Schrijnwerkers uit Grobbendonk: scherpe prijzen voor schrijnwerk!

Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van binnen- en buitenschrijnwerken. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Schrijnwerker Grobbendonk

Zijn uw houten ramen aan vervanging toe? Bent u van plan het binnenschrijnwerk op te knappen? Of zoekt u een erkend schrijnwerker of timmerman die u van dienst kan zijn bij het verven en repareren van het buitenschrijnwerk?

Start nu de gratis offerteaanvraag!

U ontvangt dan snel een aantal gratis offertes van schrijnwerkers bij u uit de buurt. Zo helpen we u bij het vinden van de beste schrijnwerker tegen de laagste prijs voor zowel a; iw binnenschrijnwerk als buitenschrijnwerk.

Benieuwd naar de kosten?

Bent u benieuwd wat het inschakelen van een schrijnwerkerij of timmerman kost? Vul gelijk het offerteformulier in en u krijgt snel meerdere gratis offertes toegestuurd van schrijnwerkers uit Grobbendonk die uw schrijnwerk klussen graag uitvoeren. Vergelijk de prijsoffertes op prijs of aanbod en bespaar op de kosten.

De voordelen van de offerteservice:

 • Snel contact met schrijnwerkers uit uw eigen regio.
 • Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.
 • Tot wel 40% besparen op de kosten!

Waarom een schrijnwerker uit Grobbendonk inschakelen?

Het inschakelen van schrijnwerkers is mogelijk voor vele verschillende werkzaamheden. Het grote voordeel van vakmannen, is dat zij schrijnwerk op maat leveren. Doordat alles letterlijk geproduceerd wordt voor uw woning, weet u zeker dat u alle mogelijke ruimte optimaal benut. Zo verhoogt u met uw schrijnwerken dus de waarde van uw woning. Bovendien zorgt u met het binnen- en buitenschrijnwerk voor een verbetering van de uitstraling, waardoor u de kans op het vinden van een nieuwe huurder of koper vergroot. Bent u nieuwsgierig naar de voordelen van het inschakelen van een schrijnwerker?

 • Alle timmerwerken worden voor u op maat geproduceerd
 • Schrijnwerkers beschikken over jarenlange ervaring, dus u bent verzekerd van vakwerk
 • U vergroot de waarde en verbetert de uitstraling van uw woning
 • De klus is in korte tijd uitgevoerd
schrijnwerker inschakelen

Schrijnwerk op maat

Hebben de deuren in uw woning van een afwijkende vorm, of wilt u graag trappen en trapbekleding op maat laten maken? Dat is voor onze aangesloten schrijnwerkers uit een schrijnwerkerij in Grobbendonk geen probleem. De schrijnwerkers uit ons netwerk kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Of u de ramen of deuren laat vervangen of aan nieuwe wandbekleding of gevelbekleding toe bent, het schrijnwerk wordt volledig op maat gemaakt. Zowel het buiten- als het binnenschrijnwerk. U kunt bijvoorbeeld rondlopende trappen bestellen, of juist deuren van een specifieke houtsoort.

Besparen door het vergelijken van offertes

Bent u op zoek naar een schrijnwerker in Grobbendonk voor uw binnenschrijnwerk of buitenschrijnwerk? Benieuwd wat bijvoorbeeld wandbekleding, trapbekleding of gevelbekleding u gaat kosten? Wij zijn een netwerk van schrijnwerkers vanuit heel Vlaanderen actief op het gebied van binnen- en buitenschrijnwerk. Als u bij ons een offerteaanvraag doet sturen wij u tot maximaal 5 offertes van schrijnwerkers. Vergelijk de verschillende offertes met elkaar om zo overzichtelijk te krijgen wel bedrijf de beste service of de laagste prijs biedt.

Binnenschrijnwerk Grobbendonk

Binnenschrijnwerk Grobbendonk

Onder het binnenschrijnwerk verstaat een schrijnwerkerij al het schrijnwerk dat binnenshuis zit. U kunt hierbij denken aan schrijnwerk als kasten, keukens, meubels, ramen, wandbekleding en ook de deuren die zich aan de binnenzijde van uw pand bevinden. Het is van belang om voor het binnenschrijnwerk een geschikte houtsoort te vinden. Het houtsoort dat u kiest is van invloed op de uitstraling die uw binnenschrijnwerk geef aan de leefruimte. Het binnenschrijnwerk dient u minimaal eens in zeven jaar te laten schuren door een timmerman van een erkend schrijnwerkerij.

Ramen

Zolderinrichting

Een zolder wordt vaak als opslag gebruikt, en dat is zonde. Een goede zolderinrichting kan uw zolder betrekken bij uw woning. U kunt de ruimte gebruiken als een extra slaapkamer of kantoor. Een schrijnwerker kan uw zolderinrichting uit handen nemen. Een schrijnwerker kan de dakafwerking onder handen nemen om een comfortabele ruimte te creëren. Onder de schuine wanden kunnen kasten gemaakt worden, zodat de rommel uit het zicht blijft. Een schrijnwerker kan u helpen met al het binnenschrijnwerk, ook op zolder.

Gemiddelde kosten binnenschrijnwerk

Binnenschrijnwerk Gemiddelde kosten*
Kasten op maat bouwen €175,- tot €350,- per lopende meter
Binnendeur maken €400,- tot €2.500,- per deur
Verlaagd plafond plaatsen €55,- tot €70,- per m²
Overige werkzaamheden (winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerken) Prijzen op aanvraag

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De exacte kosten weten? Vraag dan direct offertes aan.

Parketvloeren

Vloeren

Een project dat ook onder het binnenschrijnwerk valt, is het plaatsen en vervangen van houten vloeren. Houten vloeren bieden een rustieke uitstraling in de woning. Naast de prettige uitstraling, bieden de vloeren tevens verschillende andere voordelen.

Een voordeel is dat u de vloeren eenvoudig schoon kan maken. Een tweede voordeel is dat houten vloeren een lange levensduur kennen. De aangesloten schrijnwerkers uit Grobbendonk kunnen u adviseren over de verschillende houtsoorten en welk soort het meest geschikt is voor de vloeren in uw woning.

Deuren Grobbendonk

Binnen- of buitendeuren?

Een schrijnwerker kan zowel binnen als buitendeuren op maat voor u produceren. Er zitten grote verschillen tussen deze twee deuren, zo kan u een binnendeur niet zomaar gebruiken als buitendeur. Dit heeft onder meer te maken met de isolatiewaarde van de deuren. Buitendeuren moeten de kou goed buiten kunnen houden, terwijl hier bij binnendeuren geen rekening mee wordt gehouden. Bovendien is de afwerking van een buitendeur anders, omdat deze goed bestand moet zijn tegen de verschillende weersinvloeden van buitenaf.

Prijzen voor een nieuwe binnendeur laten plaatsen beginnen bij €400,- per deur.

Plafonds

Bij menig schrijnwerkerij uit Grobbendonk bent u tevens aan het juiste adres voor hulp bij het vervaardigen of repareren van plafonds. Tegenwoordig worden plafonds meestal van gips of kalk gemaakt, vanwege de eenvoudige plaatsing en de lange levensduur van het materiaal. Plafonds van hout geven echter meer sfeer en een authentieke uitstraling, waardoor dit zeker voor monumentale panden aan te raden is. Schrijnwerkers kunnen deze houten
plafonds snel en vakkundig maken. Wanneer u een timmerman of schrijnwerkerij uit ons netwerk inschakelt bent u verzekerd van een gediplomeerd schrijnwerker of timmerman.

Houd voor het aanbrengen van een verlaagd plafond rekening met prijzen tussen de €55,- tot €70 per m².

hout zandstralen
Offertes vergelijken

Veelgebruikte houtsoorten

Bij de productie van nieuwe ramen heeft u veelal de keuze uit diverse houtsoorten. Welke soort het meest geschikt is voor de ramen, is vooral afhankelijk van uw budget en persoonlijke voorkeur. Een schrijnwerkerij onderscheidt vaak twee houtsoorten: loofhout en naaldhout. Loofhout is afkomstig van loofbomen en wordt ook wel hardhout genoemd. Naaldhout is daarentegen afkomstig van naaldbomen en wordt ook wel zacht hout genoemd. Populaire loofhoutsoorten zijn Dark Red Meranti, Merbau en Europees Eikenhout. Grenen is een voorbeeld van een populaire naaldhoutsoort.

Hout zandstralen

Heeft u een oude woning met veel houten elementen? Om deze elementen weer te herstellen tot de oude glorie kunt u deze laten zandstralen door een schrijnwerker van een schrijnwerkerij in Grobbendonk. Ook als u houten meubels of een houten trap heeft kunt u deze laten zandstralen. Bijna elk type hout kan gestraald worden, maar hoe harder het hout, hoe mooier het eindresultaat. Zandstralen heeft als voordeel dat het veel sneller gaat dan schuren. Na het zandstralen kunnen de houten meubels of trappen weer opnieuw afgewerkt worden.

Deuren

Een timmerman werkzaam bij een schrijnwerkerij vervaardigt naast ramen ook deuren op maat. Deuren kunnen zowel onder het binnenschrijnwerk als buitenschrijnwerk vallen, afhankelijk waar deze zich bevinden. Deuren die naar buiten openen vallen onder het buitenschrijnwerk. Voor dit schrijnwerk is niet elk hout geschikt. Zo moeten deze deuren onder andere een goede inbraakbeveiliging bieden, en moeten de deuren bestand zijn tegen regen en andere weersinvloeden. U kunt een timmerman of schrijnwerkerij inschakelen als u uw deuren wilt laten vervangen.

Ramen

Ramen worden steeds vaker van kunststof gemaakt, vanwege de betere isolatiewaarde en de aandacht voor energie-efficiënt leven in Vlaanderen. De aangesloten schrijnwerkers van een schrijnwerkerij worden echter nog regelmatig ingezet om de huidige ramen te vervangen door hardhouten ramen. Ook hardhouten ramen hebben een positief effect op de verbruikte energie en dit schijnwerk biedt een verkleinde kans op vochtschade. Houten ramen hebben meer onderhoud nodig dan ramen van kunststof. Het verven van ramen is een makkelijke klus voor de meeste mensen.

Trappen Grobbendonk

Trappen

De diensten van een schrijnwerkerij zijn veelomvattend. Behalve het vervangen van ramen, deuren en het maken van keukens en plafonds behoren ook de trappen tot het schrijnwerk. Het op maat maken van houten trapbekleding behoort ook tot hun diensten. Wilt u een trap die precies wordt weggewerkt in een hoek van uw woning? Of wilt u graag een speciale trapkast waar u het kuismateriaal of de jassen kwijt kunt? De aangesloten schrijnwerkers uit Grobbendonk kunnen verschillende trappen volledig naar uw wensen installeren.

Trapbekleding Grobbendonk

Trapbekleding

Betonnen trappen hebben een weinig sfeervolle aanblik en kunnen koud aanvoelen. Toch zijn betonnen trappen erg geschikt als basis, omdat schrijnwerkers de treden van deze trappen kunt voorzien van trapbekleding van diverse materialen. Zo is het bijvoorbeeld een optie om een schrijnwerker of timmerman van een schrijnwerkerij uit Grobbendonk te vragen om trapbekleding van hout op uw trappen te bevestigen. De soorten hout die geschikt zijn als trapbekleding, zijn onder andere Europees looghout en Europees naaldhout.

Van maatkasten tot keukenrenovatie

Een schrijnwerker ondersteunt u bij al uw schrijnwerk, vraag snel vrijblijvende offertes aan!

Offertes aanvragen

Schijnwerker voor uw interieur

U kunt schrijnwerk op maat op diverse manieren toevoegen aan uw interieur. U kunt bijvoorbeeld meubels op maat laten produceren. Misschien bent u op zoek naar een houten tafel die u maar niet kan vinden of wenst u een houten bank in de keuken. Het is echter ook mogelijk om inbouwkasten te realiseren of om venstertabletten te plaatsen. De schrijnwerken zijn een aanvulling op uw interieur en de warme uitstraling van hout past enorm goed bij diverse woonstijlen.

Horeca- en winkelinrichting

Heeft u een horeca- of winkelpand dat u wilt laten inrichten? Schakel een schrijnwerkerij uit Grobbendonk in voor advies over het schrijnwerk van uw winkelinrichting. De timmerman zal eerst uw volledige pand uitmeten en geeft u vervolgens een goed advies. Een schrijnwerker informeert u tevens over het meest geschikte materiaal en zal een praktische inrichting ontwerpen zodat geen enkele ruimte onbenut blijft.

Kasten Grobbendonk

Kasten

In elke woning is veel opslagruimte nodig om servies, boeken en andere eigendommen weg te kunnen zetten. Wilt u graag een kast die precies past bij de inrichting van uw woning? Of zoekt u een kast in een unieke vorm? Laat deze dan maken door een schrijnwerkerij uit ons netwerk. Schrijnwerkers zullen uw kast produceren en monteren, tegen aantrekkelijke prijzen. Uw kast voldoet dan volledig aan uw wensen en u heeft de keuze uit verschillende soorten hout.

Ingemaakte kasten kosten gemiddeld €175,- tot €350,- per lopende meter.

Meubels op maat

Toepassingen van maatkasten

Maatkasten kunnen op verschillende locaties geplaatst worden. Een voorbeeld van een veel gebruikte maatkast is de maatkast onder de trap.

Hier wordt een heleboel onbenutte ruimte gebruikt en omdat u bovendien uw jassen en schoenen uit het zicht hebt lijkt uw hal een stuk groter. Het is echter ook goed mogelijk om inbouwkasten onder een schuine wand te realiseren. Hier kunt u immers toch niet staan, dus u verliest er geen loopruimte mee.

Vestiairekasten

U kunt een schrijnwerker inhuren voor het maken van vestiairekasten. Vestiairekasten laten een hal groter doen lijken, omdat ze vaak sober en eenvoudig zijn. Doordat u al uw jassen en schoenen uit het zicht hebt, is uw hal groter en minder rommelig of chaotisch. Een timmerman kan vestiairekasten inbouwen, zodat u geen ruimte verliest. Bij vestiairekasten wordt juist vaak de ongebruikte ruimte benut. De ruimte onder de trap, bijvoorbeeld. Door de vestiairekasten onder een trap te installeren wint u juist extra ruimte in de hal.

Dressing op maat

Een dressing of inloopkast in uw woning is de droom van elke vrouw. Een schrijnwerker kan een dressing op maat maken. De kasten worden gemaakt en geplaatst door een ervaren timmerman. Uw dressing wordt op de schrijnwerkerij op maat gemaakt. Dit betekent dat de timmerman de kasten volledig aan uw wensen zal aanpassen en ontwerpen. Een extra kamer is een geschikte ruimte om een dressing te plaatsen, maar als u deze niet heeft dan kan de schrijnwerker de dressing ook zelf inbouwen in, bijvoorbeeld, uw slaapkamer.

dressing

Venstertabletten

Venstertabletten kunnen uw wooncomfort verhogen. Elke schrijnwerker en timmerman uit ons netwerk kan zowel venstertabletten van standaard breedte maken, als aangepaste maten. Kies bijvoorbeeld extra brede venstertabletten, zodat u altijd profiteert van natuurlijk daglicht bij het lezen of juist vele planten op uw venstertabletten kunt zetten. Afhankelijk van uw wensen kunnen wij UV-bestendig en onderhoudsvriendelijke venstertabletten leveren. Wij adviseren bovendien om venstertabletten te kiezen die 100% gerecycleerd kunnen worden, zodat u bijdraagt aan een beter milieu.

Meubels op maat

Een timmerman heeft ervaring met vele soorten werkzaamheden op het gebied van hout- en houtwerk. Een voorbeeld van het werk dat een schrijnwerker of timmerman uit ons netwerk in Grobbendonk uitvoert is het maken van meubels op maat. Wilt u bijvoorbeeld speciale meubels in uw tuin of bent u op zoek naar meubels voor een afwijkende hoek in uw woning of bedrijfspand? Vraag dan de medewerkers van een schrijnwerkerij om de meubels op maat te maken. Voor dit schrijnwerk betaalt u wel hogere prijzen dan bij standaard meubilair.

Buitenschrijnwerk Grobbendonk

Keuken op maat

Eén van de timmerwerken waarvoor u een schrijnwerker uit Grobbendonk kunt inschakelen, is het realiseren van een keuken op maat. Heeft u altijd al gedroomd van een nieuwe keuken maar weet u niet goed waar te beginnen? Een schrijnwerker ondersteunt u van begin tot eind. De vakman kan uw ideeën uittekenen zodat u er zeker van bent dat uw keuken volledig naar uw smaak is. Bovendien houdt een schrijnwerker rekening met alle ruimte, zodat alles optimaal benut wordt.

Keukens Grobbendonk

Keukenrenovatie

De term binnenschrijnwerk is enorm breed. Behalve het plaatsen en vervangen van trappen, deuren en ramen behoort ook het renoveren van keukens tot het binnenschrijnwerk. Onder een keukenrenovatie verstaan wij diverse werkzaamheden, waaronder het vervangen van het huidige schrijnwerk en het monteren van nieuwe kasten en werkbladen. Wij passen het schrijnwerk helemaal aan totdat u tevreden bent met het eindresultaat.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schrijnwerkers voeren jaarlijks voor vele klanten schrijnwerken uit.

Vergelijk prijzen

Buitenschrijnwerk Grobbendonk

Waar het binnenschrijnwerk eens in de zeven jaar bijgewerkt moet worden, raden wij aan het buitenschrijnwerk elke vijf jaar te (laten) herstellen. Een schrijnwerker uit ons netwerk kan u van dienst zijn bij het bijwerken van uw schrijnwerk. Door een schrijnwerkerij in te schakelen om uw buitenschrijnwerk bij te werken, voorkomt u nadelige invloeden van weer en wind, en verkleint u de kans op problemen als houtrot en vochtschade. Onder buitenschrijnwerk valt onder andere gevelbekleding en het bouwen van een dakkapel. Een timmerman uit ons netwerk kan u het best adviseren over uw gevelbekleding.

Veranda

Ook een veranda valt onder buitenschrijnwerk. Hoewel een veranda vroeger een ruimte was die vooral in het voorjaar en in de zomer gebruikt werd, is een veranda nu een volwaardig onderdeel van een woning. Veranda’s zijn in de loop der jaren steeds beter geïsoleerd waardoor u tegenwoordig het hele jaar kunt genieten van uw tuin. Een schrijnwerker uit Grobbendonk kan een veranda maken. De timmerman zal de veranda volledig naar uw wensen aanpassen en zorgen dat het schrijnwerk volledig in de stijl van uw woning gebouwd wordt.

Vanaf €20.000,- laat u een volledig op maat gemaakte veranda door een professionele schrijnwerkerij ontwerpen en bouwen.

Gemiddelde kosten van buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk Gemiddelde kosten * Toelichting
Plaatsen van houten gevelbekleding €65,- per m² De prijs is exclusief het isoleren van de gevel.
Plaatse van houten ramen €300,- tot €500,- per m² De prijs is inclusief het plaatsen van isolatieglas.
Houten bijgebouw bouwen €1.500,- tot €30.000,- De prijs is o.a. afhankelijk van de dikte van het hout, daktype en gekozen houtsoort.
Veranda op maat Vanaf €20.000,- Een grote veranda van kwalitatief en duurzaam hout. Prefab veranda’s zijn een stuk voordeliger.

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Vraag voor exacte prijzen direct en gratis offertes aan.

Houten wandbekleding Grobbendonk

Houten wandbekleding

Het soort wandbekleding dat u kiest, creëert de sfeer in uw woning. Wilt u graag uw wanden een warme en authentieke uitstraling meegeven? Dan is een wandbekleding van hout wellicht een goede keuze.

Door wandbekleding van hout te kiezen is het mogelijk om uw woonruimte af te stemmen op uw eigen smaak waardoor u een uniek resultaat creëert. Een ander voordeel van wandbekleding van hout is akoestische isolatie. Een schrijnwerker of timmerman uit ons netwerk levert en installeert diverse soorten wandbekleding.

Houten gevelbekleding

Houten gevelbekleding

Gevelbekleding behoort tot het buitenschrijnwerk. Wanneer u ervoor kiest om de gevel te isoleren, dan zult u naast isolatiemateriaal ook een nieuwe gevelbekleding moeten plaatsen. Geschikte materialen voor gevelbekleding zijn onder andere hout en PVC. Kiest u schrijnwerk met hout als basismateriaal, dan moet u er rekening mee houden dat houten gevelbekleding altijd werkt omdat hout een levend materiaal is. Voor het isoleren van de gevel moet u in dat geval harde isolatieplaten kiezen of een zachte isolatie als glaswol of rotswol.

Houten gevelbekleding kost gemiddeld genomen €65,- per m². Deze prijs is exclusief het aanbrengen van gevelisolatie.

houten bijgebouw

Houten bijgebouw

Heeft u veel ruimte in uw tuin? Dan is het plaatsen van een houten bijgebouw het overwegen waard. Veel klanten kiezen voor de realisatie van een luxe tuinhuis waar zij aan het einde van een lange dag tot rust kunnen komen. Of laat een schuur bouwen, waar u eindeloos aan uw auto kan sleutelen. De vakmannen uit ons netwerk realiseren uw houten bijgebouw volledig op maat. Op deze manier kan de stijl naadloos aansluiten op de uitstraling van uw woning.

Een houten bijgebouw kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Prijzen lopen uiteen van 1.500,- tot €30.000,-.

houtskeletbouw

Houtskeletbouw Grobbendonk

Steeds vaker kiest men voor houtskeletbouw. Met deze bouwmethode bouwt men namelijk snel en eenvoudig kwalitatieve woningen. Een groot voordeel van houtskeletbouw is dat er geen water wordt gebruikt, zoals wel het geval is bij beton.

Dit houdt in dat u na de bouw geen droogtijd heeft maar direct kunt beginnen met de afwerking van het huis.

Bovendien is hout een stuk lichter, waardoor ook de fundering minder zwaar hoeft te zijn.

Recent aangevraagde schrijnwerker offertes

Schrijnwerker inhuren in Mechelen
Timmerman inschakelen in Mol
Schrijnwerk uitvoeren in Heist op den Berg
Binnenschrijnwerk realiseren in Turnhout
Houten ramen aanpakken in Geel
Deuren van hout plaatsen in Herentals
Houten gevelbekleding aanbrengen in Brasschaat
Houten kasten op maat maken in Lier
Buitenschrijnwerk realiseren in Brecht
Dressing op maat voor woning in Antwerpen

Handige websites

 • fsc.be: informatie over het FSC keurmerk, dat verantwoorde herkomst van hout uit duurzaam beheerde bossen garandeert.
 • pefc.be:: informatie over de PEFC, een internationale organisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer.
 • vlaanderen.be: lijst welke schrijnwerken wel/niet in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie.
 • financien.belgium.be: overzicht van welke werken wel/niet onder het verlaagde btw tarief van 6% vallen.
Schrijnwerken Grobbendonk
Offertes aanvragen

Vrijblijvend offertes van schrijnwerkers in Grobbendonk ontvangen?

Wilt u weten wat het inschakelen van een schrijnwerker uit ons netwerk kost? Bent u benieuwd naar de opties voor het vervangen van uw binnen- of buitenschrijnwerk? Of hebt u een vraag over de kosten van het bouwen van een keuken, trapbekleding, wandbekleding of gevelbekleding? Vul dan ons contactformulier in. U krijgt dan meerdere offertes toegestuurd van schrijnwerkers uit Grobbendonk. Deze offertes zijn gratis en geheel vrijblijvend, dus u zit nergens aan vast en kunt de offertes zelf vergelijken op prijs en aanbod. Wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig door een erkend schrijnwerker geholpen zult worden.

Eén netwerk, meerdere specialisten

Met onze offerteservice vergelijkt u eenvoudig prijzen van meerdere schrijnwerkers uit uw regio. Naast deze vaklieden, vraagt u via onze website ook gemakkelijk en snel gratis offertes aan bij dakkapel specialisten en spanplafond experts.