Interesse in spanplafonds?

Ontdek de scherpe prijzen. Vergelijk gratis offertes.

Gratis offertes vergelijken

Spanplafond Turnhout

Met een spanplafond in Turnhout bedekt u gemakkelijk en snel dat beschadigde, lelijke of gewoon verouderde plafond in huis. Een spanplafond ziet er heel stijlvol uit en geeft uw woning een moderne uitstraling. Met een naadloos plafond oogt de ruimte bovendien een stuk groter! Besparen op de kosten?

Start de gratis offerteaanvraag.

Er zitten geen verplichtingen verbonden aan deze aanvraag, dus u zit nergens aan vast. Op deze pagina leest u meer over de voor- en nadelen van een gespannen plafond. Natuurlijk krijgt u een indicatie van de kosten van een spanplafond en leest u wat de mogelijkheden zijn wat betreft de afwerking van het gespannen plafond. Tot slot vindt u hier meer informatie over de vertrekken geschikt voor een spanplafond én hoe u een zwevend plafond best onderhoud.

Wat is een spanplafond precies?

Een spanplafond is een verlaagd plafond, bestaand uit een doek. Dit doek wordt gespannen tussen profielen, die een plaatser tegen de muren bevestigt. Het doek staat helemaal strak, waardoor het lijkt op een strak afgewerkt plafond.

Het grote voordeel van een spanplafond, is dat u uw oude plafond kunt renoveren zonder dat u last heeft van veel werkzaamheden. Een spanplafond is namelijk al in één dag geplaatst en u ziet direct resultaat.

Het vals plafond bestaat doorgaans uit pvc of polyester en is goed te combineren met spanplafond verlichting.

spanplafond Turnhout

Waarom kiezen voor een spanplafond in Turnhout?

Een spanplafond is in Turnhout erg populair. Het plaatsen van een gespannen plafond is nu eenmaal een gemakkelijke manier om een verouderd plafond te vernieuwen, zonder dat het een grote verbouwing wordt.

U heeft de keuze uit verschillende designs, het is zelfs mogelijk een spanplafond met print te laten plaatsen!

Waarom kiezen voor een spanplafond in Turnhout?

 • Spanplafonds in Turnhout hebben een lichte draagconstructie. Dit maakt een gespannen plafond geschikt voor huizen waarbij de draagkracht van het plafond niet zo sterk is.
 • Met het plaatsen van een spanplafond hoeft u geen breekwerken uit te voeren en komt er geen stof vrij.
 • Een spanplafond verlaagt de energierekening!
 • Een gespannen plafond verbetert de akoestiek in huis.

spanplafond prijs

Voordelen van onze service

 • Met onze service krijgt u een overzicht van de prijzen van verschillende spanplafond plaatsers in Turnhout.
 • U kiest zelf welke plaatser u inschakelt en weet zeker dat u niets te veel betaalt.
 • Zo bespaart u tot wel 40% op de totale prijs van uw verlaagd plafond!
 • Deze offerteservice is gratis en helemaal vrijblijvend: u zit nergens aan vast.

Spanplafond prijs

De kostprijs van een spanplafond is afhankelijk van een aantal factoren. Een standaard spanplafond van pvc of polyester heeft een kostprijs van gemiddeld €70,- tot €90,- per m². De prijs van een spanplafond met print heeft een prijs van gemiddeld €90,- tot €100,- per m². Deze prijs is inclusief plaatsing, maar houd er rekening mee dat de prijs per plaatser kan verschillen.

Wat kost een lichtdoorlatend spanplafond?

Voor een lichtdoorlatend spanplafond ligt de prijs rond de €140,- per m². Een akoestisch spanplafond kost gemiddeld €100,- tot €150,- per m². Vraag gratis offertes aan en laat de prijs van uw spanplafond berekenen.

Wat kost een spanplafond?

Type spanplafond Spanplafond prijs per m²* (inclusief plaatsing)
Standaard spanplafond (pvc of polyester) ± €70,- tot €90,-
Spanplafond met print ± €90,- tot €100,-
Lichtdoorlatend spanplafond ± €140,-
Akoestisch spanplafond ± €100,- tot €150,-

* Let op: dit is een gemiddelde prijs per m², inclusief plaatsing. Vraag voor exacte prijsopgaven gratis offertes aan.

Welke factoren beïnvloeden de kostprijs?

De prijs voor een spanplafond verschilt. Hoe komt dit? De prijs is afhankelijk van verschillende factoren. Natuurlijk verschilt het uurtarief per vakman in Turnhout. Daarnaast heeft ook de gekozen kleur en afwerking een invloed op de prijs: een glanzende afwerking is duurder dan een matte doek. Tot slot beïnvloedt het totale oppervlak de prijs ook. Hoe groter het plafond, des te lager de montagekosten per vierkante meter.

De prijs wordt beïnvloed door:

 • Het uurtarief van de plaatser in Turnhout.
 • De gekozen afwerking en kleur van het gespannen plafond.
 • Het totale oppervlak.

Rekenvoorbeeld: spanplafond prijs

Standaard pvc spanplafond

€70,- tot €90,- per m²

Prijs per m², inclusief plaatsing.

Plafond van 20m²
€80,- tot €90,- per m²

Totaalprijs: €1.600,- tot €1.800,-
Inclusief plaatsing
Hogere prijs per m², omdat het een kleinere oppervlakte is

Plafond van 80m²
€70,- tot €80,- per m²

Totaalprijs: €5.600,- tot €6.400,-
Inclusief plaatsing
Lagere prijs per m², omdat het een grotere oppervlakte is

Nieuw spanplafond plaatsen? Bespaar op de prijs!

Kies de vakman met het beste aanbod en bespaar tot wel 40% op de totaalprijs!

Gratis offertes vergelijken

pvc of polyester spanplafonds

Mogelijke materialen van spanplafonds

Bij een spanplafond (zie wikipedia) heeft u standaard de keuze uit twee verschillende materialen: pvc en polyester. Hieronder leest u meer over de verschillen en overeenkomsten tussen deze twee materialen. Qua uitstraling zijn pvc en polyester vergelijkbaar. Het grootste verschil zit hem in de manier van plaatsen.

Wilt u ook een pvc spanplafond of polyester spanplafond plaatsen? Vergelijk gratis offertes en bespaar op de kosten!

Navigeer hieronder verder naar:

Pvc spanplafond

Een pvc spanplafond wordt in Turnhout regelmatig geplaatst. Dit type vals plafond wordt ook wel een ‘warm plafond’ genoemd.

Waarom?

Een pvc spanplafond wordt namelijk geplaatst bij een temperatuur van 40 tot 50 graden. Door deze hoge temperatuur wordt het materiaal goed soepel, en is het plaatsen van het verlaagd plafond een stuk gemakkelijker. Zodra de temperatuur in de ruimte weer afkoelt, spant het doek aan. Het resultaat is een strak, egaal en modern plafond.

De prijs van een pvc spanplafond ligt rond de €70,- tot €90,- per m². Kiest u voor een andere afwerking, een print of een mooie kleur? Houd er dan rekening mee dat de prijs kan oplopen tot ongeveer €150,- per m².

Polyester spanplafond

Een polyester spanplafond wordt juist een koud plafond genoemd. Dit komt omdat een polyester spanplafond gewoon geplaatst wordt bij kamertemperatuur. Het materiaal is van zichzelf soepel genoeg om zonder warmte te spannen.

Het verlaagd plafond is heel stabiel. Wilt u veel verlichting in het spanplafond plaatsen? In een polyester spanplafond mag u een onbeperkt aantal gaten maken voor verlichting. Bovendien is een vals plafond van polyester tot een breedte van 5 meter naadloos te maken.

De prijs voor een polyester spanplafond ligt gemiddeld tussen de €70,- tot €90,- per m².

spanplafonds Turnhout

Welke soorten spanplafonds zijn er?

Overweegt u een spanplafond als plafondbekleding? U heeft de keuze uit verschillende soorten spanplafonds: zo kiest u gemakkelijk iets dat bij u past. Kies voor lichtdoorlatend als u een sterrenhemel plafond wil realiseren, of ga voor een geluidswerend spanplafond in Turnhout als u veel last heeft van geluiden bij de bovenburen.

U heeft de keuze uit de volgende soorten spanplafonds:

 • Akoestisch spanplafond: met een akoestisch plafond verbetert u de akoestiek in huis. Kleine gaatjes absorberen geluiden waardoor u minder last heeft van galmende geluiden.
 • Spanplafond met print: hierop laat u een print naar keuze drukken. Bijvoorbeeld uw favoriete vakantiefoto of een foto van uw huisdieren.
 • Lichtdoorlatend spanplafond: is goed te combineren met spanplafond verlichting onder het doek. Maakt een kille ruimte enorm sfeervol.
 • Geluidswerend spanplafond: een geluidswerend spanplafond is afgewerkt met een isolerende folie, zo heeft u minder last van geluiden van buitenaf.

Benieuwd naar de exacte prijzen van spanplafonds?

Vraag gratis en zonder verplichting offertes aan & ontdek de prijzen.

Gratis offertes ontvangen

spanplafond plaatsen Turnhout

Spanplafond plaatsen Turnhout

Het plaatsen van een spanplafond kunt u best uitbesteden aan een ervaren plaatser. Waarom? Omdat u dan verzekerd bent van het mooiste resultaat. Een bijkomend voordeel is dat de plaatser direct inbouwspots in het plafond kan inbouwen, zodat u dit niet meer hoeft te doen.

Hoe de vakman de het gespannen plafond in Turnhout plaatst, is onder andere afhankelijk van het materiaal. Polyester wordt op kamertemperatuur opgespannen terwijl een gespannen plafond van pvc bij een temperatuur van 40 tot 50 graden geplaatst wordt.

Wilt u ook een gespannen plafond? Start dan direct de gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de totale prijs.

Profielen van spanplafonds

De spanplafonds worden met behulp van profielen geplaatst. Deze profielen bevestigt de plaatser tegen de muur. Dit maakt een gespannen plafond in Turnhout ook heel geschikt voor huizen waarvan de draagconstructie verzwakt is. Het plafond hoeft geen extra gewicht te tillen, wat bij een regulier verlaagd plafond wel het geval is.

Bij een polyester plafond wordt het doek in de profielen gerold. Bij een pvc plafond gebruikt de vakman harpoen- of klemsystemen om het doek te spannen.

Afwerkingen en kleuren

U heeft de keuze uit tal van kleuren en afwerkingen. Veel mensen kiezen voor een standaard witte of beige kleur: dit geeft een moderne uitstraling en het maakt de ruimte een stuk lichter. Maar het is ook mogelijk te kiezen voor een andere leuke kleur. Door het plafond dezelfde kleur te geven als de muur, oogt de ruimte groter. Behalve verschillende kleuren, is het ook nog mogelijk te kiezen voor een print. Hiermee creëert u een mooie themakamer.

Maar u heeft ook nog keuze in het soort afwerking!

Naast de standaard matte afwerking is het ook mogelijk het gespannen plafond een glanzende afwerking te geven.

Spanplafond en verlichting

Natuurlijk heeft u ook bij een spanplafond ook verlichting nodig. Het is belangrijk om te weten dat verlichting bij een gespannen plafond definitief is. Dit komt omdat u een gat ter grootte van de verlichting in het spandoek maakt. U kunt de spanplafond verlichting dus naderhand niet meer verplaatsen.

Met behulp van een onderbouw constructie is het mogelijk om spotverlichting in te bouwen. Deze spanplafond verlichting kunt u zowel onder als boven het doek plaatsen. Boven het doek geeft een heel fijn, zacht licht.

Spanplafond plaatsen: het proces in beeld

Bekijk de video en leer meer over hoe het plaatsen van spanplafonds in zijn werk gaat.

Spanplafond in Turnhout laten plaatsen? Bespaar op de prijs!

Vergelijk gratis offertes en vind de vakman met het beste aanbod.

Vergelijk gratis offertes

gespannen plafond Turnhout

Spanplafond plaatsen, in welke ruimte?

Er wordt vaak gevraagd in welke ruimte men een spanplafond kan laten plaatsen. Een gespannen plafond is geschikt voor praktisch iedere ruimte! De woonkamer wordt veel gekozen, omdat veel mensen hier de meeste tijd doorbrengen. Toch is een gespannen plafond in de slaapkamer of zelfs badkamer ook een hele goede optie! Hieronder leest u welke vertrekken bij uitstek geschikt zijn voor een gespannen plafond.

Wilt u ook een gespannen plafond? Start dan vandaag uw gratis offerteaanvraag.

Navigeer hieronder verder naar:

Keuken

Een spanplafond in de keuken? Goed idee! Een spanplafond is vlekbestendig, en als er toch vervuiling ontstaat dan haalt u dit gemakkelijk weg met behulp van warm water en een zachte doek.

Bovendien heeft een spanplafond een hoge brandveiligheid. Het plafond is namelijk afgewerkt met een brandwerende coating die brandvertragend én zelfdovend is bij brand. U hoeft dus niet bang te zijn dat het plafond in brand vliegt als u vlam in de pan hebt.

Woonkamer

Omdat de woonkamer de ruimte is waar u de meeste tijd doorbrengt, is het wel zo fijn dat deze volledig naar uw wens is. Met een gespannen plafond creëert u een naadloos, zwevend plafond met een prachtige moderne uitstraling. Met verlichting geeft u de woonkamer bovendien een heel sfeervol uiterlijk.

Een groot voordeel is dat een spanplafond de woonkamer iets minder hoog maakt. Hierdoor hoeft u minder te stoken en verlaagt u de energierekening. Dat wilt u toch ook?

Spanplafond in de badkamer

Omdat spanplafonds in Turnhout vocht- en schimmelwerend zijn, is een gespannen plafond heel geschikt voor de badkamer. Sterker nog: een spanplafond in de badkamer is een stuk hygiënischer dan bijvoorbeeld een gyproc plafond.

Ook in de badkamer is het fijn om zachte verlichting te gebruiken. Dit creëert u gemakkelijk met verlichting boven het spanplafond. Ook verbetert een spanplafond de akoestiek in de badkamer, waardoor het niet langer zo enorm galmt.

Spanplafond buiten, kan dat?

Wist u dat het zelfs mogelijk is om buiten een spanplafond te plaatsen? Spanplafonds zijn bestand tegen algen én vocht. Zelfs buiten wordt een gespannen plafond niet aangetast door de weersomstandigheden.

Waar kan ik buiten een spanplafond plaatsen?

Denk bijvoorbeeld aan het plaatsen van spanplafonds in de schuur, onder de tuinoverkapping of juist onder de carport. Het plaatsen van spanplafonds zorgt voor een hele mooie en strakke afwerking.

onderhoud spanplafonds

Onderhoud van spanplafond

Spanplafonds vereisen maar weinig onderhoud en zijn gemakkelijk schoon te maken. Bij een standaard plafond zijn we al snel geneigd om te gaan schilderen bij vlekken op het plafond. Maar dat hoeft bij spanplafonds niet! Met een zachte doek en lauwwarm water zijn spanplafonds heel gemakkelijk schoon te maken.

Let op!

Het is wel heel belangrijk dat u bij het onderhoud aan het spanplafond voorzichtig te werk gaat. Een spanplafond in Turnhout staat namelijk altijd onder spanning, waardoor de kans op beschadigingen aanwezig is. Gebruik daarom zeker geen agressieve schoonmaakmiddelen, en haal stof niet weg met de stofzuiger maar met een zachte plumeau. Over het algemeen is het voldoende om uw spanplafond in Turnhout eens per jaar te reinigen.

Spanwand, een groeiende trend

Naast het plaatsen van spanplafonds in Turnhout, kiezen steeds meer mensen voor het plaatsen van spanwanden. Een spanwand is hetzelfde principe, maar wordt dan gebruikt als voorzetwand of wandbekleding.

Net als bij spanplafonds in Turnhout, heeft u hierbij de keuze uit verschillende kleuren, afwerkingen en designs. Ook hierbij is het mogelijk om een eigen print te kiezen, zo sluit uw wand helemaal aan bij uw themakamer zonder dat u een dure muurschildering hoeft laten maken.

Veelgestelde vragen

Hoewel het plaatsen van spanplafonds in Turnhout steeds populairder wordt, bestaat er nog veel onduidelijkheid met betrekking tot een spanplafond. Zijn spanplafonds ook zelf te plaatsen en kunt u een spanplafond ook laten herstellen? Wij hebben een aantal van deze veelgestelde vragen gebundeld en geven hieronder antwoord.

Hebben spanplafonds ook nadelen?

Een nadeel van een spanplafond, is dat het materiaal iets kwetsbaarder is. Daarom mag u geen agressieve schoonmaakmiddelen gebruiken. Daarnaast is de verlichting die u plaatst permanent, omdat u hiervoor gaten in het doek maakt. Toch wegen de nadelen van een spanplafond niet op tegen de voordelen, zoals het gemak in onderhoud en de verbeterde uitstraling.

Zijn spanplafonds brandveilig?

Ja, spanplafonds zijn brandveilig. Het gespannen plafond is namelijk afgewerkt met een brandwerende coating. Het plafond is brandvertragend en bij brand dooft het vanzelf als u de bron van de brand weghaalt. Dit maakt een spanplafond dus erg geschikt voor gebruik in de keuken!

Hoe spanplafond reinigen?

Gebruik een zachte doek en lauwwarm water voor onderhoud aan het spanplafond. Hiermee verwijdert u vervuiling van het spanplafond. Het is aan te raden dit in ieder geval eens per jaar te herhalen, om zo de levensduur van 20 jaar te verlengen.

Kunt u een spanplafond laten herstellen?

Bij kleine beschadigingen van maximaal 4 centimeter, laat u best een ervaren plaatser uit Turnhout komen om de schade te herstellen. Een andere reparatie die af en toe voorkomt is het opnieuw ophangen van het spanplafond. Bij een doek met een glanzende afwerking is herstellen geen optie.

Spanplafond zelf plaatsen een optie?

In theorie kunt u spanplafonds in Turnhout zelf plaatsen. Toch is aan te raden de spanplafonds te laten plaatsen door een ervaren plaatser uit Turnhout. Alleen dan bent u verzekerd van het mooiste resultaat zonder kreukels. Ook weet u zeker dat het doek niet beschadigd raakt bij het opspannen.

spanplafond plaatser Turnhout

Voordelen professionele spanplafond plaatser

 • U bespaart uzelf waardevolle tijd en energie.
 • Met de hulp van een plaatser uit Turnhout bent u verzekerd van het allermooiste resultaat.
 • U weet zeker dat het spanplafond in Turnhout correct geplaatst is.
 • U profiteert van spanplafonds met een optimale levensduur

Recent aangevraagde offertes

Pvc spanplafond plaatsen in Mechelen
Spanplafonds in de woonkamer - Antwerpen
Akoestisch spanplafond - Turnhout
Spanplafond verlichting in Herentals
Gespannen plafond met print in Brasschaat
Spanplafond reparatie in Kapellen
Spanplafond in de badkamer in Geel
Gekleurd spanplafond in Heist-op-den-Berg
Lichtdoorlatend spanplafond plaatsen in Lier
Polyester spanplafond in Schoten
Gespannen plafond in de keuken in Brecht
Geluidswerend spanplafond in Willebroek

Besparen op spanplafonds Turnhout? Gratis offertes vergelijken!

Spanplafonds in Turnhout laten plaatsen? Vind een ervaren plaatser bij u in de buurt! Vergelijk gratis de prijzen van meerdere vakmannen in Turnhout en kies de plaatser met het beste aanbod. Zo weet u zeker dat u niets te veel betaalt én bespaart u tot wel 40% op de totaalprijs!

Dat wilt u toch ook?

Het vergelijken van offertes is gratis en vrijblijvend: start daarom vandaag nog uw offerteaanvraag! Vergelijk ook gratis en vrijblijvend offertes van: schrijnwerkers en dakkapellen experts.

Gratis spanplafond offertes vergelijken