Dakkapellen expert in Antwerpen: scherpe prijzen, snelle plaatsing!

Creëer een grotere leefruimte door het plaatsen van een dakkapel op uw woning. Netwerk van vakmannen!


dakkapel Antwerpen

Dakkapel Antwerpen

Wie op een eenvoudige wijze meer licht en ruimte bij zijn woning wil creëren zonder omgevingsruimte te verliezen, kan het beste een dakkapel overwegen. Dakkapellen zorgen voor meer loopruimte en licht, terwijl u geen tuin of terrasruimte verliest. Dankzij een dakkapel wordt bijvoorbeeld de zolderruimte zo aangepast dat hier een slaapkamer of studeerkamer van kan worden gemaakt. Met een nokverhoging zorgt u ervoor dat kleine kamers meer staruimte hebben, waardoor het wooncomfort sterk wordt verhoogd. Dakkapellen kunnen zowel in houten als kunststof variant worden geleverd, en zijn bij de meeste professionals uit Antwerpen ook prefab te bestellen.

Wel of geen vergunning

Voor het plaatsen van een dakkapel hebt u in de meeste gevallen een vergunning nodig. Het is echter ook een optie om vergunningsvrij te bouwen. Hier zitten een aantal voorwaarden aan verbonden; De opbouw mag niet in strijd zijn met stedenbouwkundige verordeningen, voorschriften van verkavelingsvergunningen, regelgeving over monumenten en landschappen, verkavelingsverordeningen, ruimtelijke uitvoeringsplannen en bijzondere plannen van aanleg. Wij adviseren u daarom om altijd bij een dakkapel expert uit Antwerpen meer informatie op te vragen, of een melding te doen bij de gemeente. Mag u niet vergunningsvrij bouwen? Dan zullen de kosten voor de vergunning ongeveer 4% van de uiteindelijke bouwsom uitmaken.

Offertes aanvragen
Gelieve dit veld leeg te laten.


kunststof dakkapellen Antwerpen
dakkapel van hout Antwerpen

Kunststof

De meeste van onze klanten uit Antwerpen kiezen ervoor om een kunststof dakkapel te laten plaatsen. Kunststof heeft als bouwmateriaal vele voordelen. Zo heeft het een zeer lange levensduur, en is het een duurzaam materiaal. Kunststof dakkapellen hebben bovendien een hoge isolatiewaarde. Dit betekent dat u op de lange termijn een deel van de investering terugverdient met de besparing op de stookkosten. Het nadeel van kunststof is dat het lastig te repareren is bij een beschadiging en dat de uitstraling vrij koel kan zijn. Dit is te ondervangen met het toepassen van een houtdesign op de wanden. Dit brengt echter wel extra kosten met zich mee, vraag de dakkapel expert deze mee te nemen in de prijzen.

Houten

Hebt u behoefte aan een dakopbouw met een warme uitstraling en die een authentiek beeld biedt? Overweeg dan om een houten dakkapel te laten plaatsen. Houten dakkapellen zijn de meest traditionele variant en dankzij het hout creëert het een prettige uitstraling. Het voordeel van houten producten is dat deze gemakkelijk van kleur te veranderen zijn en dat wij deze snel kunnen repareren. Nadelig de relatief hoge onderhoudsintensiteit en de korte levensduur in verhouding met de kunststoffen bouwproducten. Door de houten dakopbouw te combineren met hoogisolerende beglazing biedt ook deze een voldoende isolatiewaarde, dit kan eventueel ook later worden toegepast bij een renovatie.

prefab dakkapel Antwerpen
dakkapel renoveren Antwerpen

Prefab

Het plaatsen van een prefab dakkapel is tegenwoordig zeer populair in Antwerpen. Dit komt doordat u bij het installeren van prefab producten weinig last hebt van de verbouwing. Het is in een groot aantal van de gevallen zelfs mogelijk om de dakkapel binnen een dag te plaatsen! Prefab staat dan ook voor voorgefabriceerd: de dakkapel is al in de fabriek in elkaar gezet. Door de langere voorbereidingstijd zijn de prijzen voor prefab bouwproducten enigszins hoger dan voor dakkapellen die op locatie worden gemonteerd. Door de kortere plaatsingstijd worden deze kosten wel weer enigszins rechtgetrokken. Vraag via het webformulier meer informatie over prefab mogelijkheden.

Dakkapel renovatie

Kunststof dakkapellen gaan over het algemeen tot wel 40 of 50 jaar mee. Daarna is het nodig om deze van een renovatie te voorzien, of enkele onderdelen te vervangen. Omdat kunststoffen producten lastig te repareren zijn, wordt er bij een renovatie meestal gekozen voor het vernieuwen van bepaalde delen. De renovatie van houten dakkapellen daarentegen is vrij eenvoudig. Vaak wordt er tijdens een renovatie het hout gecontroleerd op eventuele beschadigingen en kan de isolatiewaarde verhoogd worden door nieuwe beglazing te plaatsen. De kosten voor een renovatie zijn afhankelijk van de uitgebreidheid en de staat van de dakopbouw. Wij helpen u graag verder in Antwerpen.

dakkapel onderhoud Antwerpen
dakkapel herstellen

Onderhoud

Het onderhoud van een dakkapel is evenals een renovatie een klus die tijd en moeite kost. Het onderhoud van houten dakkapellen bestaat onder andere uit het bijwerken van het schilderwerk. Dit moet minimaal eens in de vijf jaar worden gedaan. Voor kunststof dakopbouwen geldt dat u de buitenzijde regelmatig moet reinigen om te voorkomen dat er groene aanslag ontstaat. Hebt u geen tijd om dit onderhoud zelf uit te voeren? Een professional uit ons netwerk in Antwerpen kan u hierbij snel en vakkundig van dienst zijn. Door een jaarlijks onderhoudscontract af te sluiten hebt u hier helemaal geen omzien naar.

Prijzen

De prijzen voor de renovatie, het onderhoud of het plaatsen van een dakkapel worden door vele elementen bepaald. Denk hierbij bijvoorbeeld aan materiaal, wijze van plaatsing (prefab of standaard), de beglazing en een eventuele vergunning. Het is daarom voor ons niet mogelijk om hier een prijsindicatie te geven. Wilt u graag weten wat het gaat kosten om een dakverhoging naar uw wensen op uw woning in Antwerpen te zetten? Aarzel dan niet om via ons contactformulier geheel vrijblijvend enkele offertes aan te vragen. Het is aan u om deze prijsopgaven met elkaar te vergelijken op basis van prijzen en aanbod.

dakkapel offerte aanvragen

Gratis offertes aanvragen

Vraagt u bij ons enkele prijsopgaven aan? Dan is het van belang dat u hiervoor zo nauwkeurig mogelijk het contactformulier invult. Zo kunnen wij ervoor zorgen dat de offertes op maat zijn, en dat u een ruime keuze heeft uit de specialisten in Antwerpen. Kijk bij de gekregen offertes naar de diensten die bij de prijzen zitten inbegrepen en houdt rekening met eventuele extra prijzen wanneer u niet vergunningsvrij kunt bouwen. Voor welke dakkapel specialist uit ons netwerk u ook kiest: wij garanderen dat u altijd snel en vakkundig zult worden geholpen. Wij zijn u met alle plezier van dienst!