend. Het materiaal is echter niet voor iedere woning in Sint-Lievens-Houtem geschikt. Daarnaast zijn zinken dakkapellen vrij prijzig.

Dakkapel met plat dak

Dakkapellen met platte daken komen het meeste voor. Platte daken hebben een aantal voordelen. Deze zijn voordeliger maar ook eenvoudig te plaatsen en geschikt voor alle woningen in Sint-Lievens-Houtem. Een nadeel van een plat dak is dat deze onderhoud nodig heeft. Takken, bladeren en andere rommel blijft namelijk liggen. Het is belangrijk dat u dit weghaalt zodat de bedekking in goede staat blijft. Als dakbedekking wordt meestal gekozen voor bitumen, PVC, EPDM of polyester. Alle materialen hebben hun eigen voordelen. Zo is bitumen eenvoudig te verwerken en EPDM erg sterk, elastisch en hierdoor bestemd tegen UV-licht en grote temperatuurverschillen.

dakkapel plat dak

Dakkapel met schuin dak

Het is ook mogelijk om te kiezen voor een schuin dak. Het voordeel hiervan is dat het dakvlak schuin naar beneden afloopt en hierdoor goed bij de rest van het dak past. Er is veel minder onderhoud nodig omdat regenwater vanzelf van het dak stroomt. Takken en bladeren blijven bovendien niet liggen waardoor u geen last hebt van stilstaand water of verstopte afvoeren. Dit resulteert in een langere levensduur. Een nadeel is echter dat de richtprijs hoger ligt omdat er extra werk en materiaal nodig is. De dakbedekking is bovendien duurder. Bij dakkapellen met schuine daken valt de keuze namelijk veelal op dakpannen.

dakkapel herstellen

Onderhoud

Het onderhoud van een dakkapel is evenals een renovatie een klus die tijd en moeite kost. Het onderhoud van houten dakkapellen bestaat onder andere uit het bijwerken van het schilderwerk. Dit moet minimaal eens in de vijf jaar worden gedaan. Voor kunststof dakopbouwen geldt dat u de buitenzijde regelmatig moet reinigen om te voorkomen dat er groene aanslag ontstaat. Hebt u geen tijd om dit onderhoud zelf uit te voeren? Een professional uit ons netwerk in Sint-Lievens-Houtem kan u hierbij snel en vakkundig van dienst zijn. Door een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten hebt u hier helemaal geen omzien naar.

Dakkapel renovatie

Kunststof dakkapellen gaan over het algemeen tot wel 40 of 50 jaar mee. Daarna is het nodig om deze van een renovatie te voorzien, of enkele onderdelen te vervangen. Omdat kunststoffen producten lastig te repareren zijn, wordt er bij een renovatie meestal gekozen voor het vernieuwen van bepaalde delen. De renovatie van houten dakkapellen daarentegen is vrij eenvoudig. Vaak wordt er tijdens een renovatie het hout gecontroleerd op eventuele beschadigingen en kan de isolatiewaarde verhoogd worden door nieuwe beglazing te plaatsen. De kosten voor een renovatie zijn afhankelijk van de uitgebreidheid en de staat van de dakopbouw. Wij helpen u graag verder in Sint-Lievens-Houtem.

Afwerking dakkapel

U wilt natuurlijk dat uw zolder er na de kleine verbouwing weer helemaal als nieuw uitziet. Het aftimmeren van moderne of landelijke dakkapellen kan op verschillende manieren worden gedaan. Men kiest er veelal voor om bij het afwerken isolatie aan te brengen. Vervolgens wordt de binnenkant van de kapel met plaatmateriaal afgewerkt. Denk hierbij aan MDF, gipsplaat of spaanplaat. Dit kunt u vervolgens naar wens afwerken door bijvoorbeeld behang of verf aan te brengen. Uiteraard is het ook mogelijk om geen isolatie aan te brengen. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om van het moment gebruik te maken om de hele ruimte af te werken met isolatie en plaatmateriaal.

dakkapel renoveren Sint-Lievens-Houtem

Isolatie van dakkapel

Wij raden mensen altijd aan om het dak en de zijwangen van de dakkapellen te isoleren. Als u dit niet doet dan zal er veel warmte verdwijnen waardoor u harder moet stoken. Dakkapellen kunnen op twee manieren worden geïsoleerd, via de zogenaamde koude of warme constructie. Bij de koude constructie wordt de isolatie aan de binnenkant aangebracht. Dit wordt vervolgens afgewerkt met bijvoorbeeld gipsplaten. Hierbij wordt veelal gebruikt gemaakt van steen- of glaswol. De meest effectieve manier is de warme constructie waarbij de isolatie aan de buitenkant wordt aangebracht. Men gebruikt hiervoor veelal PUR-, PIR- of EPS platen.

dakopbouw Sint-Lievens-Houtem

Verschil dakopbouw en dakkapel

Het is mogelijk om op verschillende manieren meer ruimte in uw woning in Sint-Lievens-Houtem te creëren. Als u op de bovenste verdieping uitbouwt dan hebt u twee opties. Het komt nog wel eens voor dat onze klanten een dakopbouw met een dakkapel verwarren. Er is echter een groot verschil tussen deze beiden. Het verschil zit hem in het soort dak waarop de opbouw wordt geïnstalleerd. Dakkapellen worden namelijk in schuine daken gemonteerd terwijl een dakopbouw op platte daken wordt geplaatst. Daarnaast is het zo dat een dakkapel een bestaande ruimte vergroot. Als u daarentegen een dakopbouw plaatst, dan creëert u een hele nieuwe verdieping.

Timelapse van een dakkapel plaatsen

Keurmerken

Als u dakkapellen met elkaar gaat vergelijken voor uw huis in Sint-Lievens-Houtem, dan is het verstandig om te letten op keurmerken. Keurmerken geven weer dat dakkapellen aan bepaalde voorwaarden voldoen. Gaat uw voorkeur bijvoorbeeld uit naar houten dakkapellen? Let dan op het FSC-boscertificaat. Dit internationale keurmerk wordt door menig schrijnwerker uit Sint-Lievens-Houtem gebruikt en geeft aan dat het materiaal van het product uit een duurzaam beheerd bos komt. Daarnaast kunt u controleren of het hang- en sluitwerk is voorzien van het SKG keurmerk. SKG staat voor Stichting Kwaliteit Gevelbouw, welke let op de duurzaamheid en inbraakpreventie van het hang- en sluitwerk. Het keurmerk heeft één, twee of drie sterren. Hoe meer sterren, hoe beter de inbraakpreventie.

Meer licht & ruimte

Hebt u een donkere rommelzolder waarin u bijna niet kunt staan? Dankzij een dakkapel wordt de zolder vergroot. U hebt hierdoor de mogelijkheid om van de kleine ruimte een leefruimte te maken. Daarnaast geniet u dankzij de ruiten van binnenvallend natuurlijk daglicht wat de ruimte fijner maakt om in te verblijven.
dakkapel offerte

dakkapellen vergelijken Sint-Lievens-Houtem
Offertes aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Vraagt u bij ons enkele prijsopgaven aan? Dan is het van belang dat u hiervoor zo nauwkeurig mogelijk het contactformulier invult. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de offertes op maat zijn, en dat u een ruime keuze heeft uit de specialisten in Sint-Lievens-Houtem. Kijk bij de gekregen offertes naar de diensten die bij de prijzen zitten inbegrepen en houdt rekening met eventuele extra prijzen wanneer u niet vergunningsvrij kunt bouwen. Voor welke dakkapel specialist uit ons netwerk u ook kiest: wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!

Vergelijk offertes & bespaar!

Wilt u meer natuurlijk licht en ruimte op uw zolder? Laat uw gegevens achter via het contactformulier zodat u meerdere dakkapellen offertes kunt vergelijken. Dit doet u eenvoudig via ons contactformulier. Dankzij onze unieke werkwijze bespaart u namelijk tot wel 30% op de totale kosten!

Ook voor gratis offertes voor het plaatsen van een spanplafond of het inschakelen van een schrijnwerker.