Schrijnwerkers uit Edegem: scherpe prijzen voor schrijnwerk!

Ruim 20 jaar ervaring op het gebied van binnen- en buitenschrijnwerken. Vraag vrijblijvend offertes aan!

Schrijnwerker Edegem

Schrijnwerker Edegem

Wie wil profiteren van de voordelen van hout en houten elementen in huis, kan het beste contact opnemen met een erkend schrijnwerker uit de regio. Bij een schrijnwerkerij werken vele specialisten die u graag van dienst zijn bij het maken van ramen en deuren, maar ook veel andere vormen van binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk.

Start nu de gratis offerteaanvraag!

Bent u op zoek naar een ervaren timmerman uit Edegem voor het maken van houten trapbekleding, meubels of venstertabletten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Op deze pagina leest u alles over de werken van een schrijnwerker en wat de gemiddelde kosten hiervoor zijn.

Benieuwd naar de kosten?

Neem direct contact op via het offerteformulier. U ontvangt dan spoedig meerdere gratis offertes van timmermannen uit uw regio. Vergelijk deze op prijs en aanbod zodat u zeker bent van het beste schrijnwerk tegen de laagste prijs.

De voordelen van de offerteservice:

 • Snel contact met schrijnwerkers uit uw eigen regio.
 • Gratis en vrijblijvend offertes aanvragen.
 • Tot wel 40% besparen op de kosten!

Waarom een schrijnwerker uit Edegem inschakelen?

Denkt u erover na om een schrijnwerker in te schakelen? Dat is een goed idee. Een schrijnwerker brengt namelijk vele voordelen met zich mee. Een professional uit een schrijnwerkerij in Edegem heeft de juiste diploma’s op zak en is ervaren. Dit zorgt ervoor dat u geniet van een hoge kwaliteit en een nette afwerking. De schrijnwerker is bovendien is het bezit van het juiste materiaal. Dit zorgt er samen met zijn ervaring voor dat de klus snel is geklaard. Omdat u de klus uit handen geeft hebt u meer tijd over voor andere dingen. Daarnaast heeft schrijnwerk als voordeel dat alles op maat wordt gemaakt. Van meubels tot aan een keuken, alles wordt precies zoals u het zelf wilt. In het kort zijn de voordelen:

 • Hoge kwaliteit dankzij vakwerk
 • Maatwerk
 • Klus is snel geklaard
 • U hebt meer tijd voor andere zaken
schrijnwerker kosten

Schrijnwerk op maat

Een groot deel van het schrijnwerk bestaat uit het maken van kasten en andere meubels. Dit komt doordat het bij een schrijnwerker mogelijk is producten te bestellen die precies aansluiten bij uw wensen en de afmetingen van uw woning of bedrijfspand. Bent u op zoek naar een badkamerkast of trapkast? Of heeft u deuren of tuinmeubilair op maat nodig? Laat een schrijnwerker uit ons netwerk in Edegem een voorstel doen voor het schrijnwerk.

Besparen door het vergelijken van offertes

De schrijnwerkers uit ons netwerk helpen u met al uw binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk. Bent u voor uw ramen of deuren op zoek naar een timmerman? Wij helpen u bij het vinden van een erkend schrijnwerkerij. Als u ons contactformulier invult krijgt u tot maximaal 5 offertes van schrijnwerkers uit Edegem. Vergelijk deze prijsopgaven op prijs en aanbod zodat u er zeker van bent dat u de schrijnwerkerij kiest die het best bij u en uw schrijnwerk past.

Binnenschrijnwerk Edegem

Binnenschrijnwerk Edegem

De term binnenschrijnwerk staat, zoals de naam al voorspelt, voor al het schrijnwerk dat binnenshuis is geplaatst. Denk hierbij aan bijvoorbeeld meubels of inbouwkasten, maar ook trappen en vloeren vallen onder het binnenschrijnwerk. Dankzij binnenschrijnwerk profiteert u in huis van een heerlijke warme sfeer, en creëert u al snel een buitengevoel. Wilt u weten wat een schrijnwerker uit ons netwerk voor u kan betekenen op het gebied van binnenschrijnwerk? Vul dan ons contactformulier in.

zolderinrichting maken Edegem

Zolderinrichting

Weet u niet wat u met uw zolderinrichting aan moet? Vaak wordt de zolder als opslagplaats gebruikt. Zonde, want met fatsoenlijke wandbekleding kan deze ruimte kan prima in een extra slaapkamer of kantoor getransformeerd worden. Laat u adviseren over uw zolderinrichting. Door inbouwkasten onder uw dak te maken kunt u al uw spullen kwijt zonder dat het afdoet aan de zolderkamer. Laat een schrijnwerkerij een dakkapel plaatsen als u extra licht en ruimte nodig heeft op zolder.

Gemiddelde kosten binnenschrijnwerk

Binnenschrijnwerk Gemiddelde kosten*
Kasten op maat bouwen €175,- tot €350,- per lopende meter
Binnendeur maken €400,- tot €2.500,- per deur
Verlaagd plafond plaatsen €55,- tot €70,- per m²
Overige werkzaamheden (winkelinrichting, houtskeletbouw, zolder afwerken) Prijzen op aanvraag

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing. De exacte kosten weten? Vraag dan direct offertes aan.

Houten vloer

Vloeren

Het binnenschrijnwerk omvat vele verschillende woononderdelen, zo ook de vloeren. Tegenwoordig leggen schrijnwerkers uit Edegem steeds vaker houten vloeren. Het voordeel van hardhouten vloeren is het lage onderhoud en de mogelijkheid voor het combineren met vloerverwarming.

Tevens is het schrijnwerk eenvoudig te herstellen door ze licht op te schuren en te lakken. Op menig schrijnwerkerij kunt u voorbeelden zien van hardhouten vloeren en zal een schrijnwerker u een persoonlijk advies geven.

Deuren Edegem

Binnen- of buitendeuren?

U kunt zowel binnen- als buitendeuren door vakmannen uit een schrijnwerkerij in Edegem laten maken. U staat er wellicht niet bij stil, maar binnendeuren bepalen voor een groot gedeelte de uitstraling van uw woning. Hebt u een moderne inrichting? Dan is het mooi om strakke binnendeuren te gebruiken. Houdt u meer van een landelijke inrichting? Dan zijn binnendeuren met decoratieve afwerkingen zoals sierlijsten erg mooi. Hetzelfde geldt voor buitendeuren. In een oude boerderij is het bijvoorbeeld erg leuk om kleine ruitjes aan de buitendeuren toe te voegen.

Prijzen voor een nieuwe binnendeur laten plaatsen beginnen bij €400,- per deur.

Plafonds

Tegenwoordig bestaan plafonds vaak uit kalk of gips. Toch biedt een plafond van hout een klassieke uitstraling. Als u de balken in het plafond laat zien, creëert u een sfeervol resultaat. Zeker wanneer u ervoor kiest om de balken te laten beitsen door een schrijnwerker. Een andere optie bij een balkenplafond is om tussen de balken spotjes te plaatsen die zorgen voor een sfeervolle verlichting. Ook
hierover kan een timmerman uit Edegem u informeren, en indien nodig de spotjes voor u installeren.

Houd voor het aanbrengen van een verlaagd plafond rekening met prijzen tussen de €55,- tot €70 per m².

ramen plaatsen Edegem
Offertes vergelijken

Veelgebruikte houtsoorten

De meest gebruikte houtsoort voor buitenschrijnwerk is Meranti. Ramen en deuren van Meranti zijn vooral geschikt om te lakken maar ze kunnen ook vernist worden. Ook Afzelia is een populaire en erg duurzame houtsoort. Afzelia is geschikt voor vrijwel alle toepassingen, maar het wordt vooral gebruikt voor trappen, de parketvloer, deuren en ramen. Andere veelgebruikte houtsoorten zijn Afromosia, Sipo en de Europese houtsoorten Eik en Grenen. Ook Eik kan voor zeer uiteenlopende toepassingen op het gebied van schrijnwerk worden gebruikt.

Hout zandstralen

Houten elementen geven een woning een authentieke sfeer. Vooral in oudere woningen kunt u deze elementen terugvinden. Wilt u deze elementen als trappen of een balustrade mooi houden, dan moet u deze eens in de zoveel tijd bijwerken. In sommige gevallen is licht schuren en opnieuw lakken voldoende, maar dit is in het geval van trappen best een klus. Laat een timmerman uw trap of balustrade zandstralen. Hierdoor komt het oorspronkelijke blanke hout weer tevoorschijn zodat het u het hout opnieuw kan lakken of verven.

Deuren

Zoals gezegd vallen ook deuren onder het buitenschrijnwerk. Met name voordeuren worden regelmatig van hardhout gemaakt. Het voordeel van houten deuren is dat deze zeer stevig zijn, en van diverse soorten sloten kunnen worden voorzien. Zo weet u zeker dat u met hardhouten deuren uw woning in Edegem goed beschermt tegen inbraak. Deuren voor in huis zijn eveneens gebruikelijk. De schrijnwerkers die zich bij ons hebben aangesloten leveren deze in diverse soorten en maten.

Ramen

Ramen werden lange tijd enkel van hout gemaakt, tegenwoordig is echter PVC veel gebruikelijker. Sommige mensen kiezen nog steeds graag voor houten ramen, vanwege de authentieke uitstraling die het biedt. Één van de grootste voordelen van hardhouten ramen, is het feit dat u deze gemakkelijk van kleur kunt veranderen. Daarnaast bieden deze ramen net als PVC voor langdurige bescherming tegen UV-stralen en bieden de ramen uitstekende thermische- en akoestische isolatie.

Trap plaatsen Edegem

Trappen

Houten trappen zijn zeer populair bij onze klanten uit Edegem. Het voordeel van een trap van hout is dat deze snel geproduceerd wordt. Voor het produceren van trappen kunnen de schrijnwerkers uit ons netwerk vele houtsoorten gebruiken. Het is afhankelijk van uw wensen op het gebied van onderhoud, levensduur en uitstraling voor welke houtsoort u het beste kunt kiezen. Ook als u uw trappen wilt laten schuren en schilderen kunt u bij een schrijnwerkerij terecht.

Bekleding voor trap

Trapbekleding

Een schrijnwerker bij u in de regio helpt u tevens graag bij het monteren van speciale trapbekleding. In dit geval wordt niet de hele trap van hout gemaakt, maar wordt over een betonnen trap een houten trapbekleding geplaatst. Deze trapbekleding heeft voornamelijk als voordeel dat u de uitstraling van uw trap in korte tijd kunt veranderen. Daarnaast wordt trapbekleding gekozen door klanten met een beperkt budget. Een timmerman informeert u graag.

Wilt u uw interieur helemaal op maat laten maken?

Via ons ontvangt u gratis en vrijblijvend meerdere offertes van schrijnwerkers uit Edegem!

Offertes aanvragen

Schijnwerker voor uw interieur

Het is mogelijk om een schrijnwerker uit Edegem voor uw interieur in te schakelen. Er kunnen vele werken op het gebied van interieur worden uitgevoerd. Denk hierbij aan houten deuren, vloeren en ramen. Hout in uw interieur zorgt voor een natuurlijke en warme uitstraling. Het staat goed in zowel een modern als een landelijk interieur. Als u schrijnwerkers inschakelt voor het realiseren van uw interieur, dan heeft dit als voordeel dat u alles met elkaar kunt laten matchen.

Horeca- en winkelinrichting

Een horeca- of winkelpand heeft belang aan een zo effectief mogelijke inrichting. Hier komen straks dagelijks klanten over de vloer die voldoende ruimte moeten hebben, maar die ook overzicht willen hebben. Schakel daarom een schrijnwerkerij voor het inrichten van uw pand. Zij zijn ervaren in het ontwerpen van een winkelinrichting en kennen het beste materiaal. Daarbij weten zij alle trucs zodat alle lastige hoeken toch optimaal benut worden.

Houten kast

Kasten

Wanneer een timmerman uit ons netwerk wordt ingeschakeld voor het maken van producten, dan gaat het in de meeste gevallen om een kast. Er zijn vele verschillende mogelijkheden voor kasten. Wij maken bijvoorbeeld speciaal meubilair voor in de badkamer, of kijken samen met u naar ladekasten voor in de keuken. Het voordeel van een kast die speciaal voor u gemaakt is, is dat u altijd profiteert van voldoende ruimte en de kast zelfs in een raar hoekje in uw woning past.

Ingemaakte kasten kosten gemiddeld €175,- tot €350,- per lopende meter.

Meubels op maat

Toepassingen van maatkasten

Er zijn vele verschillende toepassingen voor maatkasten. Maatkasten zijn vooral in de slaapkamer erg populair. U kunt de kast een hele muur laten bestrijken en zelf de indeling kiezen. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor planken, maar ook voor hangrekken.

Maatkasten worden bovendien vaak toegepast als inbouwkast. Het is daarnaast een leuk idee om een maatkast te gebruiken als scheidingswand tussen bijvoorbeeld de badkamer en uw slaapkamer.

Vestiairekasten

Één van de kasten die een timmerman kan maken zijn vestiairekasten. Vestiairekasten zijn bedoelt voor in uw hal. Dankzij vestiairekasten kunt u uw jassen en schoenen opbergen. Zo heeft u geen rommel in het zicht en lijkt uw hal groter. De vestiairekasten worden volledig naar wens gemaakt op de schrijnwerkerij. Ook de deuren passen zij naar wens aan. Liever schuifdeuren of draaideuren? Dan worden deze in uw vestiairekast geplaatst. De lege ruimte onder trappen is erg geschikt voor het inbouwen van vestiairekasten. Op deze manier gebruikt de timmerman ruimte die anders onbenut blijft.

Dressing op maat

Een inloopkast is een ware luxe in uw woning. Een eigen dressing lijkt vaak onbereikbaar maar is dichterbij dan u denkt. Laat een schrijnwerker de dressing uit uw dromen maken. Een timmerman maakt elke kast op maat en helemaal zoals u wenst. Hij kan meedenken en adviseren over een logische en praktische indeling van de dressing en het materiaal. De kasten van uw dressing worden zorgvuldig gemaakt in een erkend schrijnwerkerij, waarna de timmerman de dressing in uw woning plaatst.

schrijnwerkerij Edegem

Venstertabletten

Onder het schrijnwerk valt ook het maken van venstertabletten. Vele woningen in Edegem hebben geen venstertabletten, terwijl deze zorgen voor een sterke verhoging van het woongemak. Hiermee creëert u namelijk eenvoudig meer ruimte voor bloemen en planten in huis, of zorgt u voor een heerlijk hoekje om de krant te lezen. Schrijnwerkers produceren de venstertabletten op een schrijnwerkerij. Alle venstertabletten geleverd door een erkend schrijnwerkerij zijn UV-bestendig en van natuurlijk materiaal gemaakt.

Meubels op maat

Het maken van meubels valt onder het binnenschrijnwerk. De meeste schrijnwerkers werken met standaard meubelmaten, en produceren meerdere meubels tegelijk. Het is echter ook een optie om een timmerman in te schakelen voor het op maat maken van meubilair. Kies bijvoorbeeld voor een houten bedframe met speciaal snijwerk, of voor een kast in uw keuken. De kosten voor het laten maken van het binnenschrijnwerk liggen relatief hoog. Het is daarom belangrijk om op voorhand goede afspraken te maken met de schrijnwerker.

Buitenschrijnwerk Edegem

Keuken op maat

Wist u dat de medewerkers van een schrijnwerkerij uit ons netwerk u tevens van dienst zijn bij het op maat maken van keukens? Keukens van hout zijn mooi, tijdloos en ze hebben een warme uitstraling. Als u een keuken op maat laat maken door een timmerman uit Edegem, dan heeft dit als voordeel dat alles precies wordt zoals u zelf wilt. Niet alleen op het gebied van uiterlijk, maar ook op het gebied van indeling en gebruiksgemak.

Keukenrenovatie Edegem

Keukenrenovatie

Het is daarnaast mogelijk om een keukenrenovatie uit te laten voeren door een timmerman. Is uw keuken nog van prima kwaliteit, maar gaat het houtwerk kapot of bent u niet meer zo tevreden met het uiterlijk? De schrijnwerkers uit ons netwerk hebben ervaring met vele verbouwklussen en zorgen er gegarandeerd voor dat u al snel weer geniet van een optimaal wooncomfort. De schrijnwerker verwijdert het huidige schrijnwerk en plaatst het nieuwe houtwerk.

Benieuwd naar de mogelijkheden en prijzen?

Vraag gerust vrijblijvende offertes aan. Onze schrijnwerkers voeren jaarlijks voor vele klanten schrijnwerken uit.

Vergelijk prijzen

Buitenschrijnwerk Edegem

Naast het binnenschrijnwerk is er ook veel buitenschrijnwerk, waarvoor u een timmerman kunt inschakelen. Bij buitenschrijnwerk moet u onder andere denken aan houten gevelbekleding, ramen en deuren.

Het voordeel van buitenschrijnwerk is het eenvoudige herstelwerk dat op ramen en deuren kan worden uitgevoerd, en de mogelijkheid tot kleurverandering. Tegenwoordig wordt het buitenschrijnwerk echter steeds vaker vervangen door bouwproducten van PVC, vanwege de langere levensduur.

Veranda

Heeft u een kleine woning en bent u toe aan een uitbouw? Denk dan eens aan buitenschrijnwerk als een veranda. Jaren geleden was een veranda vooral in het voorjaar en de zomer een uitkomst, maar tegenwoordig is de isolatie van een veranda zo goed dat u het hele jaar door kunt genieten van het verlengstuk van uw tuin en woning. U creëert niet alleen extra ruimte, maar door het gebruik van de vele ramen komt er ook veel licht binnen.

Vanaf €20.000,- laat u een volledig op maat gemaakte veranda door een professionele schrijnwerkerij ontwerpen en bouwen.

Gemiddelde kosten van buitenschrijnwerk

Buitenschrijnwerk Gemiddelde kosten * Toelichting
Plaatsen van houten gevelbekleding €65,- per m² De prijs is exclusief het isoleren van de gevel.
Plaatse van houten ramen €300,- tot €500,- per m² De prijs is inclusief het plaatsen van isolatieglas.
Houten bijgebouw bouwen €1.500,- tot €30.000,- De prijs is o.a. afhankelijk van de dikte van het hout, daktype en gekozen houtsoort.
Veranda op maat Vanaf €20.000,- Een grote veranda van kwalitatief en duurzaam hout. Prefab veranda’s zijn een stuk voordeliger.

* dit zijn gemiddelde prijzen, inclusief plaatsing en btw. Vraag voor exacte prijzen direct en gratis offertes aan.

Wandbekleding van hout

Houten wandbekleding

Bestaan de muren van uw woning of bedrijfspand uit baksteen en vindt u de uitstraling hiervan niet prettig? Overweeg dan om speciale houten wandbekleding te laten plaatsen door een erkend timmerman uit Edegem. De wandbekleding wordt direct over de bestaande muur geplaatst, en zorgt zo al snel voor een heel andere sfeer in huis.

Bij een erkend schrijnwerkerij heeft u de keus uit wandbekleding met verscheidene designs en houtsoorten. Zo is er altijd een type wandbekleding dat bij u past.

Gevelbekleding van hout Edegem

Houten gevelbekleding

Een houten gevelbekleding is steeds minder gebruikelijk. Toch brengt gevelbekleding van hout diverse voordelen met zich mee, wanneer u aandacht besteedt aan isolatie. Kiest u voor gevelisolatie, dan zal u verschillend buitenschrijnwerk moeten laten uitvoeren. Over de isolatie moet bijvoorbeeld een nieuwe gevelbekleding worden geplaatst. Het voordeel van hout als basismateriaal is dat hier verschillende soorten isolatiematerialen onder kunnen worden geplaatst.

Houten gevelbekleding kost gemiddeld genomen €65,- per m². Deze prijs is exclusief het aanbrengen van gevelisolatie.

schrijnwerker kosten

Houten bijgebouw

Bij schrijnwerk hoort ook het creëren van bijgebouwen. Er zijn vele mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een poolhouse, stalling, carport of gastenverblijf van hout laten maken. De bijgebouwen stralen sfeer en charme uit en passen goed bij zowel landelijke als moderne woningen. U bent helemaal vrij in het kiezen van houtsoorten en dakbedekking. Zo wordt het bijgebouw helemaal in uw stijl gemaakt. Dankzij de schrijnwerkers uit ons netwerk geniet u van een uniek bijgebouw bij uw woning.

Een houten bijgebouw kunt u zo goedkoop of duur maken als u zelf wilt. Prijzen lopen uiteen van 1.500,- tot €30.000,-.

timmerman Edegem

Houtskeletbouw Edegem

Wist u dat houtskeletbouw erg populair is in de Verenigde Staten en Scandinavië? Bij ons wordt het ook steeds populairder omdat dit schrijnwerk vele voordelen met zich meebrengt. Het wordt ook wel gezien als de bouwmethode voor de toekomst. Houtskeletbouw is namelijk een ontzettend energiezuinige bouwmethode.

Dankzij de opbouw hebt u veel isolatiemogelijkheden waardoor het mogelijk is om een passiefhuis of een lage-energiewoning te creëren. Daarnaast is houtskeletbouw een erg snelle en droge bouwmethode.

Recent aangevraagde schrijnwerker offertes

Schrijnwerker inhuren in Mechelen
Timmerman inschakelen in Mol
Schrijnwerk uitvoeren in Heist op den Berg
Binnenschrijnwerk realiseren in Turnhout
Houten ramen aanpakken in Geel
Deuren van hout plaatsen in Herentals
Houten gevelbekleding aanbrengen in Brasschaat
Houten kasten op maat maken in Lier
Buitenschrijnwerk realiseren in Brecht
Dressing op maat voor woning in Antwerpen

Handige websites

 • fsc.be: informatie over het FSC keurmerk, dat verantwoorde herkomst van hout uit duurzaam beheerde bossen garandeert.
 • pefc.be:: informatie over de PEFC, een internationale organisatie die zich inzet voor duurzaam bosbeheer.
 • vlaanderen.be: lijst welke schrijnwerken wel/niet in aanmerking komen voor de overkoepelende renovatiepremie.
 • financien.belgium.be: overzicht van welke werken wel/niet onder het verlaagde btw tarief van 6% vallen.
Schrijnwerken Edegem
Offertes aanvragen

Vrijblijvend offertes van schrijnwerkers in Edegem ontvangen?

Bent u op zoek naar een timmerman die een ruime ervaring heeft op het gebied van binnenschrijnwerk en buitenschrijnwerk? Zijn uw ramen en deuren aan vervanging toe en wilt u weten wat een schrijnwerker uit ons netwerk zou kunnen uitvoeren? Of hebt u een vraag over de mogelijkheden voor een dakkapel van hout? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze schrijnwerkers hebben allen ervaring met diverse soorten schrijnwerk, en bieden u graag de gewenste hulp aan. Via het webformulier vraagt u eenvoudig en snel meerdere vrijblijvende offertes aan van schrijnwerkers uit de regio. Vergelijk deze op basis van prijs en aanbod, en zorg ervoor dat het schrijnwerk naar uw wensen wordt uitgevoerd.

Eén netwerk, meerdere specialisten

Naast het vergelijken van schrijnwerkers vergelijkt u via onze offerteservice ook gemakkelijk prijzen van meerdere dakkapel specialisten en spanplafond experts uit uw regio!